Επίθεση Μπάιντεν στον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο: «Ήταν ένα χάος από εγχώριους τρομοκράτες»

Επίθεση Μπάιντεν στον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο: «Ήταν ένα χάος από εγχώριους τρομοκράτες»

«Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν το περιμέναμε να συμβεί, όταν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια είχαμε έναν Πρόεδρο που περιφρόνησε τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα μας» δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ

baiden
Θέση για τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στην Ουάσινγκτον με την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε Αμερικανών μεταξύ των οποίων και ενός αστυνομικού πήρε σήμερα ο Τζο Μπαιντεν.

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος χαρακτήρισε τους εισβολείς εγχώριους τρομοκράτες τονίζοντας πως με τα όσα είχε δείξει ο Τραμπ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, περιφρονώντας τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, δεν του προκάλεσε εντύπωση η χθεσινή επίθεση στην «Ακρόπολη της Δημοκρατίας».

«Χθες κατά την άποψή μου ήταν μια από τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία του Έθνους. Μια απροσδιόριστη επίθεση στη Δημοκρατία μας. Μια επίθεση στην κυριολεξία στην Ακρόπολη της Ελευθερίας, στο ιδιο το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μια επίθεση στον κανόνα δικαίου. Μια προσβολή στις ιερές αμερικανικές αρχές και στην επικύρωση της βούλισης των ανθρώπων να επιλέξουν την κυβέρνηση που θέλουν να τους καθοδηγήσει. Ολοι μας πενθούμε για τις απώλειες.

Αυτό όμως που έγινε χθες δεν ηταν τίμιο, δεν ήταν διαδήλωση, ήταν χάος. Αυτοί δεν ήταν διαδηλωτές. Ήταν ενας οχλος από ταραξίες, αντάρτες, εγχώριοι τρομοκράτες. Και δεν μπορούμε να πούμε πως δεν το περιμέναμε να συμβεί. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια είχαμε έναν Πρόεδρο που περιφρόνησε τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα μας.

Εξαπέλυσε μια επίθεση στη Δημοκρατία από την αρχή και χθες ήταν το αποκορύφωμα της αδυσώπητης επίθεσης»


Κλείσιμο


Νωρίτερα ο απερχόμενος Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε διάγγελμα του καταδίκασε τα χθεσινά γεγονότα και δεσμεύτηκε πως η μεταβίβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου θα γίνει ομαλά.



Ειδήσεις σήμερα:

Ντόναλντ Τραμπ: «Θέλω να διασφαλίσω την ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου»

Χάος στις ΗΠΑ: Αστυνομικός ο 5ος νεκρός της εισβολής στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς εναντιώνεται στην επίκληση της 25ης τροπολογίας για να παυθεί ο Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης