Βρετανία: Η Rolls-Royce σχεδιάζει 16 μίνι πυρηνικά εργοστάσια

Βρετανία: Η Rolls-Royce σχεδιάζει 16 μίνι πυρηνικά εργοστάσια

Η κυβέρνηση Τζόνσον θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050 και θα βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας – Αναμένονται 6.000 θέσεις εργασίας σε πέντε χρόνια 

sizewell
Κοινοπραξία με επικεφαλής την Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την κατασκευή 16 μίνι πυρηνικών εργοστασίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το έργο αυτό θα δημιουργήσει 6.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως αναφέρει το BBC.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φέρεται να είναι έτοιμος να δαπανήσει το ποσό των 200 εκατομμυρίων λιρών για την αποπεράτωση του έργου.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο ενός οικολογικού σχεδίου με στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, όπως επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο

Από την πλευρά της, η Rolls-Royce υποστηρίζει ότι, εκτός από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, θα μπορούσε να γίνει και βιομηχανία εξαγωγών.

Πάντως, το πυρηνικό μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποφασιστεί σε συνάντηση που θα έχουν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου τις προσεχείς ημέρες.

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση Τζόνσον θεωρεί ότι τα νέα πυρηνικά εργοστάσια είναι απαραίτητα για να επιτύχει το Ηνωμένο Βασίλειο τον στόχο του: να μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.


Τι είναι τα μίνι πυρηνικά εργοστάσια;


Η Rolls-Royce και οι συνεργάτες της υποστηρίζουν ότι αντί να κατασκευαστούν τεράστια πυρηνικά εργοστάσια στους αγρούς, θα μπορούν να κατασκευαστούν μικρότερα σε εργοστασιακές μονάδες.

Στόχος, όπως εξηγούν, είναι να αντιμετωπιστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πυρηνική ενέργεια: το υπερβολικό κόστος.

Ο λόγος που είναι τόσο ακριβό είναι ότι τα έργα είναι τεράστια και περίπλοκα και πρέπει να πληρούν πολύ υψηλά πρότυπα ασφάλειας.


Ειδήσεις σήμερα:

Άδεια ειδικού σκοπού: Εγκύκλιος για την περίπτωση αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων


SMS 13033 - Μετακίνηση: Οι δύο κωδικοί για έξοδο μετά τις 9 το βράδυ


«Πρόβα» διαζυγίου για τη Μελάνια: Αγκαζέ με στρατιώτη στην πρώτη εμφάνιση μετά τις εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης