Ακόμη μια συγκέντρωση υπέρ του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, από οργανώσεις, συλλογικότητες και αλληλέγγυους.
Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «η δημοκρατία σας είναι μια βιτρίνα αλληλεγγύη στον Δ. Κουφοντίνα», ζητούν την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Δομοκού.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε την απεργία πείνας στις 6 Ιανουαρίου και την απεργία δίψας στις 22 Φεβρουαρίου, ενώ δήλωσε πως σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεων του αρνείται τη διαδικασία της ανάνηψης.
Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που παρακολουθούν τη διαδήλωση.
Θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.