Κύπρος: «Γιόρτασαν» την 25η Μαρτίου με βανδαλισμούς σε τζαμί

Κύπρος: «Γιόρτασαν» την 25η Μαρτίου με βανδαλισμούς σε τζαμί

Άγνωστοι, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, έγραψαν συνθήματα πάνω στο τζαμί, σχεδίασαν ελληνικές σημαίες και σταυρούς - Καταδίκη από την κυπριακή κυβέρνηση

tzami_main
Άγνωστοι στο χωριό Επισκοπή κοντά στη Λεμεσό έγραψαν συνθήματα και σχημάτισαν ελληνικές σημαίες σε τζαμί. Ο κοινοτάρχης του χωριού, Λεύκιος Προδρόμου σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Πολίτης της Κύπρου, ανέφερε ότι είναι η τρίτη φορά που σημειώνεται παρόμοιο περιστατικό. «Είναι λυπηρό να συμβαίνει αυτό από ανεγκέφαλους που το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέτουν την Κύπρο στο εξωτερικό. Καταδικαστέα αυτή η ενέργεια. Αυτές οι ενέργειες γίνονται βράδυ από μασκοφόρους» πρόσθεσε, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο χώρος θα αποκατασταθεί σήμερα το πρωί».

Οι άγνωστοι, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, έγραψαν συνθήματα πάνω στο τζαμί, σχεδίασαν ελληνικές σημαίες και σταυρούς.

kypros_tzami


Την ενέργεια στο τζαμί της Επισκοπής καταδίκασε η κυπριακή κυβέρνηση με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Ι. Κούσιου: «Καταδικάζουμε έντονα και ανεπιφύλακτα τις απαράδεκτες ενέργειες κάποιων ανεγκέφαλων οι οποίοι με την πρόφαση του δήθεν πατριωτισμού προσβάλλουν θρησκευτικούς χώρους λατρείας, αλλά και την ίδια την έννοια του πατριωτισμού που μας έχουν διδάξει οι ένδοξοι ήρωες μας, που τιμούσαν και προστάτευαν την πατρίδα προτάσσοντας τις αρχές και τα ιδεώδη τους και όχι τραμπουκισμούς. Κακόβουλες ενέργειες, όπως αυτές, δεν συμβάλλουν με κανένα τρόπο στη δημιουργία του σωστού κλίματος που επιδιώκουμε στη προσπάθεια μας για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού και επανένωσης της πατρίδας μας. Η Κυβέρνηση δεν θα επιδείξει καμιά απολύτως ανοχή σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές που στην ουσία πλήττουν την ίδια τη χώρα, αλλά και το αγωνιστικό και γνήσια πατριωτικό πνεύμα που διακρίνει και ανέκαθεν διέκρινε τον Κυπριακό Ελληνισμό».

Ειδήσεις σήμερα: 

Σύνοδος Κορυφής: Το τελικό κείμενο για Τουρκία και η ικανοποίηση της Αθήνας

Στα ύψη τα κρούσματα - Απρόβλεπτη η συμπεριφορά της επιδημίας

«Κούρεμα» ενοικίων Μαρτίου: Ποιοι δικαιούνται μείωση 100% και ποιοι 40%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης