Σχολεία: Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα τους, λέει ο Γώγος

Σχολεία: Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα τους, λέει ο Γώγος

«Όλα βρίσκονται στο τραπέζι και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων

sxoleias
Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια από την ερχόμενη Δευτέρα, άφησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ANT1, «όλα βρίσκονται στο τραπέζι και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c8tq86hram4h-se)

O Χαράλαμπος Γώγος, είπε ότι «ο ιός είναι εδώ και υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Έχουμε ακόμα εισαγωγές στα νοσοκομεία και τίποτα δεν έχει τελειώσει», τόνισε αρχικά ο καθηγητής, για να συμπληρώσει: «Όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα. Να προχωράει και το θέμα της κοινωνίας, αλλά πάνω απ΄ όλα είναι η δημόσια υγεία. Επομένως στο τραπέζι είναι τα πάντα. Δε έχει αλλάξει κάτι. Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας και θα αποφασίσουμε. Γι΄ αυτό άλλαξε το σύστημα και συνεδριάζουμε κάθε Παρασκευή για να έχουμε τα δεδομένα».

Για το πώς παίρνουν τις αποφάσεις στην επιτροπή ανέφερε: «Τα πράγματα έχουν να κάνουν με τον αριθμό των τεστ που γίνονται. Μας ενδιαφέρει η αναλογία. Να είναι κάτω από 2%. Έχει σημασία αυτό, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, η επάρκεια μονάδων εντατικής θεραπείας και η δυναμική της πανδημίας. Αν υπάρχει κάπου μια τάση ανόδου, αντιμετωπίζεται διαφορετικά»

Κλείσιμο
Αναφερόμενος, συγκεκριμένα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια απάντησε: «Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχει αποφασιστεί όπως ξέρετε, η απόφαση είναι ειλημμένη, ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο».

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: Kατά της δίκης του Τραμπ 45 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές

ΗΠΑ: Επαρκείς δόσεις εμβολίων για 300 εκατ. Αμερικανούς έως το τέλος του καλοκαιριού

Survivor: Στον... τάκο Ανθή Σαλαγκούδη, Περικλής Κονδυλάτος και Ασημίνα Ιγγλέζου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης