Παραιτήθηκε ο Παναγιωτάκης από τη ΔΕΗ

dei_2

Μέχρι να οριστεί με τις νόμιμες διαδικασίες ο διάδοχός του θα παραμείνει στη θέση του και θα χειριστεί όλα τα επείγοντα ζητήματα της επιχείρησης - Τι αναφέρει σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της ΔΕΗ καθώς επισπεύδονται όλες οι διαδικασίες μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Μανόλη Παναγιωτάκη.

Η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη και του κ. Παναγιωτάκη είχε οριστεί για την Τετάρτη το απόγευμα με κύριο στόχο να ενημερωθεί η κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Χθες μάλιστα κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου, ο υπουργός φάνηκε να προσφέρει χείρα στήριξης στον κ. Παναγιωτάκη, αναφέροντας ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα παρά τις προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων της.

Η χθεσινή ωστόσο σύσκεψη στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό με κύριο μενού την ΔΕΗ χωρίς την διοίκηση της τελευταίας αλλά και οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση αναζητά τους αντικαταστάτες του κ. Παναγιωτάκη έδειξαν το βαθύ ρήγμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Χθες μάλιστα σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις που δέχτηκε ο πρώην επικεφαλής της εταιρείας, σχετικά με την ονοματολογία που έχει φουντώσει τις τελευταίες μέρες για τους πιθανούς αντικαταστάτες, φάνηκε φανερά ενοχλημένος, υποστηρίζοντας ότι οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ δεν πρέπει να είναι κομματικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα ο κ. Παναγιωτάκης δήλωνε πρόθυμος να παραμείνει στο τιμόνι της ΔΕΗ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να παραιτηθεί μόνο εάν η κυβέρνηση εφάρμοζε μια πολιτική κόντρα στην δική του στρατηγική για την επιχείρηση όπως για παράδειγμα η πώληση περιουσιακών στοιχείων πέραν των λιγνιτικών εργοστασίων και υδροηλεκτρικών αλλά και δικτύων διανομής (ΔΕΔΔΗΕ).

Από το γραφείο τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη. Ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση της επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ έθεσε στη διάθεση του υπουργού την παραίτησή του για να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της.

Ο κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για την μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Τον παρακάλεσε δε να παραμείνει στη θέση του και να χειριστεί όλα τα επείγοντα ζητήματα της επιχείρησης μέχρι να οριστεί κατά τις νόμιμες διαδικασίες ο αντικαταστάτης του.

Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για την στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και την συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.

Επιστολή Παναγιωτάκη στους εργαζόμενους της ΔΕΗ

«Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου κανονικά για την αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων της ΔΕΗ με στόχο η διαδοχή μου να γίνει με πλήρη διασφάλιση της συνέχειας και της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης» επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης σε επιστολή προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Νωρίτερα σε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Παναγιωτάκης υπέβαλε την παραίτησή του προκειμένου, όπως και ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική της. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση ενημέρωσε αναλυτικά τον υπουργό για τα επείγοντα προβλήματα της επιχείρησης, ανέλυσε την κατάστασή της και παρέθεσε τις προτάσεις του για τη στρατηγική ανάπτυξης της.

Ο κύριος Παναγιωτάκης καλεί τέλος τους εργαζόμενους να συνεχίσουν απερίσπαστοι με αμείωτο ζήλο την εκπλήρωση των καθηκόντων τους για τη ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ (45)

ΔΕΗτζής

Στον αγύριστο να πάει ο αγύρτης ! Και υποτίθεται ότι προερχόταν και από τα σπλάχνα της επιχείρησης σαν πρώην συνάδελφος. Σε εσωτερικό επίπεδο μας "άλλαξε τα φώτα" ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια με άστοχες εσωτερικές αναδιοργανώσεις (καταργήσεις διευθύνσεων και δημιουργία πολλών νέων μικρών διευθύνσεων με άπειρες τοποθετήσεις κατωτέρων και μεσαίων στελεχών γιά βόλεμα ημετέρων, κάνοντάς μας άνω-κάτω αφού αναστάτωσε όλο το προσωπικό. Οσο αφορά τα υπόλοιπα (τιμολόγια, στρεβλώσεις αγοράς και πολλά άλλα), η αλήθεια είναι ότι δεν είχε και πολλά περιθώρια κινήσεων καθώς οι αποφάσεις ερχόντουσαν "καρφωτές" από τους τροικανούς με την κυβέρνηση και τον ίδιο ουσιαστικά να τα αποδέχονται ψιλοαντιδρώντας με σπασμοδικές κινήσεις για να κερδίσουν λίγο χρόνο μήπως αλλάξει κάτι, ενώ θα μπορούσαν να προσπαθήσουν πραγματικά-συντονισμένα και με τσαμπουκά ακόμα (γιατί όχι ;) για κάτι καλύτερο...

Οξω + Μέσα

Οξω, όξω, όξω!!! (από τη ΔΕΗ και τις ζωές μας). Μέσα, μέσα, μέσα!!! (στη φυλάκα).

Φυλακή !

Εκεί πρέπει

ΤΣΑΚΙΔΙΑ

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΣΗΣ . Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ.

kyriakos

Τέτοιος διευθυντής δεν θα έχει πρόβλημα να βρει δουλειά. Υπάρχουν μικρές μονάδες παραγωγής κρέατος πουλερικών. Τέτοιες ίσως μπορέσει να διοικησει το ελλαδιστανο άχρηστο.

Τίνα

Στα τσακίδια, καταχρέωσες τη ΔΕΗ και έκανες και δώρο στον Ζάεφ. Από που ρε ήταν τα λεφτά που χάρισες; Μήπως ήταν του Τσίπρα;

Έλληνας

Να θυμίσω σε όλους ότι η ΔΕΗ δεν ανήκει στον Ελληνικό λαό !!!! Αυτά είναι παραμύθια ..... Αν ήθελαν να είναι δημόσια επιχείρηση να μην την έβαζαν στο χρηματιστήριο. Επειδή λοιπόν τα τελευταία 4,5 χρόνια έχουν χαθεί τουλάχιστον 3 δις για την ΔΕΗ και έχουν καταστρέψει εκτός από την επιχείρηση, δυστυχώς και τους ιδιώτες μετόχους, πιστεύω ότι ο Εισαγγελέας θα έχει πολύ δουλειά να κάνει. Να δούμε επίσης πώς και από πού θα βρεθούν νέα κεφάλαια για να σωθεί η επιχείρηση η οποία επαναλαμβάνω κατά το ήμισυ ανήκει στο Δημόσιο.

@Έλληνας

οταν παει ο ληξιπροθεσμος λογαριασμος εκαθαριστικος διακοπη ρευμα σε εισπρακτική ο λογαριασμός μειώνετε τα δημοτικά τέλη τα αναλαμβανει ο δημος για εισπραξη και η δεη τα δικα της χρεοι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΗ Ε.Ε ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΗ Η ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ

Νικος

Ευτυχώς τα πρωτοπαλίκαρα του ΣΥΡΙΖΑ την έσωσαν απο του χάρου τα δόντια οταν η ΝΔ ήθελε να την πουλήσει !!! Τώρα βλέπεις η αξία της έχει φτάσει στο θεό .... Χαχαχαχαχα

123

Ετσι και διανοηθουν στη ΝΔ, με πρωτοβουλια Μητσοτακη φυσικα, να κανουν αβαβα το βουνο υποθεσεων και να μην προχωρησουν σε "ρεβανσιστικες" (γελαει ο κοσμος) διωξεις, δεν θα ξερουν απο που τους ηρθε. Ο κοσμος δεν συσπειρωθηκε και ψηφισε ΝΔ για να δει μονο μειωση φορων, αλλα κυριως για να δει τα συριζολαμογια να λογοδοτουν για την 4ετη μασα που εριξαν

ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ!

Μου αρεσε αυτη η παραγραφος που λεει οτι η ΔΕΗ αντιμετωπιζει σοβαρο προβλημα παρα τις προσπαθεις της διοικησης και των εργαζομενων της! Καλα,τις .....φοβερές προσπαθειες της διοικησης τις βλεπουμε ,οι εργαζομενοι ποιες ακριβως προσπαθειες καταβάλουν για τη ΔΕΗ ? Μηπως ειπαν πχ.να τους κοπει ο μισθος στη μεση ας πουμε? Θυμιζω οτι σύμφωνα με τον τελευταιο ισολογισμο της ο μεσος μηνιαιος μισθος των εργαζομενων ειναι στα 4.800 ευρω!!!

αχρηστεροί

Κατέστρεψαν τη ΔΕΗ και έσωσαν την ΕΡΤ

xxx

Χαχαχα αλήθεια τόσο καμμένος; Για όλα οι αριστεροί;;;

ΓΚΑΣΜΑΣ ΕΚ ΓΚΑΣΜΑΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΤΑΤΟΣ

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ , ΡΕΕΕΕ!!!!ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΕΡΩΝΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ , ΕΧΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.!!! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΕΡΩΝΕΙ , ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΗΛΙΟ!!!ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΓΩ Ο Μ@#ΑΚΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΛΕΕΙ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΙΜΑ, ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΜΟΥ , ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΔΟΥ!!!!!ΕΜΠΑΙΝΕ , ΚΥΡΙΑΚΟ , ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΤΟΥΣ , ΜΟΥΝΟΥΧΙΣΕ ΤΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ , ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ , ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΙΞΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ!!! ΤΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ((ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ)) , ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΞΕΘΡΕΨΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΙΛΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ , ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ...ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ Κ@ΛΟΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης