Επίδομα 600 ευρώ σε 166.000 επιστήμονες λόγω κορωνοϊού - Ποιοι και πώς θα το πάρουν

ergotaksio01-mesa

Επίδομα 600 ευρώ: Αφορά μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές - Η κυβέρνηση ανακοίνωσε και αναβολή 75 ημερών για τις μεταχρονολογημένες επιταγές

Στη στήριξη 166.000 επιστημόνων - γιατρών, μηχανικών, οικονομολόγων, εκπαιδευτικών και ερευνητών - προχωρά η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την κρίση του κορωνοϊού. Παράλληλα το υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε και το σχέδιό του για την αντιμετώπιση του ζητήματος που αφορά τις μεταχρονολογημένες επιταγές καθώς με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα προβλέπεται αναστολή των επιταγών που αφορούν πληττόμενες επιχειρήσεις (περιλαμβανομένων και επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στους πληττόμενους ΚΑΔ τον Απρίλιο), κατά 75 ημέρες.

Ποιοι και πώς θα πάρου το εκπαιδευτικό επίδομα των 600 ευρώ

Η στήριξη στους κλάδους αυτούς θα δοθεί μέσα από ένα ανοιχτό πρόγραμμα ύψους 180 εκατ. ευρώ., με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Το πρόγραμμα είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης διευκρινίζεται ότι στους γιατρούς περιλαμβάνονται και οι οδοντιάτροι, οι ψυχίατροι και το λοιπό ιατρικό προσωπικό, ενώ στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και αρχιτέκτοντες καθώς και λογιστές.

«Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης» διευκρίνιζεται στην ανακοίνωση ενώ, όπως σημειώνεται, το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

Δήλωση Σταϊκούρα, Γεωργιάδη, Βρούτση και Τσιάρα

«Η κυβέρνηση προχωρά με υπευθυνότητα απέναντι στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, υιοθετώντας γρήγορες και αποδοτικές ενεργητικές πολιτικές στήριξης, με στόχο όχι μόνο την οικονομική του στήριξη μέσα στην κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊος, αλλά και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του, με εμπέδωση των νέων τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων, χρήσιμων για το επάγγελμα ή το λειτούργημά του, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την επαγγελματική εμπειρία των εκπροσώπων του. Παράλληλα, εργάζεται για την ταχεία επάνοδο στην κανονικότητα λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα, που θα επιτρέψουν σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους να ανακτήσουν τα εισοδήματά τους. Προς τούτο, έχει ήδη αποφασιστεί η παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους. Στεκόμαστε δίπλα σε όλους, με λύσεις ταιριαστές για την κάθε ομάδα του ενεργού πληθυσμού της χώρας. Μετατρέπουμε την κρίση σε ευκαιρία ανάπτυξης και μάθησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση των κ.κ. Σταϊκούρα, Βρούτση, Γεωργιάδη και Τσιάρα.

Το σχέδιο τις επιταγές

Οι ρυθμίσεις για τις επιταγές που θα περιληφθούν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία θα εκδοθεί εντός της ημέρας έχουν ως ακολούθως:

1. Από την έκδοση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και μέχρι την 31η Μαϊου 2020 για τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των επιχειρήσεων που έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους με κρατική εντολή ή πληγεί δραστικά από την επιδημία του COVID-19, με βάση τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα, αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων κατά 75 ημέρες από την ημερομηνία λήξης εκάστου αξιογράφου. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις για τις οποίες θα ανασταλεί η δραστηριότητά τους ή θα περιληφθούν στις δραστικά πληττόμενες επιχειρήσεις κατά το μήνα Απρίλιο του 2020 από την επομένη της ημερομηνίας δημοσίευσης της συμπερίληψης των συγκεκριμένων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας στις πληττόμενες επιχειρήσεις. Το μέτρο ισχύει για όλα τα αξιόγραφα που θα προσκομιστούν ηλεκτρονικά από τους εκδότες τους στις τράπεζες εντός τριών εργάσιμων ημερών από την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, μέσω ειδικής εφαρμογής της Τειρεσίας Α.Ε., ανεξαρτήτως αν η επιχείρηση περιλαμβάνεται σήμερα στις πληττόμενες ή θα περιληφθεί σ’ αυτές στο μέλλον.

2. Οι κομιστές αξιογράφων που δεν δραστηριοποιούνται σε πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας θα έχουν δικαίωμα να ενταχθούν ατομικά (οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις με βάση μόνο τον ΑΦΜ τους), στις πληττόμενες επιχειρήσεις και να λάβουν ασφαλιστικές και φορολογικές αναστολές από την 1η Απριλίου και εντεύθεν αν το σύνολο των αξιογράφων που αναστέλλονται είναι μεγαλύτερο του 20% του μέσου μηνιαίου τζίρου τους το 2019, με την εξαίρεση επιχειρήσεων που υπάγονται σε συγκεκριμένους ΚΑΔ που παρουσιάζουν σημαντική αύξηση του τζίρου τους στη διάρκεια της κρίσης. Οι ειδικές ρυθμίσεις που αφορούν το συγκεκριμένο μέτρο θα προβλεφθούν με υπουργική απόφαση.

3. Στο πλαίσιο των τραπεζικών προϊόντων με εγγυοδοσία από πόρους του ΕΣΠΑ ή μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, που προετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα προβλεφθεί η δυνατότητα λήψης κεφαλαίου κινήσεως στους εκδότες ή/και τους κομιστές μεταχρονολογημένων επιταγών, για τη διευκόλυνση της άμεσης αποπληρωμής τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέτρα για τον κορωνοϊό - Σταϊκούρας: Αναβολή 75 ημερών για τις επιταγές - «Επίδομα» 600 ευρώ σε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς

Στα μέτρα στήριξης και οι δευτερεύουσες δραστηριότητες που πλήττονται

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Τι προβλέπει η απόφαση για αναστολή πληρωμών, εκπτώσεις και ΑΠΔ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (258)

Φρεντοκαπουτσινος-Φραπεδιαρης

ΚΕΡΔΑΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ

Είμαι τρία χρόνια άνεργος. Δε μου δίνουν τίποτα και λόγω ηλικίας δε με εντάσσουν και σε προγράμματα του ΟΑΕΔ! Στα Πάκια όμως ξέρουν να ακουμπάνε κάθε μήνα την τετρακοσαρού! ΓΑΛΑΖΑΙΟΙ ξεφτίλες!

δικηγόρος με παπάκι

ναι, συνάδελφοι, τρέξτε, μαζί με τους "μεροκαματιάρηδες" γιατρούς και μηχανικούς να πάρετε τα 600ε. πόσο πιο χαμηλά.

Δικαστής ντρεντ

Κανένας δικηγόρος δεν κατάλαβε ότι θα πάρει 600 ευρώ στο χέρι ως αποζημίωση του χρόνου που θα αφιερώσει για την τηλεκατάρτισή του! Αδυνατούν να κατανοήσουν ένα απλό κείμενο... φανταστείτε πόσο κατανοούν ένα νόμο και τι υπηρεσίες παρέχουν σε όποιον πέσει στα χέρια τους...

το θυμα

Λοιπόν για τελειώνουμε όμορφα και ωραία, Αφού υπάρχουν τα χρήματα για τα σεμινάρια, δώστε επιλογή: όποιοι θέλουν να πάρουν την επιταγή κατάρτισης 600 ευρώ και οποίοι θέλουν να πάρουν τα χρήματα. Είναι τόσο δύσκολο? Χρειάζεται μυαλό για να κάνεις κάτι τόσο απλό?

Άγγελος

Τα χρήματα προέρχονται από την ΕΕ και είναι αποκλειστικά για κατάρτηση. Στην ενάντια περίπτωση θα είναι πως κοροϊδεύουμε τους θεσμούς.

Πόσο δικολάβος είσαι!

Τα 600 ευρώ είναι η αποζημίωση τα χρήματα που θα πάρετε για να καταρτισθείτε...

γυμναστης σε λυκειο

τι ειναι ψηφιακη εκπεδευση?επειδη δεν τα παω καλα με τα γραπτα μπορειτε να μου πειτε αν εγω θα τα παρω ?

Αστροναύτης

Αν είσαι εσύ γυμναστής εγώ είμαι αστροναύτης. Όποιος έχει βγάλει γυμναστική ακαδημία δεν κάνει αυτά τα ορθογραφικά λάθη

το θυμα

Λοιπόν για τελειώνουμε όμορφα και ωραία. Αφού υπάρχουν τα χρήματα για τα σεμινάρια, να υπάρχει επιλογή: όποιοι θέλουν να πάρουν την επιταγή κατάρτισης 600 ευρώ και οποίοι θέλουν να πάρουν τα χρηματα. Είναι τόσο δύσκολο? Χρειάζεται μυαλό για να κάνεις κάτι τόσο απλό?

το θυμα

Λοιπόν για τελειώνουμε όμορφα και ωραία. Αφού υπάρχουν τα χρήματα για τα σεμινάρια, να υπάρχει επιλογή: όποιοι θέλουν να πάρουν την επιταγή κατάρτισης 600 ευρώ και οποίοι θέλουν να πάρουν τα χρηματα. Είναι τόσο δύσκολο? Χρειάζεται μυαλό για να κάνεις κάτι τόσο απλό?

ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Όπως πολύ εύστοχα γράφει ο φίλος VASILEIOS 27/03/2020, 20:18, θα εφαρμοστεί η Σταϊκούρειος λογική, που προφανώς την σπούδασε στο City University of London. Tρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξη το λαδόξιδο. Σου λέει θα πάρετε (οι ελεύθεροι επαγγελματίες) 166.000 Χ 600€ = 99.600.00€, τα υπόλοιπα (180.000.000€ - 99.600.00€ =) 80.400.000€ θα τα πάρουν τα γνωστά κέντρα επιμόρφωσης ως διάφορα έξοδα. Βεβαίως και τα 99.600.00€ θα τα πάρουν τα ίδια τα κ@λόπαιδα των γνωστών κέντρων και όλοι εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πάρουμε ένα πτυχίο επιμόρφωσης τυπωμένο σε χαρτί υγείας. Αυτός είναι και ο προφανής λόγος που δεν υπάρχουν χαρτιά υγείας στα super market. Εγώ, συνάδελφοι δικηγόροι και φίλοι γιατροί, μηχανικοί κ.α. ελεύθεροι επαγγελματίες, προτείνω να μην συμμετάσχουμε σε μια τέτοια αρπαχτή - και μάλιστα με την βούλα του υπουργείου οικονομικών - και να απαιτήσουμε να δοθούν τα χρήματα αυτά για αγορά αναπνευστήρων και γενικά εξοπλισμού ΜΕΘ, όπως και ενίσχυσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των Νοσοκομείων μας, που είναι οι πραγματικοί ήρωες της εποχής μας και μάχονται στην πρώτη γραμμή. Όσο για τον Σταϊκούρα και τους συμβούλους του προτείνω να τους κάνουμε εμείς και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια επιμόρφωσης.

the neverending story

600 ευρώ, σε δύο δόσεις, για 100 ώρες τηλεκατάρτισης! Λογικά, κάποιοι θα πληρώσουν 600 ευρώ σε μία δόση για να μην το υποστούν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης