Το Ισλαμικό Κράτος «σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις την περίοδο των εορτών» προειδοποιεί πρώην πράκτορας της ΜΙ6

Το Ισλαμικό Κράτος «σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις την περίοδο των εορτών» προειδοποιεί πρώην πράκτορας της ΜΙ6

Αντίποινα σε Ευρωπαίους και Βρετανούς για τα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ στη Γαλλία ετοιμάζει εν όψει εορτών ο ISIS, λέει ο Ντιν, καθώς ο Μακρόν ανακοινώνει το κλείσιμο 80 «εξτρεμιστικών» τζαμιών

ισις1
Το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει χριστουγεννιάτικες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία και τις ευρωπαϊκές χώρες ως εκδίκηση για τη δημοσίευση γελοιογραφιών του Προφήτη Μωάμεθ στη Γαλλία , προειδοποίησε ένας πρώην πράκτορας της MI6.

Ο Άϊμεν Ντιν, ο οποίος πέρασε οκτώ χρόνια κατασκοπεύοντας την Αλ Κάιντα, ισχυρίστηκε ότι διέρρευσαν σχέδια τζιχανστιστών σε περιοχές της βόρειας Συρίας και της Λιβύης οτι προετοιμάζουν τρομοκρατικά χτυπήματα κατά Ευρωπαίων αυτόν τον χειμώνα.

ισι4


Όπως υποστήριξε ο Ντιν σε διάσκεψη ασφαλείας στο Λονδίνο, ο Αμπού Ομάρ αλ-Σισάνι, επικεφαλής του ISIS που πιστεύεται ότι επέζησε από επίθεση των ΗΠΑ το 2016, σχεδιάζει να στείλει εξτρεμιστές στη Δύση μέσω της Τουρκίας και σε όλη τη Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική.

Στη συνέχεια, όπως σημειώνει ο πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πραγματοποιήσουν μια σειρά τρομοκρατικών χτυπημάτων στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, όταν οι κυβερνήσεις τους άρουν τους περιορισμούς του κορωνοϊού πριν από τα Χριστούγεννα.

Κλείσιμο
ισι2


Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πάτελ ανέβασε τη Βρετανία στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο τρομοκρατικής απειλής, της «σοβαρής», μετά από μια σειρά από τρομακτικές επιθέσεις στη Γαλλία και την Αυστρία, όπου μέλος του ISIS σκότωσε τέσσερα άτομα κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης στη Βιέννη.

viennanew2


Στη Γαλλία, ο δάσκαλος Σαμουέλ Πατί αποκεφαλίστηκε τον Οκτώβριο επειδή έδειξε στην τάξη κινούμενα σχέδια του Μωάμεθ σε ένα μάθημα για την ελεύθερη ομιλία, ενώ τρεις χριστιανοί σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι από έναν Τυνήσιο μετανάστη στη Νίκαια μόλις δύο εβδομάδες αργότερα.

Η γαλλική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να καταπολεμήσει τον θρησκευτικό εξτρεμισμό κλείνοντας σχεδόν 80 τζαμιά που κατηγορούνται για «αυτονομισμό» και απελαύνοντας από τη χώρα 66 μετανάστες χωρίς έγγραφα και ύποπτους ριζοσπαστικοποίησης.

ισισ3_ντιν


Ο Ντιν είπε στο συνέδριο της Διεθνούς Εβδομάδας Ασφάλειας: «Η ανησυχία είναι ότι, σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν, ο Σισάνι σκοπεύει να εκδικηθεί για τα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ σε μέρη όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Φοβάμαι ότι δεν έχω καλά νέα, αλλά πρέπει να ανησυχούμε για το κύμα τρόμου που έρχεται από τη βόρεια Συρία και τη Λιβύη για τα Χριστούγεννα φέτος».

Πρόσθεσε: «Η πρόθεση των κυβερνήσεων να άρουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό τα Χριστούγεννα, βοηθάει στα σχέδια των τρομοκρατών».

Οι περισσότερες επιθέσεις από μέλη του ISIS στη Δυτική Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν από «μοναχικούς λύκους» μετά την κατάρρευση του χαλιφάτου του οργανισμού στη Συρία.

isis11_2


Ωστόσο, ό, τι απομένει από το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στην άκρη 330 εκατομμύρια λίρες, χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί μετά την άνοδο τους το 2014, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την έναρξη επιθέσεων, σύμφωνα με τον Ντιν.


Ειδήσεις σήμερα

Τι έδειξαν τα rapid test σε οκτώ νομούς

Βίντεο-ντοκουμέντο από την Τρίερ: Το τζιπ περνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα και πέφτει πάνω στους πεζούς

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης