Σουφλί: Ο δήμος δεν δέχεται παιχνίδια «Made in Turkey» στις παιδικές χαρές του

Σουφλί: Ο δήμος δεν δέχεται παιχνίδια «Made in Turkey» στις παιδικές χαρές του

Τις τελευταίες μέρες οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες πυροβολούν εναντίον των χωριών της περιοχής από την απέναντι όχθη του ποταμού Εβρου με αποτέλεσμα ο δήμος Σουφλίου να μην επιθυμεί να τοποθετηθούν στις παιδικές χαρές του ούτε παιχνίδια από την Τουρκία 

paidiki_xara
Ο ακριτικός δήμος Σουφλίου δε δέχεται να προχωρήσει σε καμία οικονομική συνδιαλλαγή με την Τουρκία λόγω των συνεχών προκλήσεων της Αγκυρας στην ελληνοτουρκική μεθόριο με τις οποίες επιχειρεί να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες πυροβολούν εναντίον των χωριών της περιοχής από την απέναντι όχθη του ποταμού Εβρου με αποτέλεσμα ο δήμος Σουφλίου να μην επιθυμεί να τοποθετηθούν στις παιδικές χαρές του ούτε παιχνίδια «made in Turkey».

Ειδικότερα, ο ακριτικός δήμος υπέγραψε το προηγούμενο διάστημα σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού σε 12 παιδικές χαρές του. Πρόκειται για τις 5 παιδικές χαρές στο Σουφλί, 5 παιδικές χαρές στη δημοτική ενότητα Ορφέα και 2 στο Τυχερό. Η δημοτική αρχή εξετάζοντας τη σύμβαση διαπίστωσε ότι ένα όργανο, που θα τοποθετούνταν σε παιδική χαρά στο Σουφλί, ήταν τουρκικής προέλευσης. Για το λόγο αυτό ζήτησε από την οικονομική επιτροπή την τροποποίηση της συγκεκριμένης σύμβασης ώστε το συγκεκριμένο όργανο να απορριφθεί και να αντικατασταθεί από προϊόν άλλης χώρας.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό του δήμου, «στην παιδική χαρά Σιδηρούς, σύμφωνα με την προσφορά του αναδόχου, πρόκειται να τοποθετηθεί ένα όργανο παιδικής χαράς, χώρας προέλευσης Τουρκίας. Ο Δήμος μας, ως ακριτικός Δήμος, που τους τελευταίους μήνες δοκιμάζεται και υποφέρει από τις πολιτικές επιλογές της γειτονικής χώρας, δεν επιθυμεί την προμήθεια του συγκεκριμένου οργάνου και κατ’ επέκταση την οικονομική συνδιαλλαγή με την Τουρκία. Επομένως, σας παρακαλούμε να γίνει τροποποίηση της τρέχουσας σύμβασης, με αντικατάσταση του συγκεκριμένου οργάνου με άλλο, διαφορετικής χώρας προέλευσης και οικονομικότερο, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί το απαιτούμενο ποσό για να δημιουργηθεί και μία παιδική χαρά στην Προβατώνα».

Πράγματι, η οικονομική επιτροπή του δήμου με ομόφωνη απόφασή της προχώρησε στην τροποποίηση της σύμβασης ως προς το συγκεκριμένο σημείο και το τουρκικής προέλευσης όργανο δεν θα τοποθετηθεί στην παιδική χαρά στο Σουφλί.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκικό περιοδικό «στοχοποιεί» τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως συνεργάτη του Γκιουλέν

«Λουλούδι του Δαρβίνου»: Συνελήφθη κι άλλος Αλβανός που μάζευε το θαυματουργό φυτό

Σκληρό βίντεο: Αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει Αφροαμερικανό που του επιτέθηκε με μαχαίρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης