Διευθυντής Ανάπτυξης Newpharm (ΘΕΜΑ 104,6): Νέα διάγνωση της Covid με rapid test σάλιου

Διευθυντής Ανάπτυξης Newpharm (ΘΕΜΑ 104,6): Νέα διάγνωση της Covid με rapid test σάλιου

Ο Κωνσταντίνος Αργυριάδης μίλησε τον ΘΕΜΑ 104,6 για το νέο rapid test σάλιου, η αξιοπιστία του οποίου κυμαίνεται στο 95% 

test_korwnoios
Για τη νέα δυνατότητα διάγνωσης της Covid-19 με rapid test σάλιου μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο διευθυντής ανάπτυξης της Newpharm A.E., Κωνσταντίνος Αργυρίδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Αργυρίδης, «πρόκειται για μία απλή διαδικασία. Η αξιοπιστία του είναι στο 95%, εξίσου υψηλή όπως είναι και το ρινοφαρυγγικό τεστ. Είναι πολύ πιο υψηλή και από πολλά τεστ που γίνονται μέσω μύτης».

«Η ανίχνευση των ασυμπτωματικών είναι η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η κάθε κυβέρνηση ουτως ώστε να μειώσει τη διάδοση του ιού. Και αυτό το τεστ μας δίνει νέες δυνατότητες γιατί μπορούμε να το κάνουμε και σε μικρά παιδιά, μπορούν να γίνουν ευρέως τα τεστ, σε όλους» πρόσθεσε ο κ. Αργυρίδης, επισημαίνοντας ότι «με 37 μελέτες που έχουν συνοψιστεί σε μία συμπερασματική ανάλυση που έγινε στις 12 Ιανουαρίου σε 7.169 άτομα, βλέπουμε ότι η αξιοπιστία του τεστ σάλιου είναι ισάξια, δεν έχει ουσιαστικές διαφορές με το ρινοφαρυγγικό».

«Αν υπήρχε η δυνατότητα να κάνουμε μέχρι δύο τεστ τον μήνα ο καθένας, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τον ιό κατά 80% μέσα σε 1- 1,5 μήνα», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα από την Κυριακή η κυβέρνηση Νετανιάχου

Μαρούσι: Γέννησε επί της Κηφισίας παρουσία γιατρού - Συνέδραμαν πυροσβέστες και αστυνομικοί

Και τα ξενοδοχεία στο μέτρο επιδότησης έως και 5.000 ευρώ για αγορά θερμαντικών σωμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης