Άγρια συμμορία ανηλίκων στα νότια προάστια, πραγματοποίησε χθες το απογευμα ληστρική επιδρομή στην Αργυρούπολη μαχαίρωσε εναν 17χρονο μαθητή και τον έστειλε στο νοσοκομείο και ξυλοκόπησε ανελέητα έναν 16χρονο για να τους αρπάξουν τα κινητά τηλέφωνα και το χαρτζιλίκι. Οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού - Αργυρούπολης, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ταυτοποίησαν τρεις απο τους δράστες και αναμένονται εξελίξεις.
Ήταν λίγο πριν τις 7 χθες το απόγευμα. Μια ομάδα περίπου 30 ανηλίκωνκατέβηκε απο την Άνω Γλυφάδα με άγριες διαθέσεις. Κοντά στην πλατεία Έλενας Βενιζέλου, ξυλοκόπησαν με μπουνιές εναν 16χρονο για να του αρπάξουν το κινητό του. Ομως δεν σταμάτησαν εκει. Δεκα λεπτά αργότερα εντοπίζουν έναν 17χρονο του επιτίθενται και τον μαχαιρωνουν για να τον ληστέψουν. Το παιδί μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γεννηματας οπου οι γιατροι του εκαναν ράμματα και ευτυχώς ειναι εκτος κινδύνου.
Οι αξιωματικοι του Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικου- Αργυρούπολης χωρις να χάσουν χρόνο αξιοποίησαν ολα τα στοιχεια, οι πληροφορίες λένε οτι εχουν ταυτοποιήσει τρεις απο τους δράστες και αναμένονται εξελίξεις.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο protothema.gr, τονίζει: «Η παραβατικότητα των ανηλίκων χρόνο με το χρόνο αυξάνει επικίνδυνα. Η αστυνομία θεσμικά έχει δημιουργήσει το πλαίσιο, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά που σχετίζονται με την εγκληματικότητα των ανηλίκων. Όμως, όταν επεμβαίνει η ελληνική αστυνομία, είναι πλέον αργά, διότι η γενεσιουργός αιτία σχετίζεται με την οικογένεια, την παιδεία, αλλά και άλλους κοινωνικούς παράγοντες, που θα πρέπει η πολιτεία να λάβει σοβαρά υπ' όψιν της, προκειμένου να είναι θέση να αντιμετωπίσει αυτή την σύγχρονη πραγματικότητα».
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.