Δρίτσας: Κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν - ΝΔ: Βάναυση προσβολή στα θύματα

Δρίτσας: Κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν - ΝΔ: Βάναυση προσβολή στα θύματα

Σάλος από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησε αναδίπλωση, λέγοντας ότι εννοούσε... άλλα - «Καταλαβαίνω τον θυμό, τα περισσότερα θύματα ήταν από τη δεξιά παράταξη», είπε - Χυδαία η επίκληση της ιδεολογικής ταυτότητας των θυμάτων λέει η ΝΔ - Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ):  Να αποδοκιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον βουλευτή του

dritsas34
Την τουλάχιστον προκλητική δήλωση ότι κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από την 17 Νοέμβρη στα 27 χρόνια της δράσης της εκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει γύρω από την απεργία πείνας του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Αμεση ήταν η αντίδραση  της ΝΔ, που εγκάλεσε τον βουλευτή της αντιπολίτευσης για βάναυση προσβολή των 23 θυμάτων των τρομοκρατών. Οι δηλώσεις Δρίτσα προκάλεσαν αντιδράσεις και από το ΚΙΝΑΛ με τον εκπρόσωπο του κόμματος Παύλο Χρηστίδη να καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του βουλευτή. Μετά τον σάλο που ξέσπασε ο κ. Δρίτσας επανήλθε και με νέα του δήλωση επιχειρεί να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις, λέγοντας ότι εννοούσε άλλα και οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν.

Ειδικότερα,  σε σχολιασμό επί της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει προκύψει από την απεργία πείνας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας είπε πως «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη».

Συγκεκριμένα ο κ. Δρίτσας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Κουφοντίνα λέγοντας πως δεν τηρεί τον νόμο και την επέκρινε γιατί με την στάση της, όπως ο ίδιος είπε, «θα αναβιώσει μία συζήτηση για την δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται».

Συνεχίζοντας, όμως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μία δήλωση, η οποία σόκαρε την δημοσιογράφο, Λία Λάππα, όπως η ίδια είπε χαρακτηριστικά, στην οποία είπε πως «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Στο σημείο εκείνο η δημοσιογράφος ρωτά: «δεν καταλαβαίνω τι λέτε, λέτε ότι δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη 17 Νοέμβρη με τις δολοφονίες;» με τον κ. Δρίτσα να επιμένει στην τοποθέτησή του και να απαντά: «ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».

Ακούστε το ηχητικό στο επίμαχο σημείο:

Κλείσιμο


Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η κυβέρνηση ανακάλυψε προχθές την δυνατότητα του Κουφοντίνα να προσφύγει στην δικαιοσύνη μετά από 50 ημέρες απεργίας πείνας. Την κατηγόρησε δε πως «δρα εκδικητικά και παράνομα» επειδή τα περισσότερα θύματα της «17 Νοέμβρη» και του Δημήτρη Κουφοντίνα ανήκαν στην δεξιά παράταξη.

«Για κάποιους λόγους τους οποίους ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει όπως θέλει, τα περισσότερα θύματα της δράσης της «17 Νοέμβρη», είτε εκδότες είτε πολιτικά πρόσωπα είτε οτιδήποτε άλλο -αν και ο Μπακογιάννης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεξιός- ανήκαν σε αυτή την πολιτική παράταξη, επομένως μπορώ να καταλάβω έναν θυμό, μια αγανάκτηση. Αλλά δεν πρόκειται γι αυτό. Πρόκειται για μια πολιτική παράταξη, μια Πολιτεία, μια κυβέρνηση, ένα κράτος που δεν μπορεί να δρα εκδικητικά. Και εδώ δρα εκδικητικά και παράνομα….για να μην συζητάμε άλλα καίρια ζητήματα της περιόδου για τα οποία έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση για την ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων και Ελληνίδων», είπε ο κ. Δρίτσας.

Ερωτηθείς για τις παραπάνω από 300 επιθέσεις που έχουν γίνει στο όνομα του Κουφοντίνα, ο πρώην υπουργός τις χαρακτήρισε ως «πολύ κακές» τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτά δεν τα σκέφτηκε η κυβέρνηση».

ΝΔ: Βάναυση προσβολή στα θύματα 

«Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο «Κανάλι Ένα», ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων.  Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει.

Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του  κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα»,
αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

ΚΙΝΑΛ: Να αποδοκιμάσει τον βουλευτή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Θέση στο ζήτημα πήρε δια του εκπροσώπου του, Παύλου Χρηστίδη το ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Χρηστίδης δήλωσε: Όσα είπε ο κ Δριτσας είναι απαράδεκτα , ανιστορητα και προκλητικά . Η τρομοκρατία ειναι εχθρός της Δημοκρατίας. Πληρώσαμε πολυ ακριβά, ως χώρα, τη δραση της 17Ν, ώσπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να την εξαρθρωσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει θέση και να απόδοκιμάσει, καθαρά, τις δηλώσεις του βουλευτή του.

Δρίτσας: Η δήλωσή μου αφορούσε τη Δημοκρατία

«Η αναφορά  ότι "κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν", αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες» τονίζει ο Θοδωρής Δρίτσας, απαντώντας στη ΝΔ.

«Στην πρωινή σημερινή τηλεφωνική μου συνέντευξη στο πειραιώτικο ρ/σ "Κανάλι 1" και στη δημοσιογράφο κ. Λία Λάππα, ρωτήθηκα για τα δύο θέματα της επικαιρότητας, την υπόθεση Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη. Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη, μπορεί να διαπιστώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι, με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψη μου, ότι για μία ακόμα φορά η Ν.Δ. παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου. 

«Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι "κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν", αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα» καταλήγει ο Θοδωρής Δρίτσας στη δήλωσή του.

Ειδήσεις σήμερα:

Έτσι κατανέμονται τα 27 δισ. ευρώ που δαπανήθηκαν λόγω της πανδημίας - Δείτε τους πίνακες του ΥΠΟΙΚ

MasterChef: Aποχώρησε οικειοθελώς για λόγους προσωπικούς - Άναυδοι οι παίκτες

Δημήτρης Λιγνάδης: Στο ψυχιατρικό τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης