Κορωνοϊός - Κομισιόν: Πακέτο 37 δισ. ευρώ για την προστασία των οικονομιών των «27»

Κορωνοϊός - Κομισιόν: Πακέτο 37 δισ. ευρώ για την προστασία των οικονομιών των «27»

Επενδυτική πρωτοβουλία ύψους 37 δισεκατομμυρίων ευρώ ως τμήμα ενός πακέτου μέτρων για την προστασία των οικονομιών της Ένωσης, ανακοίνωσε η Κομισιόν - Ελευθερία στους «27» να αυξήσουν τις δαπάνες για την καταπολέμηση της κρίσης

von-der-leyen-arthro
Το πράσινο φως για δημοσιονομική ευελιξία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού έδωσε η Κομισιόν στους «27».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπόσχεται την «μέγιστη ευελιξία» επί των δημοσιονομικών κανόνων και των κρατικών επιδοτήσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας του κορονοϊού, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η πρόεδρος της Κομισιόν τάχθηκε επίσης κατά του κλεισίματος των συνόρων.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αναλάβει επενδυτική πρωτοβουλία ύψους 37 δισεκατομμυρίων ευρώ ως τμήμα ενός πακέτου μέτρων για την προστασία των οικονομιών της Ενωσης απέναντι στις επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αλλά μέτρα που η Κομισιόν θα αναλάβει για να στηρίξει τις οικονομίες των χωρών μελών είναι η ευελιξία ως προς τα δημοσιονομικά ελλείμματα και την κρατική βοήθεια, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα εγγυηθεί επίσης την χορήγηση 8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δάνεια προς 100.000 επιχειρήσεις για την στήριξη του επιχειρηματικού τομέα, πρόσθεσε.

Press Conference  on the Coronavirus crisis
Κλείσιμο


Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Αναβλήθηκε η επίσκεψη της Φον ντερ Λάιεν στην Αθήνα

Κορωνοϊός: Πού μπορώ να κάνω το τεστ

Κορωνοϊός: Τι κάνω αν πιστεύω πως έχω προσβληθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης