Βίντεο: «Καθ' οδόν» για τον Άρη το διαστημικό σκάφος MAVEN

Βίντεο: «Καθ' οδόν» για τον Άρη το διαστημικό σκάφος MAVEN

Το ταξίδι του αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10 μήνες - Αποστολή του η εξερεύνηση της ατμόσφαιρας και του κλίματος του «κόκκινου πλανήτη»

Βίντεο: «Καθ' οδόν» για τον Άρη το διαστημικό σκάφος MAVEN

Χωρίς απρόοπτα πραγματοποίηθηκε το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) η εκτόξευση του πυραύλου Atlas 5 που μεταφέρει στο διάστημα το σκάφος MAVEN, το οποίο για τελικό προορισμό έχει τον Άρη.

Κλείσιμο


Το ταξίδι του διαστημικού σκάφους μέχρι τον «κόκκινο πλανήτη» αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10 μήνες. Αποστολή του MAVEN είναι να βοηθήσει στην κατανόηση της ατμόσφαιρας, του κλίματος και της φιλικότητας προς τη ζωή του μακρινού πλανήτη.

Το διαστημικό σκάφος, αξίας 671 εκατ. δολαρίων θα προβεί σε μετρήσεις στην ατμόσφαιρα, συμπληρώνοντας άλλα τρία λειτουργικά σκάφη τα οποία βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Κόκκινο Πλανήτη: το Mars Reconnaissance Orbiter, το Mars Odyssey και το Mars Express της ESA. Την ίδια ώρα στο έδαφος παραμένουν τα Curiosity και Opportunity. 

Το MAVEN πρόκειται να πραγματοποιήσεις μετρήσεις στην ατμόσφαιρα του πλανήτη και θα συμβάλλει στην επικοινωνία μεταξύ των υπολοίπων σκαφών και των δεκτών στη Γη, ενισχύοντας το έργο που ήδη επιτελούν τα Mars Reconnaissance Orbiter και Mars Odyssey.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης