Οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη από μια νέα πετρελαϊκή κρίση

Οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη από μια νέα πετρελαϊκή κρίση

Σε εγρήγορση οι Αρχές για αποφυγή κρουσμάτων αισχροκέρδειας - Για κάθε 10 δολάρια που αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου το ΑΕΠ ψαλιδίζεται κατά 0,3 μονάδες

aram
Ρίγη στην κυβέρνηση αλλά και στην αγορά προκάλεσε η νέα αναταραχή που επικρατεί στις διεθνείς αγορές ενέργειας. Και αυτό καθώς οι εξελίξεις που πυροδοτούν οι επιθέσεις με drones κατά εγκαταστάσεων της Aramco, της κρατικής εταιρείας υδρογονανθράκων της Σαουδικής Αραβίας (και κάποτε μετόχου της ελληνικής Motor Oil), και το blame game με το Ιράν έρχονται τη στιγμή που η ελληνική οικονομία επιχειρεί να αποκτήσει μια νέα δυναμική. Επίσης, καταδεικνύουν πόσο ευάλωτη παραμένει η χώρα μας σε εξωγενείς παράγοντες.

Γ ι’ αυτό εξάλλου, και παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών προκειμένου να μην εκδηλωθεί κύμα αισχροκέρδειας στις τιμές λιανικής των καυσίμων, ενώ μαζί με το ενδεχόμενο έκτακτων μέτρων για πρώτη φορά αναφέρθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης ακόμα και η πιθανότητα μείωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης.

Το θέμα όμως αποκτά πιο ευρεία διάσταση, καθώς μαζί με τις τιμές του πετρελαίου φαίνεται να επηρεάζονται και αυτές του φυσικού αερίου αλλά και του ηλεκτρισμού. Γι’ αυτό και το ζήτημα για την ελληνική βιομηχανία, που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να ανακάμψει, είναι περισσότερο πολύπλοκο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης