Κορωνοϊός - Wall Street: «Ράλι» μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Τραμπ

Κορωνοϊός - Wall Street: «Ράλι» μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Τραμπ

Την Πέμπτη, λόγω κορωνοϊού, καταγράφηκε η χειρότερη συνεδρίαση μετά το κραχ του Οκτωβρίου του 1987 -  O Dow Jones κατέγραψε μεγάλη άνοδο κατά 9,36%

waalsteet
Aλλαγή κλίματος καταγράφηκε στη Wall Street μετά τη «μαύρη Πέμπτη», στην οποία διαπιστώθηκε η χειρότερη συνεδρίαση μετά το κραχ του Οκτωβρίου του 1987. Λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ για τα μέτρα αναχαίτισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανέκαμψε και κατέγραψε ισχυρά κέρδη.

Στο διάγγελμά του ο Τραμπ ανακοίνωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αποσαφήνισε επίσης ότι οι πολιτείες, τοπικές κυβερνήσεις και κοινότητες θα έχουν πρόσβαση σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του ιού.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο Dow Jones κατέγραψε μεγάλη άνοδο κατά 9,36% (+1,98%), κλείνοντας στις 23.185,62 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 673,07 μονάδες (+9,35%), κλείνοντας στις 7.874,88 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 230,38 μονάδες (+9,29%), κλείνοντας στις 2.711,02 μονάδες.

Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) είχαν ανακοινώσει, νωρίτερα την Παρασκευή, ότι έχουν καταγραφεί 1.678 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, μια αύξηση 414 κρουσμάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό τους, και ότι ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο ανέβηκε στους 41.

Με την κήρυξη εκτάκτου ανάγκης, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκτά επιπλέον εξουσία ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ώστε να μπορεί να διοχετεύει πόρους μεταξύ των Πολιτειών και των τοπικών κυβερνήσεων.

Οι πρωτοβουλίες του Λευκού Οίκου έρχονται την ώρα που η μία μετά την άλλη, οι Πολιτείες στις ΗΠΑ παίρνουν μέτρα στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την πανδημία του κορωνοϊού. Μέσα στην εβδομάδα, η Νέα Υόρκη έβγαλε την εθνοφρουρά στους δρόμους, προκειμένου να περιορίσει τα κρούσματα, ενώ και η πολιτεία της Ουάσινγκτον κηρύχθηκε χθες, Πέμπτη, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Δεκαετές ομόλογο: Ξεπέρασε το «φράγμα» του 2%

Κορωνοϊός - Κομισιόν: Πακέτο 37 δισ. ευρώ για την προστασία των οικονομιών των «27»

Χρηματιστήρια: «Μάτωσαν» οι αγορές στην Ασία λόγω κορωνοϊού μετά την κατάρρευση της Wall Street
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης