LIVE

Κορωνοϊός

Οι έξι προτεραιότητες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

96850626_706128253489327_1961169049031278592_n

Με κοινή φωτογραφία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη θυμάται τον έναν χρόνο από την εκλογή του στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Ενας χρόνος πέρασε από την εκλογή του τότε Μητροπολίτη Προύσσης και ηγούμενου της Μονής της Χάλκης Ελπιδοφόρου στην θέση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Η εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου έγινε στις 11 Μαΐου του 2019, ημέρα Σάββατο, μετά την παραίτηση του επί 20 χρόνια του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Με μία ανάρτησή του στο Facebook, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, θυμήθηκε την ημέρα εκλογής του, με κοινή του φωτογραφία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και εκφράζει την ευγνομωσύνη του στο Θεό και την Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και στο ποίμνιό του για την πίστη και την αγάπη του.

«Μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία» λέει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

I am grateful to God, and to our Mother Church for electing me one year ago. I am equally grateful to all of you, the...

Δημοσιεύτηκε από Archbishop Elpidophoros of America στις Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πρώτη στιγμή «σήκωσε τα μανίκια» και εργάστηκε ακόμα και 16 και 17 ώρες την ημέρα, όπως λένε οι συνεργάτες του, για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ομογενών στην Εκκλησία, η οποία είχε πληγεί εξαιτίας των σκανδάλων και της κακοδιαχείρισης που είχαν αποκαλυφθεί την τελευταία τετραετία.

Βασικός σκοπός του ήταν από την αρχή η εξυγίανση των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής και η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της επί το αποτελεσματικότερον.

Βασική ενασχόληση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου αποτελεί η επαναδρομολόγηση της ανοικοδόμησης του Ιερού του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος το θεωρεί προσκύνημα, όχι μόνο για τους ομογενείς αλλά εθνικό προσκύνημα.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 45 εκατ. δολάρια γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των ομογενών στους στόχους του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου. Τα εγκαίνια αν αυτό καταστεί δυνατόν θα γίνουν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 οπότε και συμπληρώνονται 20 χρόνια από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος τοποθέτησε νέο πρόεδρο στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στην Βοστώνη και απομάκρυνε τον μεγάλο κίνδυνο απώλειας πιστοποίησης των πτυχίων από την αρμόδια αρχή της πολιτείας της Μασαχουσέτης
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, εστίασε στην προσπάθεια ενίσχυσης της ελληνικής γλώσσας και παιδείας με την επανασύσταση του Ανώτατου Συμβουλίου για την ελληνική παιδεία.

Στις προτεραιότητες του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου σε αυτόν τον πρώτο χρόνο του στην Αμερική, είναι η αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας του κορωνοιού με εκκλησιαστικό λόγο αλλά και επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (7)

@

Όλα αυτά τα χρόνια ο άγιος δεν υπήρχε δυστυχία που να μην συμπονέσει, αδικία που να μην επανορθώσει, διχόνοια που να μην ειρηνεύσει. Το πότε ακριβώς πέθανε ο άγιος Νικόλαος δεν είναι γνωστό. Σίγουρο είναι ότι τα λείψανα του αγίου μετά τον θάνατό του φυλάσσονταν στην πόλη των Μύρων σε ναό που είχε ανεγερθεί προς τιμήν του. Κατά την παράδοση ο διάβολος μεταμορφωμένος σε γριά γυναίκα έστειλε με ένα καράβι λάδι για τις ακοίμητες κανδήλες του τάφου του Αγίου. Με αυτό το μαγεμένο λάδι είχε σκοπό να κάψει τον ναό και τα λείψανα του αγίου, μην αντέχοντας την δόξα του Αγίου Νικολάου. Ο αγιος εμφανίστηκε θαυματουργικά στον καπετάνιο του πλοίου που μετέφερε αυτό το λάδι και του είπε να πετάξει το μαγεμένο λάδι στην θάλασσα. Όταν ο καπετάνιος ακολούθησε την εντολή του αγίου, το λάδι πήρε φωτιά τη στιγμή που ρίχτηκε στη θάλασσα και άρχισε να στροβιλίζεται.....και στην κορυφη κανελα !!

@

Άγιος Νικόλαος Ο άγιος με την χάρη του Θεού, πραγματοποιούσε, εν ζωή ακόμα, και θαύματα. Όταν κάποια στιγμή είχε πάει στους Αγίους Τόπους για να προσκυνήσει, με θαυμαστό τρόπο γαλήνεψε την φουρτουνιασμένη θάλασσα, γλυτώνοντας έτσι το πλοίο στο οποίο επέβαινε, και την ζωή των συνεπιβατών του. Κάποια στιγμή, ο άγιος επέστρεψε στα Πάταρα και εκεί εξελέγη επίσκοπος μετά από Θεία παρέμβαση, όταν άγγελος Κυρίου εστάλη στην σύνοδο των επισκόπων. Έτσι ο άγιος έγινε επίσκοπος της γειτονικής πόλης, των Μύρων. Κατά την διάρκεια των μεγάλων διωγμών που έκαναν οι Διοκλητιανός και Μαξιμιανός, ο άγιος φυλακίστηκε χωρίς ούτε λεπτό να σταματήσει να κηρύττει τον λόγο του Θεού. Στο θρόνο της Βασιλεύουσας ανέβηκε ο Μεγάλος Κωνσταντίνος και έτσι ο άγιος ανέλαβε ξανά καθήκοντα επισκόπου. Ανάμεσα στις δραστηριότητές του ήταν πλέον και ο αγώνας κατά του Αρειανισμού. Στην ιστορία έμεινε το ράπισμα που έδωσε στον Άρειο κατά την διάρκεια της Α’ οικουμενικής συνόδου, πράξη που τον οδήγησε για μία ακόμη φορά στην φυλακή σιδηροδέσμιο. Το πρώτο βράδυ αυτής της φυλάκισής του, εμφανίστηκαν θαυματουργά στο κελί του ο Χριστός και η Παναγία και του έδωσαν ένα Ευαγγέλιο και ένα ωμοφόριο (ιερατικό άμφιο). Το πρωί όταν πήγαν να του δώσουν φαγητό, τον βρήκαν να φορά το ωμοφόριο και να διαβάζει το Ευαγγέλιο. Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό στον αυτοκράτορα ο οποίος και αποφυλάκισε τον Άγιο ζητώντας του συγγνώμη. Μερικά από τα θαύματα που έκανε εν ζωή ο άγιος είναι τα εξής: Έσωσε από την πείνα την πόλη των Μύρων, εμφανιζόμενος θαυματουργικά στον καπετάνιο ενός πλοίου που μετέφερε σιτάρι κάνοντάς τον να φέρει το σιτάρι στους κατοίκους της πεινασμένης πόλης. Ένα άλλο θαύμα ήταν όταν παρουσιάστηκε στον ύπνο του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου και του φανέρωσε ότι ήταν αθώοι οι τρεις αξιωματικοί που κατηγορούνταν για συνωμοσία. Με αυτόν τον τρόπο γλύτωσε τη ζωή των τριών αυτών ανδρών οι οποίοι έγιναν στη συνέχεια μοναχοί. Πολλές φορές γλύτωσε θαυματουργικά πλοία που κινδύνευαν από την φουρτουνιασμένη θάλασσα. Αυτός είναι και ο λόγος που ο άγιος Νικόλαος θεωρείται προστάτης των ναυτικών μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι θαυματουργά μεταφέρθηκε σε ένα πλοίο που κινδύνευε στη τρικυμία και το οδήγησε ο ίδιος κρατώντας το τιμόνι σε ασφαλές λιμάνι. Ένα άλλο θαύμα του είναι όταν ένας ταξιδιώτης έπεσε στη θάλασσα από ένα πλοίο και είπε: «Άγιε Νικόλαε βοήθει μοι» κι ο άγιος τον μετέφερε θαυματουργά στο σπίτι του.

θεσπρωτος

Ο Άγιος Νικόλαος (εορτάζει για την Εκκλησία στις 6 Δεκεμβρίου). “Μετὰ ταῦτα λοιπόν, οἱ ἐν τῇ ἐπαρχίᾳ του εὑρισκόμενοι εἰδωλολατρικοὶ βωμοὶ εἰς οὓς κατοίκουν οἱ δαίμονες καὶ ἐπροσκυνοῦντο παρὰ τῶν ἀνθρώπων, κατεκρημνίζοντο διὰ προσευχῆς τοῦ Ἁγίου καὶ ἐδιαλύοντο εἰς χῶμα, οἱ δὲ δαίμονες ἔφευγον εἰς τὸν ἀέρα κλαίοντες τὴν συμφορὰν τῶν. Ἦτο δὲ ἐκεῖ καὶ εἰς μέγας βωμὸς εἰδωλολατρικός, διαφορετικὸς τῶν ἄλλων κατά τε τὸ ὕψος καὶ τὸ πλᾶτος, τὸν Οποῖον ὠνόμαζον οἱ εἰδωλολάτραι τῆς θέας Ἀρτέμιδος, ἤτοι τῆς Σελήνης. Ἠβουλήθη Ο Άγιος νὰ ἀφανίσῃ καὶ ἐκεῖνον• καὶ ποιήσας προσευχήν, παρευθὺς ἔπεσεν Ο βωμὸς καὶ τὰ εἴδωλα ὡς τὰ φύλλα τοῦ δένδρου ἐκ μεγάλου ἀνέμου τὸ φθινόπωρον“.

θεσπρωτος

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πρώτη στιγμή «σήκωσε τα μανίκια» και εργάστηκε ακόμα και 16 και 17 ώρες την ημέρα γιά νά συγκεντρωσει 45 εκατ. δολάρια , τα οποια θα μετατρεψει σε ελπιδες..!! ( ελπιδοφορος ) τις οποιες θα μοιρασει στο ποιμνιο !!! Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, εστίασε στην προσπάθεια ενίσχυσης της παιδείας , με πλειστα οσα πατερημωνια !, εκατομμυρια κυριε ελεησον ! και δις εκατομμυρια αγιος ο θεος ! Βασική ενασχόληση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου αποτελεί η επαναδρομολόγηση της ανοικοδόμησης του Ιερού του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης, στο οποίον θα προσκυνουν οι Ελληνες ...τον θεο των εβραιων , Γιαχβε !!!! και τον τιμιο σταυρο !! που εχει ποτισει τη γη με αιμα !! στο ονομα του πατρος , και του υιου !! , ο οποιος εδωσε την εντολη !. " Λουκ. 19,27: ..πλὴν τοὺς ἐχθρούς μου ἐκείνους, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ᾿ αὐτούς, ἀγάγετε ὧδε καὶ κατασφάξατε αὐτοὺς ἔμπροσθέν μου !!!". (Στό γόνατο ...!!! )

Υ.Γ.

Στην παιδεια επισης ανηκουν , ο διαχωρισμος των τιμιων! ξυλων απο τα ατιμα , ο διαχωρισμος των θαυματουργων μηλων ! , απο τα μη θαυματουργα , ο διαχωρισμος του αγιου φωτος !, απο το μαπα της ΔΕΗ , το κουβαλημα λειψανων των αγιων , (για να ξεμουδιασουν ..) , και η βασικη εκπαιδευση του ποιμνιου , να περπαταει με τα 4 στο εκπαιδευτηριο της Τηνου ! στο ονομα του Πατρος ! και του Υιου ! και ολα αυτα ...συνοδευομενα απαραιτητως απο ταματα ! . Για ενα λαμπρο !!! μελλον !!!!!! ( των ρασοφορων !!!! )

Greek Kensington

Φαίνεται σοβαρός και καλός ο ελπιδοφόρος τι να κάνει ακόμα η απάτη υπάρχει στο σύστημα θέλει λίγο χρόνο Αν δείτε στη Βρετανία ο νέος επίσκοπος Νικήτας δεν αξίζει δέκαρα εινε αμερικανός μιλάει και αγγλικά στη λειτουργία που να τους εμπιστευτείς τέτοιους ανθρώπους

!

Η μάρα η σάρα και το κακό συναπάντημα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης