Κέα: Μόνο με έναν γιατρό λειτουργεί το Κέντρο Υγείας του νησιού - Σοβαρά προβλήματα καταγγέλλει η δήμαρχος

Κέα: Μόνο με έναν γιατρό λειτουργεί το Κέντρο Υγείας του νησιού - Σοβαρά προβλήματα καταγγέλλει η δήμαρχος

Μεγάλες δυσκολίες και στη διακομιδή ασθενών - Γυναίκα με εγκαύματα διανυχτέρευσε στο νησί επέιδη δεν υπήρχε πλωτό μέσο  να την παραλάβει

ttziakentroigeias
Η Δήμαρχος Κέας, Ειρήνη Βελισσαροπούλου εξηγεί στο protothema.gr τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του νησιού χωρίς γιατρούς. Μόλις τελείωσε η θερινή περίοδος, στο νησί έχει μείνει μόνο ένας γιατρός ο οποίος δεν είναι αρκετός για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των κατακοίκων. Όπως η ίδια επισημαίνει στο protothema.gr η διακομιδή των ασθενών γίνεται με μεγάλη δυσκολία καθώς τις προηγούμενες ημέρες χρειάστηκε να γίνει η διακομιδή μιας γυναίκας με εγκαύματα στο σώμα της σε νοσοκομείο της Αθήνας και δεν ήταν εφικτό αφού ήταν βράδυ και δεν μπορούσε να πάει πλωτό μέσο για να την παραλάβει.

«Εμείς δεν έχουμε κέντρο υγείας, λέγεται πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο το οποίο σημαίνει ένα ενισχυμένο αγροτικό ιατρείο. Το καλοκαίρι είχαμε πέντε γιατρούς κι όλα πήγαν πολύ καλά. Μόλις τελείωσε η θερινή περίοδος μείναμε με μια γιατρό και για να καλύψουμε τα κενά, αποσπασματικά έρχεται ένας ακόμα άνθρωπος κάθε δέκα μέρες. Το πρόβλημά μας είναι τεράστιο διότι είμαστε 2.500 κάτοικοι. Εκτός από τους 2.500 μόνιμους κατοίκους έχουμε αρκετά άτομα τα οποία λόγω του κορωνοϊού επέλεξαν μετά το καλοκαίρι να μείνουν εδώ και είναι άτομα τα οποία έχουν τις εξοχικές τους κατοικίες στο νησί. Η υποστελέχωση η οποία έχουμε είναι δραματική γιατί δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να αισθανθούμε ασφάλεια για ένα και μοναδικό λόγο.Σε περίπτωση ατυχήματος ή μεγάλου προβλήματος υγείας ενός συμπολίτη μας, ο γιατρός πρέπει να τον συνοδέψει στη διακομιδή, αν βέβαια έρθει ένα ελικόπτερο ή ένα πλωτό. Τι θα κάνουμε με τους υπόλοιπους ασθενείς; Σε αυτή την περίπτωση θε πρέπει να επιλέξουμε τον ασθενή ο οποίος έχει το πιο μεγάλο πρόβλημα;» λέει η κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου και προσθέτει:

«Πριν λίγες μέρες μια γυναίκα είχε ένα ατύχημα, κάηκε και είχε εγκαύματα στο σώμα της. Ο αγροτικός γιατρός του νησιού ζήτησε να έρθει ένα πλωτό να την πάρει για να την μεταφέρει στην Αθήνα. Δυστυχώς, επειδή ήταν βράδυ, ήταν δύσκολο να έρθει πλωτό μέσο στο νησί για να παραλάβει τη γυναίκα και μάλιστα, αυτό που μας είπαν ήταν: «Δεν πρόκειται να πεθάνει, η γυναίκα».Η ασθενής είναι καλά στην υγεία της αλλά το θέμα είναι ότι ο ασθενής ταλαιπωρείται, γίνονται οι διακομιδές στο νησί αλλά με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Υπέυθυνοι για τις προσλήψεις ιατρών είναι μόνο το Υπουργείο Υγείας, ο Δήμος δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Έχουμε στείλει ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου, έχω στείλει δικές μου αρκετές επιστολές , παράπονα και καταγγελίες από πολίτες αλλά δεν έχει γίνει τίποτα, ακόμα. Εμείς δίνουμε ένα σπίτι για να μείνει ο γιατρός που θα έρθει έδω και κάποια χρήματα κάθε μήνα. Στο σύνολο, ετησίως είναι περίπου 6.000 ευρώ το χρόνο στον κάθε ειδικευμένο γιατρό και παιδίατρο»καταλήγει η κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου.


Ειδήσεις σήμερα: 
 
Καιρός - Έκτακτο δελτίο καιρού: Κακοκαιρία με καταιγίδες από τα βορειοδυτικά - Δείτε χάρτες

Survivor - Κονδυλάτος για Κοψιδά: Αυτός ο μαλ….ς, αυτός ο άνθρωπος παίζει με τις βασικές μας ανάγκες

Διερευνητικές Ελλάδας - Τουρκίας: Παρών και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης