Ασέλγεια σε βάρος 11χρονης σε δομή φιλοξενίας: «Με χάιδεψε τέσσερις φορές!»

Ασέλγεια σε βάρος 11χρονης σε δομή φιλοξενίας: «Με χάιδεψε τέσσερις φορές!»

Κατηγορούμενος ένας Αφγανός πατέρας δύο παιδιών - Τι καταγγέλλουν οι γονείς

Prosfyges_Kentro_Filoksenias1
Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την ασέλγεια ανήλικης κάτω των 12 ετών μέσα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Σκαραμαγκά για την οποία κατηγορείται ένας Αφγανός.

Το protothema.gr παρουσιάζει τις άγνωστες λεπτομέρειες της υπόθεσης, τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Αστυνομίας αλλά και τα όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος. «Την θώπευσε τέσσερις φορές επανειλημμένα στην παιδική χαρά», ανέφεραν οι γονείς της άτυχης κοπέλας στη μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του κατηγορούμενου.

Η μήνυση των γονέων και το ένταλμα σύλληψης του κατηγορούμενου

«Κατηγορείσαι ως υπαίτιος του ότι στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Σκαραμαγκάς κατά το χρονικο διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2018 έως και τις 15-7-2019 με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν κατ εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενήργησες γενετήγσια πράξη με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη. Ειδικότερα, στον ως άνω τό και κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, στην ευρισκόμενη εντός της ω; άνω Δομής Φιλοξενίας παιδική χαρά, όπου και συναντούσες την... που δεν είχε συμπληρώσει τα δώδεκα έτη, γεγονός που εσύ γνώριζες προέβαινες σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της και συγκεκριμένα της θώπευες τα γεννητικά όργανα πάνω από τα ρούχα της και κοινώντας το σαν να την χαϊδεύεις», επισημαίνεται στο ένταλμα σύλληψης του αλλοδαπού το οποίο δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr.

«Η ανήλικη κόρη μας ηλικίας σήμερα 11 ετών παίζει συχνά στις κούνιες του χώρου φιλοξενίας προσφύγων στον Σκαραμαγκά καθώς είναι το μόνο μέρος όπου μπορεί να παίξει ως παιδί με κάοιθα ασφάλεια και να ξεχάσει κατα το δυνατόν τις άσχημες εμπειρίες της χώρας καταγωγής μας και του ταξιδιού μέχρι την Ελλάδα. Δυστυχώς; όμως εντός αυτού του χώρου όπου έπρεπε να είναι ασφαλής και προστατευμένη υπήρξε προσφάτως θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης με θωπείες σε ευαίσθητα σημεία του σώματός της από ενήλικο άνδρα ο οποίος διαμένει στον χώρο φιλοξενίας μαζί με την οικογένειά του», επισήμαναν στην έγκλησή τους ο πατέρας και η μητέρας της άτυχης ανήλικης και συνέχισαν:

«Όσο έπαιζε με τις συνομήλικες φίλες της την κόρη μας την πλησίασε ο εγκαλούμενος τον οποίος γνωρίζουμε ότι μένει στη δομή μαζί με την οικογένειά του και ο οποίος είχε πάρει αγκαλιά το νεότερο από τα παιδιά του, βρέφς ακόμη. Τις φώναξε για να τις ρωτήσει αν θέλουν να δουν το μωρό και όταν η κόρη μας πλησίασε με χαρά να αγκαλιάσει το βρέφος ο εγκαλούμενος βρήκε την ευκαιρία να την θωπεύσει στα γεννητικά της οργάνα και μάλιστα επανειλημμένα (3-4 φορές). Η κόρη μας σοκαρίστηκε και έφυγε από τις κούνιες χωρίς να μας πει τίποτα μέχρι το βράδυ όταν και τη βρήκε η μητέρα της να κλαίει σπαρακτικά. Μετά από επιμονής μας μας εξήγησε τι είχε συμβεί και ένιωθε πανικό και ντροπή για αυτόν τον άνθρωπο».

Τότε οι γονείς της άτυχης κοπέλας ζήτησαν βοήθεια από μία οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα της παιδικής προστασίας στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας και το παιδί του εξετάστηκε από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο. Ταυτόχρονα, αποφάσιαν να κινηθούν νομικά ζητώντας την τιμωρία του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Η μαρτυρία της ανήλικης και η εξέταση του κατηγορούμενου

Μετά την ενημέρωση του Εισαγγελέα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛΑΣ άρχισε να ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα, σχηματίζοντας δικογραφία. Η ανήλικη, όπως προκύπτει από την κατάθεσή της, που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr ανέφερε σχετικά με την ασέλγεια πως «με έχει αγγίξει πολλές φορές στα προσωπικά μου σημεία. Μένει και αυτός στον Σκαραμαγκά και ξέρω και σε ποιο κοντέινερ μένει. Αυτός έχει τρία ή τέσσερα παιδιά και το πιο μικρό είναι περίπου ενός έτους, το φέρνει καμία φορά στην παιδική χαρά και παίζω μαζί του. Εγώ έπαιζα στην παιδική χαρά και αυτός ήρθε με το μωρό στην αγκαλιά και έβαλε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα. Έξω από τα ρούχα. Έγινε τον περασμένο χειμώνα. Πάντα στο ίδιο σημείο. Αισθανόμουν πολύ άσχημα. Το έχει κάνει και σε άλλα κορίτσια αυτό. Μία φίλη μου μου είπε ότι την έχει αγγίξει και εκείνη όταν ήταν στην τσουλίθρα».

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ανέφερε στους αστυνομικούς πως «στην Ελλάδα έχω έρθει μαζί με τη σύζυγό μου και τα ανήλικα τέκνα μας από το έτος 2017. Αρχικά μέναμε στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Χίο και έπειτα ήρθαμε στη Δομή Φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά όπου και μένουμε μέχρι σήμερα. Έχω τέσσερα παιδιά, ένα κορίτσι ηλικίας δώδεκα ετών και τρία αγόρια ηλικίας οκτώ επτά και δυομιση ετών. Αρνούμε τις εις βάρος μου κατηγορίες. Δεν γνωρίζω κανένα κορίτσι από το Ιράν. Στην παιδική χαρά που βρίσκεται εντός της Δομής πηγαίνω συχνά με όλα μου τα παιδιά αλλά καμία φορά πηγαίνω και μόνος μου με τον μικρότερο μου γιο. Τα μεγαλύτερα παίζουν ποδόσφαιρο ενώ το μικρότερο το έχω συνέχεια μέσα στο καρότσι γιατί έχω πρόβλημα με τη μέση μου και δεν μπορώ να το κρατάω στην αγκαλιά μου».

Όσον αφορά τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν ο ίδιος είπε πως «ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν μέσα στη Δομή. Δεν μπορώ να εξηγήσω τον λόγο που με κατηγορούμενοι. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Οι δηλώσεις των δικηγόρων

Κλείσιμο
Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος και πλέον η υπόθεση οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες. «Ο εντολέας μας κατηγορείται αδίκως για μία πράξη ιδιαίτερης απαξίας με ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό στίγμα. Μια κατηγορία η οποία βασίζεται σε δόλιες μεθοδεύσεις των γονιών της ανήλικης, που είναι οι πραγματικοί «εκμεταλλευτές» της ανηλικότητας, οι γονείς της ανήλικης εκβιάζουν με αυτό το τρόπο τον εντολέα μας για να μην αποδειχθεί η εγκληματική τους δράση. Εξάλλου με μια απλή ανάγνωση της δικογραφίας γίνονται σαφή τα σοβαρά κενά που παρεισφρέουν και οι εσωτερικές αντιφάσεις, δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό στοιχείο (π.χ. πραγματογνωμοσύνη) μπορεί να βασίσει μια σχετική καταδίκη», δήλωσαν στο protothema.gr οι πληρεξούσιοι δικηγόροι και συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου Θοδωρής Καραγιάννης και Αναστασία Χατζηαθανασίου και συνέχισαν:

«Ο εντολέας μας είναι ένας εξαίρετος οικογενειάρχης, έχει και ο ίδιος παιδιά ενώ όλοι οι οικογενειακοί φίλοι επιβεβαιώνουν την ακεραιότητα του απέναντι και στα δικά του παιδιά τα οποία τον εμπιστεύονται παρά τις σχετικές συκοφαντίες. Θα πρέπει όλοι να προστατεύσουμε την ανηλικότητα με κάθε τρόπο από συμπεριφορές που προσβάλλουν την γενετήσια ελευθερία των ανηλίκων. Δυστυχώς, όμως, έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι ορισμένοι κακοπροαίρετοι «χρησιμοποιούν» αυτή την ευαισθησία του κόσμου για ίδιον όφελος.Από νομικής σκοπιάς εξάλλου και η υπαγωγή της αδίκως αποδοθείσας σε εμάς πράξης χρήζει άμεσης διόρθωσης, καθώς η νομολογία έχει κατασταλάξει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αποτελούν ασελγείς πράξεις και κατ΄ επέκταση δεν εμπίπτουν στην κακουργηματική διάταξη του αρ. 339 ΠΚ για την οποία κατηγορείται ο εντολέας μου.».

Οι δικηγόροι του αλλοδαπού κατηγορούμενου 

image0-2
image1-2



Ειδήσεις σήμερα: 

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να σταματήσει η Τουρκία τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο

Το Ισλαμικό Κράτος «σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις την περίοδο των εορτών» προειδοποιεί πρώην πράκτορας της ΜΙ6
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης