Χουλιάρας για μήνυση Λέκκα: Δεν αφορά πρόγνωση για σεισμό, αλλά ανάρτησή μου από το 2019

Χουλιάρας για μήνυση Λέκκα: Δεν αφορά πρόγνωση για σεισμό, αλλά ανάρτησή μου από το 2019

Η ανάρτηση αφορούσε σε πρόσκληση του ΟΑΣΠ προς τον ίδιο και άλλους 19 για τη συνεδρίαση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής, η οποία ήταν εμπιστευτική

gerasimos_xouliaras
Προβληματισμός επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα για τη μήνυση που έχει καταθέσει ο κ. Ευθύμιος Λέκκας και ο κ. Κώστας Μακρόπουλος κατά του κ. Γεράσιμου Χουλιάρα, ο οποίος πήρε κλήση για να παρουσιαστεί στην 4η Πταισματοδίκη Αθηνών στις 12 Μαρτίου 2021 «για να λάβει γνώση της ποινικής υπόθεσης με εγκαλούντες/ μηνυτές τον Ευθύμιο Λέκκα κλπ σε βάρος του για ενδεχόμενη παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και να εξεταστεί ανωμοτί».

Ο κ. Χουλιάρας διευκρίνισε στο protothema.gr ότι η μήνυση δεν αφορά καμία πρόγνωση για σεισμό, αλλά αφορά ανάρτηση που είχε κάνει στο λογαριασμό του στο facebook το 2019 σχετικά με την πρόσκληση του ΟΑΣΠ προς τον ίδιο και άλλους 19 για τη συνεδρίαση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου.

Η πρόσκληση που έγινε στα μέλη ήταν «εμπιστευτική» αλλά όπως επισήμανε ο κ. Χουλιάρας δεν το αντιλήφθηκε και ανέβασε στο facebook το έγγραφο αυτό, ενημερώνοντας τους διαδικτυακούς του φίλους. Η πρόσκληση έγραφε πάνω δεξιά «ΕΜΠ» που σήμαινε «εμπιστευτικό».

Μετά τη δημοσιοποίηση και λίγη ώρα αφού βρισκόταν στον «αέρα» του facebook ο κ. Χουλιάρας κατέβασε την συγκεκριμένη ανάρτηση. Ωστόσο ο κ. Λέκκας και ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μακρόπουλος κατέθεσαν μήνυση για παράβαση απορρήτου.



Ειδήσεις σήμερα: 

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Σχεδόν 1 δισ. τόνοι τροφίμων σπαταλούνται ετησίως ενώ κάποιοι πεινάνε!

Επιμένει ο Τσαβούσογλου για προσέγγιση με την Αίγυπτο - Προπαγάνδα κατά της Ελλάδας για... παρενόχληση του «Τσεσμέ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης