Το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών, η απόδραση Παλαιοκώστα και ο «εγκέφαλος» από το Ηράκλειο

Το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών, η απόδραση Παλαιοκώστα και ο «εγκέφαλος» από το Ηράκλειο

Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν 25 κιλά χασίς και 3,6 κιλά κοκαΐνης 

ast
25 κιλά χασίς και 3,6 κιλά κοκαΐνης εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο της επιχείρησης, για κύκλωμα ναρκωτικών ουσιών, του οποίου «εγκέφαλος» φέρεται να είναι γνωστός Ηρακλειώτης επιχειρηματίας.

Στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται, ένας 51χρονος, ο οποίος μένει σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου και κατηγορείται πως είναι ο «εγκέφαλος», ένας 71χρονος συνταξιούχος, που φέρεται να είχε την ιδιότητα του υπαρχηγού, ο 50χρονος γιος του, δύο Αλβανοί από την Αθήνα 44 και 42 ετών, ένας 40χρονος από το Ηράκλειο και μια γυναίκα 46 ετών.

Το χρονικό

Οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών είχαν πληροφορίες ότι ο 51χρονος «εγκέφαλος» με τον 71χρονο διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο Ηράκλειο. Ο 51χρονος φέρεται να γνώριζε διακινητές ναρκωτικών στο εξωτερικό και να κανόνιζε μελλοντικές αγοραπωλησίες συνομιλώντας μαζί τους μέσω διαδικτύου.

Ο 71χρονος που θεωρείται υπαρχηγός, φέρεται λόγω του επαγγέλματός του να διευκόλυνε τις μεταφορές ναρκωτικών από το εξωτερικό προς την Ελλάδα. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα ενέπλεξε και τον 50χρονο γιό του.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που έφερνε ναρκωτικά από το εξωτερικό χρησιμοποιώντας ως πύλες εισόδου τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Πάτρας.

Αναφορικά με τον ρόλο των Αλβανών φέρονται να είναι μεγαλοδιακινητές κοκαΐνης στην Αθήνα και ένας εξ αυτών μάλιστα, όπως αποκάλυψε το Creta24, φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της απόδρασης Παλαιοκώστα.

Κλείσιμο
Αστυνομικοί στις 27 Ιανουαρίου διαπίστωσαν ότι ο 50χρονος, δηλαδή ο γιος του φερόμενου ως υπαρχηγού, ταξίδεψε με νταλίκα σε χώρες της Ευρώπης μεταφέροντας τρόφιμα. Έφτασε μέχρι την Ολλανδία όπου προμηθεύτηκε κάνναβη και κοκαΐνη.

Λίγες μέρες μετά, αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι ο 71χρονος θα ανέβαινε στην Αθήνα για να συναντηθεί με τους Αλβανούς διακινητές. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ανέβηκαν στην Αθήνα και σε συνεργασία με τους εκεί συναδέλφους τους εντόπισαν στην περιοχή Σκαραμαγκά την νταλίκα και διαπίστωσαν ότι ένας εκ των Αλβανών παρέδωσε 7.000 ευρώ στον 71χρονο και και μετέφεραν ναρκωτικά από την νταλίκα σε ένα ταξί που οδηγούσαν οι Αλβανοί.

Εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν μπροστά τους και τους συνέλαβαν. Σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν έξι κούτες με περίπου 25 κιλά κάνναβη, επίσης βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 3 κιλών και 660 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή του 71χρονου, βρέθηκαν τα 7.000 ευρώ που του είχε δώσει νωρίτερα ο Αλβανός. Αναφορικά με τον 51χρονο, ο οποίος βρισκόταν στην Κρήτη, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε ερημική παραλία.


Ειδήσεις σήμερα:

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις στο υπουργείο Οικονομικών για τρία χρόνια - Πότε λήγει η προθεσμία

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 49χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Ορέστης Τζιόβας: «Με τον κ. Φιλιππίδη είχα πρόβλημα… τρομοκρατία, άσχημη ομιλία, βωμολοχία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης