Ο Κάρολος και το σαρδάμ με την Μπουμπουλίνα

Ο Κάρολος και το σαρδάμ με την Μπουμπουλίνα

Στην εξαιρετική ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου υπέπεσε σε ένα lapsus linguae

5268953
Βαρύνουσας σημασίας ήταν η επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Φορτισμένη ήταν τόσο η αντιφώνησή του στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Τετάρτης, όπου έκλεισε τον λόγο του με στίχους από τον Εθνικό μας Ύμνο αλλά και η κατάθεση στεφάνου σήμερα στο Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, κατα την διάρκεια της οποίας δάκρυσε.

Ο πρίγκιπας Κάρολος κατά την διάρκεια της ομιλίας του, χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, ευχαρίστησε για την πρόσκληση «σε αυτόν τον υπέροχο εορτασμό» και αναφέρθηκε στην ελληνίδα γιαγιά του πριγκίπισσα Αλίκη η όποια, όπως είπε, «κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων της ναζιστικής κατοχής, έσωσε μια οικογένεια Εβραίων - μια πράξη για την οποία της απονεμήθηκε ο τίτλος "Δικαία των Εθνών" από το Ισραήλ». Μοναδικό «φάλτσο» της κατά τα άλλα συναισθηματικής ομιλίας του ήταν το σαρδάμ του με το όνομα της Μπουμπουλίνας, την οποία απεκάλεσε «Μπουλουμπίνα», όταν απαρίθμησε ονομαστικά τους ήρωες και τις ηρωϊδεςς του 1821.

Δείτε το βίντεο:

Τα δάκρυα του Καρόλου και η «Μπουλουμπίνα»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης