Μεταναστευτικό, Χίος: Σε έκταση 300 στρεμμάτων η νέα κλειστή δομή προσφύγων

Μεταναστευτικό, Χίος: Σε έκταση 300 στρεμμάτων η νέα κλειστή δομή προσφύγων

 Θα στεγαστούν τρεις δομές, δηλαδή Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, κέντρο ασυνόδευτων παιδιών και προαναχωρησιακό Κέντρο

metanasteutiko2
Στην άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου κέντρου στο 17ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Χίου – Βολισσού προχωρά η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της επίταξης δημοτικής έκτασης στην περιοχή.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της εφημερίδας Πολίτης Χίος, η νέα δομή φιλοξενίας, στην οποία θα στεγαστούν τρεις δομές, δηλαδή Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Κέντρο ασυνόδευτων παιδιών και Προαναχωρησιακό Κέντρο, θα αναπτυχθεί πλήρως (αν τελικά αυτό απαιτηθεί) σε έκταση 300 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 250 στρέμματα ανήκουν στον Δήμο Χίου και τα 50 περίπου στρέμματα στο ελληνικό δημόσιο.

metanasteytiko


Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο ιστότοπος της εφημερίδας αναφέρουν ότι η έναρξη των εργασιών περίφραξης των χώρων που επιτάσσονται είναι θέμα ημερών, αφού μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, ίσως και νωρίτερα, θα εγκατασταθούν οι ανάδοχοι των έργων της τοποθέτησης συρματοπλεγμάτων.

Στην περίπτωση της Χίου, το έργο της περίφραξης έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία από τη Στερεά Ελλάδα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να το ολοκληρώσει μέχρι και τον προσεχή Απρίλιο.

Κλείσιμο
Οι κυβερνητικές πηγές ξεκαθάριζαν στον ιστότοπο ότι για να επιτευχθεί το κλείσιμο της ΒΙΑΛ σίγουρα θα απαιτηθεί ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα, ταυτόχρονης λειτουργίας των δύο δομών, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει δοθεί σαφής χρονική δέσμευση για το πότε θα κλείσει το υπάρχον hotspot.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη παρά τις αντιδράσεις να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού της, η οποία προβλέπει την ολοκλήρωση των νέων κέντρων, το αργότερο μέχρι τον προσεχή Ιούλιο, ώστε αφενός οι νεοαφιχθέντες να οδηγούνται προς προσωρινή κράτηση στα νέα κέντρα, αφετέρου να ξεκινήσει η διαδικασία των επαναπροωθήσεων προς την Τουρκία σε εβδομαδιαία βάση, κάτι που κατά την ίδια θα λειτουργήσει σωτήρια και προς την κατεύθυνση του κλεισίματος των υπαρχουσών δομών σε Χίο, Λέσβο και Σάμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης