Αποζημίωση στον Γιώργο Παπαχρήστο για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Πάνο Καμμένο

Αποζημίωση στον Γιώργο Παπαχρήστο για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Πάνο Καμμένο

Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας την αγωγή του δημοσιογράφου σε βάρος του πρώην υπουργού και προέδρου των ΑΝΕΛ

papaxristos-kammeno
Υπέρ του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στην αγωγή του σε βάρος του πρώην υπουργού και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου. Το δικαστήριο, μάλιστα, επιδίκασε αποζημίωση 10.000 ευρώ, άμεσα καταβλητέας στον δημοσιογράφο, κρίνοντας ότι οι αιτιάσεις του Πάνου Καμμένου από του βήματος, μάλιστα, της Βουλής σύμφωνα με τις οποίες ο κ.Παπαχρήστος λειτουργούσε δίκην «σαρανταπενταριού πιστολιού του Ψυχάρη, εναντίον πολιτικών αντιπάλων», αλλά και ότι «του έχουν μπλοκάρει λογαριασμούς στην Ελβετία», είναι συκοφαντικές και δυσφημιστικές. Σημειώνεται ότι κ.Καμμένος είχε επαναλάβει τους ισχυρισμούς του σε βάρος του δημοσιογράφου και σε τηλεοπτική εκπομπή.

Στην καταδικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου με αριθμό 2523/2020 επισημαίνεται επιπλέον ότι τα όσα είχε υποστηρίξει σε βάρος του κ.Παπαχρήστου ο Πάνος Καμμένος δεν δύνανται να θεωρηθούν ότι εμπίπτουν στην έννοια της γνώμης όπως προβλέπεται ότι μπορεί να εκφράσει ο βουλευτής. Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση αποδείχθηκε ότι ο ενάγων (σ.σ. ο δημοσιογράφος) υπέστη ηθική βλάβη προς αποκατάσταση της οποίας πρέπει να του επιδικαστεί χρηματική ικανοποίηση ποσού 10.000 ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα:

Αμετανόητοι και προκλητικοί οι δράστες της διαπόμπευσης του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Δεν πειράζει που ταράχτηκε και λίγο

Με εξευτέλισαν λόγω του μεγάλου μου στήθους, καταγγέλλει μοντέλο του Playboy για αεροπορική

Στην Αστυπάλαια η σημαντική επένδυση της Volkswagen
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης