Θεσσαλονίκη: Ποια είναι τα τρία μεγάλα έργα που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα

erga_thesaloniki

Τι συμφώνησαν για τα συγκεκριμένα έργα οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Κωνσταντίνος Ζέρβας

Τη δρομολόγηση τριών σημαντικών έργων για την πόλη της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν Τζιτζικώστας και Ζέρβας σε συνάντηση που είχαν σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για έργα του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα ενταχθούν μέσω της Περιφέρειας στο νέο ΕΣΠΑ. Τα έργα αυτά είναι: η επέκταση της παλιάς παραλίας, η ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους και της πλατείας Διοικητηρίου.

Περιφερειάρχης και Δήμαρχος στη συνάντησή τους στο γραφείο του Περιφερειάρχη, συμφώνησαν να προχωρήσουν από κοινού τις διαδικασίες υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων, με τον Δήμο να προετοιμάζει τα έργα και την Περιφέρεια να τα εντάσσει στην έναρξη της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027.

Thestival.gr Δηλώσεις Τζιτζικώστα - Ζέρβα


Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε:

«Υποδέχτηκα με χαρά τον Δήμαρχο και φίλο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τον οποίο έχουμε αναπτύξει πολύ στενή συνεργασία από την αρχή της νέας μας θητείας. Με αφορμή τη συμπλήρωση σχεδόν ενός χρόνου από την εκλογή μας σε Περιφέρεια και Δήμο, θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτή η σχέση πλέον στηρίζεται σε γερά θεμέλια και έτσι θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια, με στόχο να διασφαλίσουμε ό,τι καλύτερο για τους Θεσσαλονικείς. Συζητήσαμε μια σειρά από θέματα της πόλης, όπως η επιχειρηματικότητα, το παραεμπόριο, αλλά και οι συγκοινωνίες, για τις οποίες συμφωνήσαμε πως πρέπει να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας, στον οποίο αποφασιστικό ρόλο θα έχουν η Περιφέρεια και ο Δήμος.

Ανακοινώνουμε σήμερα ότι δρομολογούνται και θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ τρία σπουδαία έργα – παρακαταθήκες για τη Θεσσαλονίκη: η ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους, της Λεωφόρου Νίκης και της πλατείας Διοικητηρίου. Έργα, τα οποία περιμένουν οι Θεσσαλονικείς εδώ και δεκαετίες και που μαζί με την ενοποίηση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι, αναβαθμίζουν την πόλη, της δίνουν προστιθέμενη αξία και την αναδεικνύουν σε πόλη – πρότυπο, μια πόλη που αξίζει να ζεις. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει πρόσωπο με τις σημαντικές αυτές παρεμβάσεις, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της ΔΕΘ και της Τούμπας με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, έργα τα οποία συγχρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όταν αποκτήσει σύντομα η πόλη και μετρό, για το οποίο ανησυχούμε και πιέζουμε κι οι δυο, θα γίνει μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική, μια πόλη – πρότυπο».

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν επίσης να συντονίσουν το βηματισμό τους και να συνεργαστούν στενά και σε άλλα θέματα, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, καθώς και οι δυο αυτοί τομείς μπορούν να δώσουν στην πόλη την αξία που έχει ιστορικά, αλλά και να έχουν θετικό οικονομικό αποτύπωμα, διασφαλίζοντας πολλές θέσεις εργασίας, όπως υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Ζέρβας σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «Πριν από ακριβώς ένα χρόνο είχα συγχαρεί τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την επανεκλογή του ως Περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή. Σ’ αυτό το χρόνο έγιναν πολλά και χαίρομαι που η στενή συνεργασία μας επιταχύνει έργα και παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η πόλη.

Δουλεύουμε κι οι δυο πάνω στην ατζέντα της Θεσσαλονίκης, έχουμε κοινή φωνή και στόχους.

Οι συγκοινωνίες είναι απόλυτης προτεραιότητας ζήτημα για την πόλη, όπως και μια σειρά από μεγάλα έργα, που απαιτούν συνεργασία. Τα τρία έργα της ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους, της πλατείας Διοικητηρίου και της Λεωφόρου Νίκης προετοιμάζονται από τη διοίκηση του Δήμου και χαίρομαι που θα αποτελέσουν προτεραιότητα για τη χρηματοδότησή τους από τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Θέλουμε κι οι δυο να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός Περιφέρειας και Δήμου, ώστε τα οφέλη που μας κληροδότησε ο κορωνοϊός, με τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης των πολιτών από τις υπηρεσίες να συνεχίσουν να υφίστανται. Με τον Περιφερειάρχη θα λειτουργήσουμε από κοινού για να μην υπάρχει κατακερματισμός δυνάμεων και κεφαλαίου στους σημαντικούς τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού. Κοινός μας στόχος είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης. Κινούμαστε στους ίδιους άξονες και στην ίδια λογική και η συνεργασία μας έχει απτά αποτελέσματα».

Πηγή: Thestival
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Ζήτω η τρέλα

Μετά από αυτά τα έργα, έρχεται και η υποθαλάσσια σήραγγα. Σας το λέω εγώ, ο Γκρούεζας.

Γιατί

πρέπει κάθε τόσο να ξύνετε πληγές ρε παιδιά ?

να μας πεις τι σκοπούς έχεις

για την παλιά παραλία να σου πούμε αν θέλουμε τα έργα σου

Λ... ΘΣΝΚ

είναι στο κόσμο του ο Τζιτζικώστας..... αυτά τα έργα έχει ανάγκη ο νομός Θεσσαλονίκης.......? ο δρόμος από τα πρασινα φανάρια έως Μηχανιώνα η έως Επανωμη είναι πλεον για κάρα.....

Η κατάληξη γνωστή

Τα "έργα" θα δημοπρατηθούν, θα αρχίσει μια υποτυπώδης κατασκευή η οποία θα σταματήσει για χ λόγους, θα αρχίσουν προσφυγές, επιτροπές και δικαστήρια και τα "έργα" θα σταματήσουν. Αυτοί που τα ανέλαβαν θα ζητήσουν "προσαρμογή" (αύξηση δηλαδή) κόστους και εννοείται θα την πάρουν. Όλο αυτό το έργο που το έχουμε ξαναδεί τόσες και τόσες φορές θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ζημία, την καθυστέρηση και όταν (και αν) τελειώσουν η ποιότητα θα είναι όπως της ασφάλτου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης που λιώνει στο εξάμηνο και θέλει - με ακόμη μεγαλύτερα έξοδα - νέα άσφαλτο. Τώρα, γιατί η άσφαλτος διαλύεται τόσο τακτικά στην Θεσσαλονίκη (και όχι σε άλλες μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις) είναι κάτι πραγματικά ενδιαφέρον αλλά όχι και ανεξήγητο. Τέτοιας ποιότητας θα είναι και τα "μεγάλα έργα" στην Θεσσαλονίκη...

Νίκος Θ

Μα θα έχουμε μετρο το 2023... καλά ντε ένα αστείο έκανα. Το σηκώνει το άγριο δούλεμα η Θεσσαλονίκη. Αλλά ποιόν θα νοιάξει ; Τους ίδιους που διαμαρτύρονται αν πάει η τροχαία να γράψει τους παράνομους γιατί δήθεν βλάπτονται τα μαγαζιά ; Τους ίδιους θλιβερούς που εξαφάνισαν τα κολονάκια για να μπαίνουν στις λωρίδες λεωφορείων όποτε θέλουν ; Θα αποφασίσει ποτέ να γίνει σύγχρονη πόλη ;

Α καλά

Υπάρχει κ 4ο... με τον Τοτό!..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης