LIVE

Κορωνοϊός

Δικηγόρος θύματος για Λιγνάδη: Σκηνοθετούσε μέχρι και τις σχέσεις των παιδιών - Κάποια ήθελαν να αυτοκτονήσουν

ηγφξφξ

Ο δικηγόρος Ιωάννης Βλάχος αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο δρούσε ο γνωστός σκηνοθέτης - Τι θα πει στην απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης - Τι λέει ο δικηγόρος του δεύτερου ηθοποιού που εμπλέκεται στην υπόθεση

Αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες του δικηγόρου του θύματος και μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη, Ιωάννη Βλάχου, ο οποίος αποκαλύπτει τον τρόπο, με τον οποίο δρούσε ο γνωστός σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε μονίμως γύρω του έναν συγκεκριμένο κύκλο παιδιών, τα οποία χρησιμοποιούσε και τα σκηνοθετούσε ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ τους.

«Δε σκηνοθετούσε μόνο στο θέατρο, αλλά και αυτούς που πλησίαζε. Έδινε συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή τους», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ιωάννης Βλάχος αποκαλύπτοντας ότι υπήρχαν περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9grn1xj274x-sf)

«Μιλάμε για κακοποιητικές συμπεριφορές, για μια μέθοδο που ο κατηγορούμενος είχε αναπτύξει για να μπορέσει να προσελκύσει ανήλικα άτομα για να μπορέσει να ικανοποιήσει πάνω τους τις διαθέσεις του. Υπήρχε η μέθοδος της προσέγγισης, της προσέλκυσης, της κατάκτησης. Ακολουθούσε το στάδιο της ψυχαγωγικής χειραγώγησης. Πρόκειται για παιδιά που δεν είχαν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, δεν είχαν διαμορφωθεί ως προς τη σεξουαλικότητα τους, δεν είχαν ισορροπήσει μέσα στο κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο ήταν αυτό της σωματικής κακοποίησης. Είναι ένα μοτίβο δράσης που προκύπτει από τα περισσότερα παιδιά, με τα οποία έχω μιλήσει», σημειώνει ο δικηγόρος του θύματος.

Συμπληρώνει δε ότι ο κατηγορούμενος είχε ισχυρό ένστικτο πως θα επιλέγει τα θύματά του και με τι τρόπο θα μεταχειρίζεται το κάθε ένα από αυτά. «Το μοτίβο της δράσης του είχε κοινά χαρακτηριστικά: Ήταν η αίγλη του θεάτρου, η δημοσιότητα που είχε ο ίδιος, οι υποσχέσεις ότι μαζί μου θα κάνεις μια λαμπρή καριέρα, η εκπεφρασμένη του αγάπη, ο θαυμασμός για άτομα ηλικίας 14-15 χρονών. Τα παιδιά είχαν χάσει την ικανότητα της διάκρισης, του κατά πόσο ήταν σωστό και αποδεκτό το να έχουν συγκεκριμένου επιπέδου σχέσεις με τον άνθρωπο που ήταν πολύ μεγαλύτερος τους. Τα χρησιμοποιούσε και τα σκηνοθετούσε ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ τους. Μιλάμε για κύκλο παιδιών που μονίμως είχε γύρω του. Δε σκηνοθετούσε μόνο στο θέατρο, αλλά και αυτούς που πλησίαζε. Έδινε συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή τους. Έχω ακούσει περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Η μήνυση που έχω υποβάλει εγώ περιλαμβάνει και ονόματα άλλων παιδιών που είχαν βρεθεί στο περιβάλλον. Δεν ήταν μπροστά τη στιγμή του βιασμού, όμως στο πλαίσιο της προσέγγισης υπήρχαν κι άλλα άτομα, τα οποία έχουν καταθέσει», υπογραμμίζει ο κ. Βλάχος.

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο ίδιος πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη. «Όσο προχωράει η ιστορία όλο και περισσότερα άτομα αισθάνονται την ανάγκη να προσφέρουν κι αυτοί τη δική τους μαρτυρία στα συμβάντα για όσα έχουν ακούσει από θύματα ιστορίες για κακοποιήσεις που έχουν υποστεί».

Ωστόσο, τόνισε ότι για να μπορέσει να διασφαλιστεί ότι θα φτάσει η μαρτυρία αυτών των ανθρώπων μέχρι και το ακροατήριο, εάν κι εφόσον παραπεμφθεί σε δίκη ο κατηγορούμενος, πρέπει να διαφυλαχθεί η ανωνυμία τους. «Πρόκειται για ανθρώπους που είχαν εμπειρία προσωπική από τον χώρο του θεάτρου, τον ίδιο τον κατηγορούμενο ή και το άμεσο κοινωνικό περιβάλλον του κατηγορουμένου και δεν ανήκουν στον χώρο του θεάτρου», κατέληξε.

Ο Κούγιας ζητά την αναβολή της απολογίας

Αναβολή της απολογίας του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται να ζητήσει ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Ο κ. Κούγιας μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, είπε πως μίλησε με τον κατηγορούμενο επί πολλές ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων ο κ. Λιγνάδης έδωσε στοιχεία για τους καταγγέλλοντες, αλλά και για τη μάρτυρα-κλειδί, την οποία χαρακτήρισε αναξιόπιστη.

Όπως είπε, ακόμη δεν έχει τη δικογραφία στα χέρια του και γι’ αυτό ζήτησε αναβολή της απολογίας μέχρι την Πέμπτη. Πάντως, τόνισε, «αν είναι αλήθεια αυτά που είπε ο πελάτης μου, είναι τιμή μου να τον εκπροσωπήσω».

Την ίδια ώρα ο γνωστός ποινικολόγος έδωσε και μία άλλη διάσταση της υπόθεσης λέγοντας πως όλοι θα καταλάβουν ότι ο κορυφαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Όπως είπε, ο κ. Λιγνάδης χρησιμοποιείται για να καταστραφεί η Λίνα Μενδώνη, η οποία πήρε σημαντικές αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει την υπόθεση του Ελληνικού και έθιξε τεράστια οικονομικά συμφέροντα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Ο στόχος είναι η κυρία Μενδώνη και η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα ο Λιγνάδης, επειδή ήταν επιλογή της Μενδώνη, εξήγησε. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η υπουργός Πολιτισμού προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της κατήργησε το τεκμήριο αθωότητας.

Για τους αυτόπτες μάρτυρες, υποστήριξε ότι πρόκειται για λαϊκό δικαστήριο και πως το γεγονός ότι τον έβλεπαν σε μέρη που συχνάζουν παιδιά, δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία καταδίκης. «Το τι λέει κάποιος, δε σημαίνει ότι είναι ποινικό αδίκημα», είπε σχετικά.

Δείτε το βίντεο:


Έρχεται η ώρα του «βοηθού» του

Ο Ν.Σ., όπως όλα δείχνουν, θα είναι το δεύτερο άτομο από τον θεατρικό χώρο, μετά την πρόσφατη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, που θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την δικαιοσύνη για αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση.

Όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr με δημοσίευμά του την προηγούμενη εβδομάδα, ο 37χρονος Ν.Σ,  που δεν ταυτίζεται με τον πρώτο μάρτυρα της υπόθεσης των σοκαριστικών καταγγελιών συνδέεται όμως στενά με αυτόν, είναι το πρόσωπο-κλειδί σε τρεις διαφορετικής υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Ένα μάλιστα από τα θύματά του, ο Δημήτρης Άνθης, που τον κατέδειξε, χωρίς να τον κατονομάσει, ως υπεύθυνο του βιασμού που υπέστη πριν από 15 χρόνια, σε ηλικία 22 ετών, έχοντας προηγουμένως καταθέσει μήνυση εναντίον του, περιμένει με αγωνία να τον δει να ανεβαίνει τα σκαλιά της ΓΑΔΑ, με χειροπέδες στα χέρια, προκειμένου να τού απαγγελθούν κατηγορίες. Κάτι το οποίο είναι πολύ πιθανόν να συμβεί ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εδώ και μέρες διαταχθεί προανακριτική εξέταση και αναμένεται να εκδοθεί άμεσα το ένταλμά σύλληψής του. Μέσω του δικηγόρου του, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες, οι οποίες παραμένουν ζωντανές μιας και η υπόθεση δεν έχει ξεπεράσει το ανώτατο χρονικό όριο της παραγραφής.  

Δ.Άνθης:Με βίασε το δεύτερο πρόσωπο που αναφέρει στην καταγγελία του ο Νίκος Σ. ως θύμα|Έλα χαμογέλα

Ο ίδιος άνθρωπος που συμμετείχε, το 2004, ως νεαρός τότε καλλιτέχνης, στην διοργάνωση των εντυπωσιακών τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ευλογήθηκε να βιώσει τη μυσταγωγική εμπειρία του αρχαίου δράματος και να συμμετάσχει σε σημαντικές παραστάσεις του κλασικού και  του σύχγρονου ρεπερτορίου, φέρεται να μεταμορφωνόταν σε βιαστή αλλά και να λειτουργούσε ως γοητευτικό δόλωμα του πρώην δασκάλου του Δημήτρη Λιγνάδη με στόχο το «ψάρεμα» των νεαρών αγοριών-θυμάτων τους.

Εκτός από τον καταγγελλόμενο βιασμό του Δημήτρη Άνθη φέρεται να ήταν, παράλληλα, και το τρίτο πρόσωπο στην συγκλονιστική ιστορία βιασμού, από τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, του Νίκου Σ., ο οποίος παρότι έχει διηγηθεί δημόσια την συγκλονιστικά τραυματική εμπειρία του, δεν έχει καταθέσει κάποια μήνυση, πιθανότατα επειδή το συγκεκριμένο αδίκημα διαπράχθηκε αρκετά χρόνια πριν και έχει πλέον διαγραφεί.

Στο πρόσωπο του φερέλπιδος μελαχρινού ηθοποιού όμως, που έχει ζήσει για ένα χρονικό διάστημα και στη Κύπρο, αναγνώρισε τον άνθρωπο που τον παρενόχλησε σεξουαλικά, με ιδιαίτερη επιμονή, και ένας ακόμη άνδρας, ο Χρήστος Πέρρος. Τις πρώτες δύο φορές -την μία εκ των οποίων σε ηλικία μόλις 14 ετών τον είχε πλησιάσει με απώτερους σεξουαλικούς σκοπούς ο Δημήτρης Λιγνάδης και τις δύο επόμενες ο νεαρός «βοηθός» του ο οποίος επέμενε προκειμένου να τον πείσει να συνευρεθούν ερωτικά και οι τρεις μαζί χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί ο στόχος του. Η μαρτυρία του, ωστόσο, αποδείχτηκε εκαιρετικά σημαντική για να δεθεί η υπόθεση.

Μπορεί όλες αυτές τις ημέρες ο Ν.Σ να μοιάζει εξαφανισμένος από προσώπου γης, παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένει να ενημερωθεί αναλυτικά για τις κατηγορίες που θα τού αποδοθούν έτσι ώστε να προγραμματίσει, όσο είναι εφικτό, τις επόμενες κινήσεις του. Μέσω του δικηγόρου του πάντως αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.


Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Λιγνάδη: Η ΜΚΟ Praksis συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο

ΑΑΔΕ: Ποιους θα ελέγξει για να προλάβει την παραγραφή των υποθέσεων

Τρίτο βράδυ στο κελί ο Λιγνάδης - Τι θα πει στην απολογία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (90)

Κατάντια....

.....να θεωρείς τιμή σου να υπερασπιστής έναν παιδοφιλο.....έναν παιδεραστή..... έναν βιαστή..... Ήθος των καιρών

Λ-Ο-Λ

Πόσο μικρός είσαι που αντί να παραδεχτείς την αρρωστημένη φύση σου, να ζητήσεις-τουλάχιστον- συγγνώμη, που έγινες αιτία να καταστρέψεις αθώες ψυχές και να αηδιάσεις άλλες... Πόσο μεγάλη ιδέα έχει για τον ευατό σου..ότι χρησιμοποιήθηκες για την περίπτωση του Ελληνικού!...τι παρουσιάζεις...σενάρια συνωμοσίας...και όλα αυτά τα θύματα??... Ποιος ξέρει τι ήταν αυτό που σου ενεργοποίησε αυτή την κτηνωδία...κάποιο άλλο κτήνος μάλλον.. Και τι είχες σκοπό??...να διαιωνίσεις το είδος σου!.. Τί νομίζεις ?..ότι μπορείς να εξακολουθείς να παίζεις θέατρο? Εδώ τα πράγματα είναι αληθινά...και δεν μπορείς να χρησιμοποιείς προσωπεία... Ξεγυμνώθηκες...

Χαχαχα

Μκο και αλληλεγγυοι της solidarity now ούτε είχαν ακούσει κάτι, ούτε είχαν καταλάβει τίποτα, ούτε ήξεραν που πήγαιναν τα παιδάκια.!!! Το καλοκαίρι μκο κρίθηκαν ενοχες για κατασκοπεία και δουλεμποριο ανθρώπων. Όπως φαίνεται θα κυρηχθουν ενοχες και για μαστρωπεια.

eleos

Οι πολιτικοί πάνε να το γυρίσουν σε πολιτικό ζήτημα και να δουν καμιά ψήφο. Οι ηθοποιοί όλοι ήξεραν αλλά δεν μιλούσαν, είτε γιατί δεν θα έβρισκαν το δίκιο τους και θα έμπλεκαν με μηνύσεις είτε γιατί θα έκανε κακό στη καριέρα τους είτε γιατί όλο και κάπου μπλέκονται και αυτοί. Οι διάφορες οργανώσεις είτε κονομάνε με τέτοιες μπίζνες είτε δεν μιλάνε γιατί θα αρχίσουν να ψάχνουν γενικά τι παίζει με τις ΜΚΟ. Και τελικά καταλήγουμε να φταίνε τα παιδιά που ΄΄καταβάθος'' ήθελαν να κακοποιηθούν και οι γκέι γιατί μόνο αυτοί είναι ''ανώμαλοι΄΄ άρα βρήκαμε τον ένοχο... Άντε να ζητήσουμε όλοι ομαδικά συγνώμη απο τον Λιγνάδη και κάθε Λιγνάδη και να πάμε παρακάτω... Πολλά συγχαρητήρια σε όλους.....

ΛΙΓΜΑΔΙΙΙΙΙΙΙ

ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΗΓΝΑΔΙ;;;;;ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΡΑΝΙΑ ΑΝΕΒΑΖΕ ΜΑΛΛΟΝ!!!!

Αναποδεμος

δικηγόρος,επαγγέλματιας άνθρωπος βγαίνει στα κανάλια και λέει έχω ακούσει για περιπτώσεις παιδιών που ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Όχι ένας δημοσιογραφος που με ευκολία και για χάριν της τηλεθέασης θα μπουρδολογουσε με ευκολία,αλλά ένας επαγγελματίας που απευθύνεται σε δικαστές και εκπροσωπεί ανθρώπους με βάσει τις αποδείξεις και τις μαρτυρίες τώρα μιλάει για κάτι που άκουσε κάπου κάποτε γενικά και αόριστα .Έχει στηθεί κανονικό πανηγυρι ,ο Κούγιας βρήκε άλλη μια υπόθεση για να μιλάει από το πρωί ως το βράδι σε κανάλια και ραδιοφωνα και ο δικηγόρος των θυμάτων πάει να πάρει την διαφημιση τώρα που μπορεί .

Km

Θελαν η καναν αποπειρα; Λιγο πολυ καποια στιγμη ολοι το σκεφτηκαμε ισως

Απορίας αξιο

Κανείς δεν γνώριζε, απλά σε έναν εντελώς άγνωστο έδωσαν απευθείας ανάθεση. Και ερωτώ: Γιατί όχι διαγωνισμός; Ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον από όλη αυτή την ιστορία;

zouk

Παρατηρώ όσα γράφονται και όλο και πιό πολύ αηδιάζω με τον όχλο που στήνει φωτιές να κάψει τον μάγο. Μεσαίωνα βρωμάει παντού. Η υποκριτική τέχνη ενός καταπληκτικού ηθοποιού έγινε στα χέρια πανούργου δικηγορίσκου εγκληματικό όπλο. Δεν ντρέπεστε; Καθημερινά όλοι μας σκηνοθετούμε σκηνές, στη δουλειά στο γραφείο στο λεωφορείο, στο ραντεβού και παντού. Είναι στη φύση του ανθρώπου η σκηνοθεσία προσέλκυσης ή απώθησης των άλλων ανθρώπων. Η μανία με την οποία τον εκτελείτε καθημερινά αποδεικνύει γιά μένα πως υπάρχει συμφέρον από πίσω. Δεν είναι η οργή της κοπέλας που έκανε μωρό και προστατεύει δήθεν την συνείδησή της. Είναι η οργή μιάς γυναίκας που ο άντρας που ήθελε την έφτυνε γιά χρόνια προτιμώντας νεαρά πλάσματα. Ζήλεια και εκδίκηση είναι η καταγγελία της γυναίκας κλειδί. Οι πρόσφυγες οι δεκαπεντάρηδες δεν είναι όλοι ούτε καθυστερημένοι ούτε άσχετοι, γιά λίγα λεφτά ή έναν ρόλο φαντάζομαι θα σκέφτονταν δε βαριέσαι, τι μπορεί να πάθω. Στις χώρες τους δεν πας εύκολα με γυναίκα, είναι λοιπόν η παιδεραστία πολύ πιό διαδεδομένη, ειδικά μεταξύ ανδρών και όχι κάτι άγνωστο. Καταδικαστέα η παροχή χαπιών ή ό,τι άλλο απολύτως αλλά αυτοί καπνίζουν χόρτο από τα δέκα, τους βλέπεις στην Ομόνοια. Όσον αφορά την κυρία Μενδώνη, ντροπή γιά Υπουργό Πολιτισμού να χρησιμοποιεί την Τέχνη της Υποκριτικής ως δικαιολογία της ανικανότητάς της να φύγει από την καρέκλα. Με ποιά κριτήρια διορίζεται ένας Υπουργός Πολιτισμού κύριε Μητσοτάκη; γιατί όχι κάποιος άλλος πιό έξυπνος στην θέση της; Επίσης δεν πιστεύω πώς όλοι όσοι έρχονται να καταθέσουν τώρα έχουν όλα αυτά τα τραύματα που παρουσιάζουν δημόσια. Πήγαιναν και ξαναπήγαιναν στον Λάμδα, ξαφνικά όλοι μαζί δεν το άντεξαν; Δεν τους πιστεύω. Το κίνημα κιεγώ έχει έναν χαρακτήρα δυστυχώς ενός ρέματος όπου ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει ό,τι θέλει με γνώμωνα πρώτα την εκδικητικότητά του και μετά το δημόσιο συμφέρον. Όλοι παρουσιάζονται σαν άβουλα ανθρωπούλια που πήραν τώρα το κουράγιο από το κιεγώ. Έλεος. Έλεος. Αυτά, ελπίζω να το βάλετε.

Έπρεπε να είσαι θύμα κύριε Τουγια

Κύριε Τούγια, έπρεπε να σε βιάσει κάποιος στα 15 να δω τι θα έλεγες σήμερα

Τι λες

ρε φίλε...η φαντασία σου οργιάζει σχεδόν τόσο όσο και ο εξαίρετος ηθοποιός σου. Επίσης μαρτυριέσαι από τα σεντόνια με μπούρδες που γράφεις, δεν χρειαζεται αλλο nick για να νομίζουμε οτι ειστε και πολλοί.

Άνθρωπε μου θέλεις βοήθεια!

Ξέρω ένα καλό ψυχίατρο να σου συστήσω!.. ήρεμα το λέω!!

@

Τα ανηλικα τα βλεπεις ως νεαρα πλασματα και σου φαινονται φυσιολογικα τα εκτροπα του ανωμαλου....για πες μας μηπως ησουν και συ στα παρτακια που εκανε ο σκηνοθετης? Αμα ειναι ετσι τοτε να σε καλεσει και σενα ο εισαγγελεας

Μητέρα

Τι λες;

Δικηγόρος-Δημοσιολόγος

Εξαιρετικά τεκμηριωμένη τοποθέτηση. Συντάσσομαι.

Αλέξη εσύ??

..

Γιώργος

Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα. ΛΕΥΤΕΡΙΆ ΣΤΟΝ ΣΤΈΦΑΝΟ ΧΙΟΟΟ!!

Ηθοποιος σημαινει....Φως!!!

Και πολλα....αλλα!!!

Ηθοποιός σημαίνει ..πρωκτός

.μποχα και βρώμα σε όλα τα επίπεδα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης