Υπηρεσίες πέντε αστέρων στην φύση

Υπηρεσίες πέντε αστέρων στην φύση

Το Glamorous Camping ή Glamping, ήρθε στην Ελλάδα και μαζί του η Pacific Domes, βρήκε την θέση της στην ελληνική αγορά προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στη φύση

1
Ένα καινοτόμο και διαφορετικό μέλλον οραματίστηκε η εταιρεία «Πράσινο Κουκουνάρι Α.Ε.», που συστάθηκε με σκοπό τη δραστηριοποίησή της στον τομέα του Τουρισμού και πιο συγκεκριμένα, στην ανάπτυξη μονάδων Glamping, πλήρως εναρμονισμένων στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα εταιρειών που παρέχουν οποιοδήποτε προϊόν σχετίζεται με αυτό και την εγκατάσταση αντίστοιχων eco-friendly μονάδων.
Ένα όραμα που βασίζεται στη χαρά που προσφέρει στον ταξιδιώτη και τον επισκέπτη, η μοναδική εμπειρία διαμονής σε ένα dome, μέσα στη φύση.
2
The Highlands – Tanzania - Lobby

Τι είναι το dome

Είναι η απόδειξη ότι το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται πολλές φορές με τα λιγότερα μέσα. Ένα Dome (μτφ. θόλος) συνδυάζει πολύ μεγάλη χωρητικότητα στο εσωτερικό του κάτω από την ελάχιστη επιφάνεια, εξοικονομώντας, έτσι, υλικά και πόρους. Είναι αυτόνομο καθώς ο αέρας και η ενέργεια κυκλοφορούν ελεύθερα, δημιουργώντας, έτσι, φυσικές πηγές θερμότητας και ψύξης. 
Κλείσιμο
3

Ο αρχιτέκτονας Richard Buckminster, είναι ο σχεδιαστής του Γεωδαιτικού Θόλου, που αποτελεί την πιο ελαφριά, στιβαρή, και οικονομικά αποδοτική κατασκευής που φτιάχτηκε ποτέ. Ο Γεωδαιτικός Θόλος καλύπτει περισσότερη επιφάνεια χωρίς εσωτερική στήριξη από οποιαδήποτε άλλη κατασκευή στέγασης. Η καινοτομία στη στέγαση οφείλεται όχι μόνο στη σχέση ποιότητας-κόστους, αλλά και λόγω της ευκολίας στην κατασκευή και της εξοικονόμησης ενέργειας.
4
Idgeback lodge – Kingston New Brunswick, Atlantic Canada

Δυναμικό ξεκίνημα

Η εταιρεία «Πράσινο Κουκουνάρι Α.Ε.» ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, όταν αγοράστηκε μια έκταση κοντά στην Λίμνη Δόξα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φενεού του Δήμου Σικυωνίων, ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος. 

Όραμα ήταν μια μονάδα φιλοξενίας διαφορετική από τις άλλες, μια «κατασκήνωση» με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (σχεδόν μηδενικές εκπομπές CO2 κατά την λειτουργία της, πλήρως αυτόνομη ενεργειακά ) , σχεδιασμένη να καλύπτει τους 6 σχετικούς στόχους  για την βιώσιμη ανάπτυξη  και με παροχές ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

Όταν τα στελέχη της εταιρείας επισκέφτηκαν  το Whitepod στην Ελβετία αποφάσισαν να φέρουν την ιδέα στην Ελλάδα. Έχοντας συμμετάσχει στην διαβούλευση του Υπουργείου Τουρισμού για την δημιουργία του θεσμικού πλαισίου για το Glamping στην Ελλάδα και αποκτώντας σημαντική εμπειρία πάνω στα θέματα που μπορεί να προκύψουν και πως αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν, βάδισαν στον δρόμο της πρωτοπορίας.
5
Whitepod – Switzerland

Θεωρώντας την Pacific Domes την κορυφαία εταιρεία στον χώρο,  με εφαρμογές προϊόντων που αντανακλούν την 40ετή εμπειρία τους και έχοντας ολοκληρώσει την έρευνα αγοράς για την δική τους μονάδα Glamping,  αποφάσισαν να την αντιπροσωπεύσουν στην Ελλάδα. Η εταιρεία, κυρίως μέσω του site glampingdomes.gr, φιλοδοξεί να καλύψει την ανάγκη για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων τόσο σε επαγγελματίες της αγοράς φιλοξενίας όσο και σε ιδιώτες που επιθυμούν να εγκαταστήσουν ένα Dome στον χώρο τους. Δηλαδή, προϊόντα υψηλής αισθητικής με άπειρες δυνατότητες για custom design, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε project ή τις επιθυμίες κάθε ιδιώτη με την καλύτερη σχέση τιμής προϊόντος.
6

INFO

-Η θέα μέσα από το Dome είναι μοναδική, αφού έχει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί από το χρήστη σε όποιο σημείο επιθυμεί και το πανοραμικό παράθυρο διαφοροποιεί το dome από οποιαδήποτε άλλη κατασκευή.
-Υπάρχουν Domes από 18 τ.μ μέχρι 280 τ.μ για ημιμόνιμη ή μόνιμη χρήση, για την θάλασσα ή το βουνό.
-Τα Domes μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο. Λόγω του ότι αποτελεί ημι – μόνιμη κατασκευή μπορεί να μεταφερθεί ακόμη και στις πιο δύσβατες περιοχές.
7
Φωτορεαλιστική απεικόνιση μονάδας Glamping στον Φενεό Κορινθίας (Λίμνη Δόξα) . Έναρξη λειτουργίας Χειμώνας 2021 – 22. Σχεδιασμός SS.MM Architects

-Τα Domes αποτελούν την ιδανική λύση στην δημιουργία extra χώρου τόσο σε ένα εξοχικό που επιτρέπει ταυτόχρονα να διατηρείτε η αυτοτέλειά του, όσο και για επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων ή camping, για την δημιουργία μονάδων Glamping, για εκθέσεις, αθλητικούς χώρους, για εγκαταστάσεις σχολείων, ή ακόμα και για έκτακτες συνθήκες που επιβάλουν άμεσες και λειτουργικές λύσεις .
-Στο site www.glampingdomes.gr μπορείτε να βρείτε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τους διαθέσιμους τύπους dome και να πληροφορηθείτε για όλους τους κατασκευαστικούς συνδυασμούς και τις εφαρμογές.

8
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης