Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που αντικρίζει κάποιος στη κατεχόμενη Αμμόχωστο. Η διάνοιξη του παραλιακού μετώπου, αποκάλυψε και το μέγεθος της καταστροφής και της λεηλασίας, που ακολούθησε τη τουρκική εισβολή του 1974.
Η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτηρίο του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου. Το πάτωμα γεμάτο από ρούχα τα οποία παραμένουν εκεί για 46 χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ενδεχομένως να πρόκειται για ρούχα που μαζεύτηκαν εκεί μετά το πλιάτσικο σε σπίτια και καταστήματα, μετά την εισβολή.
Ίσως όμως πρόκειται για ρούχα που είχαν συγκεντρώσει οι Αμμοχωστιανοί ως βοήθεια προς τους πρόσφυγες της Κερύνειας, οι οποίοι είχαν φύγει από τα σπίτια τους τον Ιούλιο του 1974. Οι Αμμοχωστιανοί τότε δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι λίγες μέρες αργότερα θα γινόντουσαν και αυτοί πρόσφυγες.
Σε μια καθημερινότητα που κινείται σε ολοένα και πιο εντατικούς ρυθμούς, ο ποιοτικός ύπνος αναδεικνύεται ως μία από τις πιο ουσιαστικές μορφές φροντίδας του εαυτού μας. Εδώ, η επιλογή του κατάλληλου στρώματος αποκτά ιδιαίτερη σημασία, κάτι που η JYSK γνωρίζει καλά.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.