Το Πατριαρχείο στηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας μετά το σκάνδαλο με το πολυτελές ακίνητο

Το Πατριαρχείο στηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας μετά το σκάνδαλο με το πολυτελές ακίνητο

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει την απόλυτη στήριξή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο σε σχέση με όσα αναφέρονται για τις κινήσεις σε σχέση με αγορά ακινήτου

thumbnail_MAKARIOS-OF-AUSTRALIA-3
Την πλήρη στήριξή του στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο έδωσε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Με αφορμή την αγορά ακινήτου στην Αυστραλία με ομόφωνο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου που συνεδριάζει στο Σαμπεζύ, καταγράφεται η δυσαρέσκεια του Πατριαρχείου, για την αντικανονική και σκανδαλώδη δράση του Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως Νίκανδρου , εις βάρος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας και της Αρχιεπισκοπής.

Συγκεκριμένα, με το θέμα της Αυστραλίας ασχολήθηκε σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνεδριάζει στο Σαμπεζύ της Ελβετίας, όπου βρίσκεται το Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Ιερά Σύνοδος ομόφωνα αποφάσισε να εκφράσει την αμέριστη στήριξή της στην προσωπικότητα και το αξιέπαινο έργο του νέου ποιμενάρχη Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, «Ἱεράρχου εὐρείας μορφώσεως καί δυναμικῆς ποιμαντορίας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος στο ανακοινωθέν της εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της προς τον Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως Νίκανδρο διά την αναρμόδια ανάμειξή του «στα πράγματα τῆς Ἐπαρχίας ταύτης τοῦ Θρόνου».

Επίσης με ικανοποίηση η Ιερά Σύνοδος υποδέχεται την επιβολή ποινής από τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε Επίσκοπο του Αγίου Ορους , ο οποίος κατηγορείται ότι αναμείχθηκε σε δράση κατά του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας και της Αρχιεπισκοπής. Η ποινή είναι εξάμηνη αργία από κάθε ιεροπραξία και επιβλήθηκε στον Ιερομόναχο Δασμασκηνό «(ἐκ τοῦ Κελλίου Ἁγίου Γεωργίου «τοῦ Φιλαδέλφου»), ἐξαρτηματικῷ ἀδελφῷ τῆς Ἱ. Μονῆς Κουτλουμουσίου, διά τήν ὅλως ἀντικανονικήν καί σκανδαλώδη δρᾶσιν αὐτοῦ εἰς βάρος τῆς Ἱ. Ἀρχιεπισκοπῆς Αὐστραλίας καί τοῦ Ποιμενάρχου αὐτης, ἀντί τῆς ἥν ὅφείλει νά καλλιεργῇ προσευχῆς καί τοῦ κομβοσχοινίου του.»

Κλείσιμο
Τη θέση ότι η Θεία Κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτη «διότι πιστεύομεν ότι δι΄ αυτού μεταδίδεται εις τους πιστούς αυτό τούτο το Σώμα και το Αίμα του Σωτήρος Χριστού και είναι αδύνατον διά του Μυστηρίου τούτου των Μυστηρίων να μεταδοθεί εις τους μεταλαμβάνοντας οποιαδήποτε νόσος ¨» επαναλαμβάνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Σύνοδος λέει ότι δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή του τρόπου μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας, ύστερα από το Γράμμα που έστειλε ο Πατριάρχης στους Προκαθήμενους των Ορθόδοξων Εκκλησιών. Επιτρέπει στις κατά τόπους εκκλησιαστικές αρχές να προχωρήσουν σε απαραίτητες προσωρινές παρεμβάσεις, ύστερα από επικοινωνία με το Φανάρι , «διά τήν μείζονα πνευματικήν ωφέλειαν του χριστωνύμου λαού» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φορολοταρία: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Μόσιαλος (ΘΕΜΑ 104,6): Το 99% του πλανήτη θα ήθελε να είναι στην Ελλάδα - Τι να προσέξουμε με τον τουρισμό

Αστυνομικοί σκότωσαν Έλληνα στη Ν. Υόρκη: Τους κάλεσε ο γείτονας και τους χειροκροτούσε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης