Κορωνοϊός - Κύπρος: Αυστηρό lockdown έως τις 31 Ιανουαρίου

Κορωνοϊός - Κύπρος: Αυστηρό lockdown έως τις 31 Ιανουαρίου

Ποια είναι τα νέα μέτρα που θα έχουν ισχύ από την Κυριακή στις 5:00 το πρωί μέχρι και τις 12:00 τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου

koronoios-kupros
Νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά από συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου. Τα νέα μέτρα, θα έχουν ισχύ από την Κυριακή στις 5:00 το πρωί μέχρι και τις 12:00 τα μεσάνυχτα της 31ης Ιανουαρίου.

Έξοδος με sms

Οι έξοδοι από τα σπίτια θα γίνονται με αποστολή sms όπως και την περασμένη Άνοιξη. Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να στέλνει δύο sms καθημερινά για αναγκαίες μετακινήσεις, ενώ η κυκλοφορία θα τερματίζεται στις 9 μ.μ. όπως και σήμερα. Η δυνατότητα αποστολής sms για μετακίνηση θα αφορά οκτώ περιπτώσεις (Άσκηση, έξοδος με κατοικίδιο, φαρμακείο, super market κ.λπ.).

Κλείνουν όλα

Ανοιχτές θα παραμείνουν μόνο ουσιώδεις υπηρεσίες, όπως είναι τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα εργοτάξια των δημοσίων έργων και ο κατασκευαστικός τομέας. Επίσης, ανοιχτές παραμένουν επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών (εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.) που μπορούν να προσφέρουν κατ’ οίκον διανομή. Όπως ακριβώς και τον περασμένο Μάρτιο τερματίζονται οι εργασίες για κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, λαϊκές αγορές, ενώ κλειστά παραμένουν τα κέντρα διασκέδασης, τα γυμναστήρια και οι σχολές χορού.

Θεία λειτουργία σε ναούς χωρίς παρουσία πιστών

- Θρησκευτικές τελετές μέχρι 10 άτομα

- Απαγόρευση συναθροίσεων και εκδηλώσεων

- Με μέγιστο αριθμό 20 άτομα θα λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Κλείσιμο
- Όσον αφορά τον δημόσιο τομέα, θα συνεχίσει να εργάζεται με τηλεργασία. Οι υπηρεσίες δεν θα εξυπηρετούν κοινό και θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Ανοιχτά τα νηπιαγωγεία

Εξ αποστάσεως θα συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία για τα γυμνάσια, τα λύκεια, τις τεχνικές σχολές και τα δημοτικά, ενώ κανονικά, διά ζώσης, θα συνεχιστεί η λειτουργία των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός υγείας ανέφερε πως όλοι αντιλαμβάνεστε την κρισιμότητα της κατάστασης και παρακολουθείται τη συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Το θέμα είναι η μείωση των κρουσμάτων και η μείωση του αριθμού στις νοσηλείες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβοκατεβαίνουν τα κρούσματα - Ανησυχία των ειδικών για τα αποτελέσματα των γιορτών

Επίθεση Μπάιντεν στον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο: «Ήταν ένα χάος από εγχώριους τρομοκράτες»

Το σκληρό παιχνίδι της μοίρας για τον 25χρονο από την Αμάρυνθο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης