Καθηγητής Σπαντιδέας (ΘΕΜΑ 104.6): Το lockdown δεν αποδίδει, χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα

Καθηγητής Σπαντιδέας (ΘΕΜΑ 104.6): Το lockdown δεν αποδίδει, χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα

«Με τα υπάρχοντα μέτρα κάτι δεν κάνουμε σωστά, τα κρούσματα αντί να πέφτουν αυξάνονται» σημείωσε

ermou
Καθόλου ευχαριστημένος για την απόδοση των μέτρων, δηλώνει ο καθηγητής παθολογίας και κλινικής Φαρμακολογίας, Αναστάσιος Σπαντιδέας μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Εξέφρασε τη διαφωνία του για την εφαρμογή των μέτρων, καθώς όπως εξήγησε, «μετά από δύο εβδομάδες και ενώ θα περιμέναμε μετά από την εφαρμογή να έχουμε προοδευτική πτώση κρουσμάτων βλέπουμε το αντίθετο».

«Με τα υπάρχοντα μέτρα κάτι δεν κάνουμε σωστά, τα κρούσματα αντί να πέφτουν αυξάνονται» σημείωσε. Εμφανίστηκε δε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την παράταση του lockdown κατά 1 ή 2 βδομάδες, λέγοντας ότι δεν θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα τονίζοντας ότι «πρέπει να εντοπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να εστιάσουμε στην αντιμετώπιση τους».

Σημείωσε πως παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα ακόμη, «δεν βλέπουμε κανέναν περιορισμό, όλοι κυκλοφορούν ενώ μας έχουν επισκεφθεί και τα νέα στελέχη που είναι πιο μεταδοτικοί». Πρέπει να μπουν περιορισμοί στην ελεύθερη μετακίνηση. Αυστηρότερα μέτρα όπως η μάσκα να είναι υποχρεωτική σε αυστηρό βαθμό. Δεν έκρυψε παράλληλα ότι οι αυξημένες νοσηλείες και διασωληνώσεις είναι κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς.

Μιλώντας για το ΕΣΥ, εξήγησε ότι είναι δραματική η κατάσταση. Ειδικότερα, στην Αττική, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν περισσότερες κλίνες. «Χρησιμοποιούμε ράντζα μέσα στα νοσοκομεία και επίταξη άλ΄λων μονάδων, είμαστε σε μία κατάσταση που δεν μπορούμε να ελέγξουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε τέλος την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι παγκοσμίως προχωρά με αργούς ρυθμούς ο εμβολιασμός, τονίζοντας πάντως ότι και η πρόταση για αγορά των πατεντών και δημιουργία από τα κράτη νέων γραμμών παραγωγής θέλει χρόνο.


Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα 

Χρυσές Σφαίρες 2021: «Nomadland» και «Borat 2» οι μεγάλοι νικητές των βραβείων

Μέσα στο μήνα ξεκινάνε οι εμβολιασμοί των άνω των 40 στη Βρετανία

Νορβηγία: Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό λόγω της βρετανικής μετάλλαξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης