Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για επίστρωση των διαδρομών στον Βράχο της Ακρόπολης, που δίνει την ευκαιρία σε όλους να επισκεφθούν χωρίς προβλήματα, αυτό το μνημείο του Παγκόσμιου Πολιτισμού.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν τις προηγούμενες ώρες για το «τσιμέντο» στην Ακρόπολη, η ομοσπονδία τονίζει στην ανακοίνωσή της πως «Η Πολιτεία με το σπουδαίο αυτό έργο, το οποίο κάποιοι -ευτυχώς ελάχιστοι- έσπευσαν να το κατακρίνουν, λύνει τον γόρδιο δεσμό του αποκλεισμού της πρόσβασης των ΑμεΑ(και όχι μόνο) στον χώρο του Ιερού Βράχου».
«Οι κακοτράχαλοι και άκρως επικίνδυνοι δρόμοι, δεν επέτρεπαν σε καμία περίπτωση, την επίσκεψη των ΑμεΑ, στο χώρο του Ιερού Βράχου. Πλέον, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ήρθε να δώσει λύση, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία και καλούμε όλους εκείνους που αρκέστηκαν να κατηγορήσουν το έργο του Υπουργείου, να… πάρουν τα πόδια τους και να βρεθούν στην Ακρόπολη. Εκείνοι μπορούν να τα πάρουν. Κάποιοι από εμάς, όχι. Λύση στο πρόβλημα των ΑμεΑ, ευτυχώς δίνει το συγκεκριμένο έργο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το αθλητικό αναπηρικό κίνημα στο Υπουργείο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης.
Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τους διαδρόμους με τσιμέντο που στρώνονται στην Ακρόπολη το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απάντησε στο θέμα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει τη χαρά του που ευαίσθητοι πολίτες ανησύχησαν για τις διαδρομές, που επιστρώνονται στον Βράχο της Ακρόπολης, ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων, των πολιτών με προβλήματα υγείας.
Εκφράζει ταυτόχρονα και τη λύπη του γιατί οι ίδιοι ευαίσθητοι πολίτες που διαμαρτύρονται, θα πρέπει μην έχουν επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο τουλάχιστον επί μία εικοσαετία, που αυτές οι διαδρομές υφίστανται στρωμένες με τσιμέντο. Η διαφορά είναι ότι με το χρόνο και με το πέρασμα εκατομμυρίων επισκεπτών, όλα αυτά τα χρόνια, το υλικό έχει καταστραφεί και οι διαδρομές αποτελούν παγίδα ακόμα και για τους μη έχοντες δυσκολίες στην κίνηση.
Με τη λειτουργία του ανελκυστήρα πλαγιάς, που θα επιτρέπει με ασφάλεια και άνεση την άνοδο των επισκεπτών, που δυσκολεύονται για ποικίλους λόγους, στο μνημείο, βελτιώνονται οι υφιστάμενες διαδρομές με υλικό, το οποίο έχουν εγκρίνει η Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, υπό την προεδρία του ακαδημαϊκού Μανώλη Κορρέ και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται κάθε χρόνο για επισκεφθούν τον Ιερό Βράχο. Ας μην είναι αυτό το προσκύνημα προνόμιο όσων δεν αντιμετωπίζουν κανέναν πρόβλημα στην ανάβαση. ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με ποικίλα προβλήματα έχουν δικαίωμα να δουν και να θαυμάσουν από κοντά τα μνημεία της Ακρόπολης, της ημετέρας παιδείας μετέχοντες».
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.