Πρέβεζα: Αρχαία νομίσματα και ναρκωτικά για Κάλυμνο

Πρέβεζα: Αρχαία νομίσματα και ναρκωτικά για Κάλυμνο

Τα νομίσματα ανήκαν στην κλασική και ρωμαϊκή εποχή - Μετέφερε και ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης

Preveza-narkwtika-arxaia
Το δρομολόγιο ενός Έλληνα που ξεκίνησε από την Πρέβεζα με προορισμό την Κάλυμνο, όπου σκόπευε να διαθέσει προς πώληση τα αρχαία νομίσματα που είχε στην κατοχή του, αλλά και ποσότητες ναρκωτικών, κατάφεραν να μάθουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πρέβεζας και έφτασαν στην σύλληψή του στο λιμάνι του Πειραιά!

Για να εντοπιστεί ο ύποπτος, οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση με συμμετοχή της Ο.Π.Κ.Ε. από την πόλη της Ηπείρου, αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και Πατρών και ανδρών του Λιμενικού. Τελικά, το μεσημέρι της Δευτέρας εντοπίστηκε να επιβαίνει σε Ι.Χ. αυτοκίνητο με σκοπό να επιβιβαστεί στο πλοίο για την Κάλυμνο που θα ξεκινούσε από τον Πειραιά.

Σε έρευνα που έγινε στο όχημά του, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν 37 αρχαία νομίσματα των Κλασσικών και Ρωμαϊκών χρόνων που εστάλησαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για εξέταση και εκτίμηση, αλλά και δύο συσκευασίες με 206 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτας» και μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 24 γραμμαρίων. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Ειδήσεις σήμερα

ΝΔ: Υποστηρικτές του δολοφόνου Κουφοντίνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Βαρτζόπουλου

Γώγος: Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Eστίες κορωνοϊού σε εκκλησίες και χριστιανικά σχολεία «γεννούν» ανησυχία στη Νότια Κορέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης