Κορωνοϊός: Και νέα δέσμη μέτρων στήριξης της αγοράς και των επιχειρήσεων

Κορωνοϊός: Και νέα δέσμη μέτρων στήριξης της αγοράς και των επιχειρήσεων

Μέσα στο Μάρτιο η νέα δέσμη μέτρων - Θα αφορούν και επιχειρήσεις των οποίων δεν έχει διαταχθεί η αναστολή λειτουργίας

ypoyrgeio_oikonomikon
Εκτός από την πρώτη έκτακτη δέσμη μέτρων, μέσα στο Μάρτιο θα ακολουθήσει και άλλη που θα αφορά επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά από τον κορωνοϊό.

Τα μέτρα αυτά θα αφορούν και επιχειρήσεις των οποίων δεν έχει διαταχθεί η αναστολή λειτουργίας. Για παράδειγμα, μπορεί να αφορά οποιαδήποτε επιχείρηση στο νομό Αχαΐας ή Ζακύνθου κ.λπ. που δεν απαγορεύτηκε να λειτουργεί, αλλά έχει υποστεί καθίζηση εισπράξεων. Τα κριτήρια και ο τρόπος υλοποίησης θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες και μετά το Eurogroup. Θα υλοποιηθούν πριν το τέλος Μαρτίου, όπως και με τις σημερινές αποφάσεις. Οι πρωτοβουλίες θα ισχύσουν πανελλαδικά και όχι τοπικά χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δέσμη άμεσων μέτρων στήριξης που εξήγγειλε και θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, περιλαμβάνει αναστολή πληρωμών τρεχουσών υποχρεών και δόσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών μέχρι 30 Ιουνίου για επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή των Αρχών για περισσότερες από 10 ημέρες.

Τα πιο ουσιαστικά μέτρα στήριξης, όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr τις προηγούμενες μέρες, επίκειται να ληφθούν μετά το Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα και τις από κοινού αποφάσεις που επιδιώκεται να ληφθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός-Μάσκες: Αισχροκέρδεια καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Φορείς αγοράς καυσίμων: Θα καθυστερήσουν οι μειώσεις στην αντλία


Κορωνοϊός: Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων ανακοινώνει η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης