Επικοινωνία Ιερώνυμου με Βαρθολομαίο για την Αγιά Σοφιά

«Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα» δήλωσε νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ieronimos-vartholomaios
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επικοινώνησε το μεσημέρι της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και την ακλόνητη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στον απόηχο της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχολιάζοντας την απόφαση Ερντογάν, μίλησε για προσβολή και ύβρις για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.

«Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί», τόνισε.

«Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν», προσέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Ειδήσεις σήμερα

Σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για την πορεία του κορωνοϊού

Ο Καρανίκας ειρωνεύεται την Αρβελέρ για την Αγιά Σοφιά

Λευτέρης Πετρούνιας - Βασιλική Μιλλούση: Θα γίνουν για δεύτερη φορά γονείς - Φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης