Αργυρούπολη: Κακουργηματική δίωξη στον ειδικό φρουρό και τον συνεργό του που εκβίαζαν επιχειρηματία

Αργυρούπολη: Κακουργηματική δίωξη στον ειδικό φρουρό και τον συνεργό του που εκβίαζαν επιχειρηματία

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και σε βάρος του επιχειρηματία, ο οποίος είχε καταγγείλει τον εκβιασμό του - Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας και κατοχή ναρκωτικών για δική του χρήση

police
Πειστικές εξηγήσεις για όσα τους προσάπτονται θα πρέπει πλέον να δώσουν στον ανακριτή ο ειδικός φρουρός και ο συνεργός του που συνελήφθησαν για υπόθεση εκβιασμού επιχειρηματία, από τον οποίο φέρονται να απέσπασαν 40.000 ευρώ.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για σειρά πλημμελημάτων (αντιποίηση αρχής, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράνομη απειλής με πυροβόλο) αλλά και για δυο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στη συνέχεια, οι δυο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Ζήτησαν, ωστόσο, και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, ως έχουν το δικαίωμα και μέχρι τότε κρατούνται.

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και σε βάρος του επιχειρηματία, ο οποίος είχε καταγγείλει τον εκβιασμό του.

Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας και κατοχή ναρκωτικών για δική του χρήση. Θα δικαστεί από το αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο.

ΕΛΑΣ: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός που εκβίασε επιχειρηματία

Κλείσιμο
Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος Ειδικού Φρουρού και δύο ιδιωτών, 37 και 43 ετών, για περιστατικό που έλαβε χώρα χθες (Δευτέρα, 07-09-2020) σε περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο Ειδικός Φρουρός και ο 37χρονος ιδιώτης προσέγγισαν τον 43χρονο, έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει, και με πρόσχημα τη διενέργεια έρευνας, τον δέσμευσαν και τον οδήγησαν στο διαμέρισμά του.

Από διάφορα σημεία του διαμερίσματος, το οποίο ερεύνησαν, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (43.000) ευρώ περίπου, ενώ παράλληλα τον εκβίαζαν ότι θα τον οδηγούσαν στο αυτόφωρο.

Ο Ειδικός Φρουρός και ο 37χρονος ιδιώτης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι προσέτρεξαν, μετά από ενημέρωση του Κέντρου Άμεσης Δράσης για το περιστατικό, από περιοίκους.

Στην κατοχή τους, καθώς και σε σακούλα που είχαν απορρίψει πριν τη σύλληψή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χρήματα, πιστόλι, (2) γεμιστήρες, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα, σπρέι πιπεριού, μικροποσότητες πιθανόν ναρκωτικών ουσιών κ.λπ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φθαρμένο Δελτίο Ταυτότητας αστυνομικού (για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή το 2009), με επικολλημένη φωτογραφία του 37χρονου συλληφθέντα ιδιώτη, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, αναδιπλούμενος σουγιάς και κυνηγετικό τυφέκιο με δύο (2) γεμιστήρες.

Στην οικία του 37χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι άνευ ενδείξεων και πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Αυξάνονται τα κρούσματα στη Μόρια: Έφτασαν τα 35

Στο ΝΑΤΟ η τουρκική επιθετικότητα με το Oruc Reis

Εκλογές ΗΠΑ - Νew York Times: «O Tραμπ έχασε την οικονομική του υπεροχή έναντι του Μπάιντεν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης