Την ώρα που «φουντώνουν» οι καταγγελίες των κατοίκων των ακριτικών νησιών όπου φιλοξενούνται μετανάστες για λεηλασίες στις περιουσίες τους, αποκαλύφθηκε ότι ένας από αυτούς ήταν ο δράστης 16 διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν τον τελευταίο μήνα στα Καμπόχωρα της Χίου!
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα της Ασφαλείας, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός είχε διαρρήξει τις εισόδους σε δύο επιχειρήσεις και ένα σπίτι, ενώ παραβίασε και 13 οχήματα προκαλώντας εκτεταμένες φθορές! Από αυτά, άρπαξε διάφορα χρηματικά ποσά, μεταξύ των οποίων και 200 δολάρια, τιμαλφή, είδη άμεσης κατανάλωσης, τρόφιμα και άλλα είδη, συνολικής αξίας άνω των 6.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε ένα μέρος των κλοπιμαίων, ενώ κατασχέθηκαν το διαρρηκτικό εργαλείο που χρησιμοποιούσε ο δράστης και ένα μαχαίρι μήκους 23 εκατοστών. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και πρόκληση φθορών με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»