ΑΤΜ: Προμήθεια-«φωτιά» για αναλήψεις από μηχανήματα άλλων τραπεζών

atm-trap_main01

Από τον Ιούλιο θα υπάρχει χρέωση από 2 έως 3 ευρώ για κάθε ανάληψη που γίνεται από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτήν στην οποία εκδόθηκε η κάρτα ανάληψης

Μπροστά σε αυξήσεις-φωτιά θα βρεθούν από τις 20 Ιουλίου όσοι πολίτες κάνουν αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών καθώς θα υπάρξει καθολική εφαρμογή του καθεστώτος που ισχύει από το καλοκαίρι του 2018 για τη χρήση ελληνικών ΑΤΜ από πελάτες τραπεζών του εξωτερικού.

Η αύξηση θα είναι της τάξης του 100% και πλέον κάθε ανάληψη που θα γίνεται σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή από την οποία εκδόθηκε η κάρτα ανάληψης, ο πελάτης θα χρεώνεται με προμήθεια από 2 έως 3 ευρώ.

Η νέα χρέωση, που ονομάζεται τέλος άμεσης πρόσβασης (direct access fee), δεν αποτελεί υποχρεωτική προμήθεια που εφαρμόζουν όλες οι τράπεζες στην Ε.Ε. αλλά εδράζεται σε κανονισμό από το 2009 που προβλέπει ενιαία τιμολόγηση στους πελάτες τραπεζών οπουδήποτε στην Ευρώπη.

Το νέο καθεστώς αφορά την εφαρμογή της πολιτικής που θέλει να επιβάλλεται μια κοινή τιμολογιακή πολιτική για χρήση των ΑΤΜ τους από άλλους εκδότες καρτών (issuers), είτε πρόκειται για ελληνική τράπεζα, είτε για ξένη τράπεζα

Σημειώνεται ότι άλλη χώρα που επιβάλει αντίστοιχη προμήθεια είναι η Ισπανία ενώ το ίδιο εξετάζει να κάνει και η Ιταλία.

ΣΧΟΛΙΑ (120)

thess80

Μετά τις συγχωνεύσεις των τραπεζών, όπου στην ουσία έμειναν μόνο οι 4 συστημικες, το κακό με τις προμήθειες έχει παραγίνει. Παλιότερα είχα λογαριασμό στη MARFIN, στην οποία όλες οι πληρωμές λογαριασμών μέσω e banking ήταν δωρεάν και μπορούσες να κάνεις ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας 2 φορές το μήνα δωρεάν, χωρίς προμήθεια. Μετά τη συγχώνευση με την Πειραιώς, παπαλα όλα αυτά. Τώρα σε χρεώνει 0,50 € για κάθε πληρωμή μέσω e banking, παρόλο που δεν πας στο γκισέ και δεν απασχολείς υπάλληλο, και αν βρεθείς στην ανάγκη να βγάλεις χρήματα από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, η ταρίφα είναι 1,40 € - 2,20 €.

Βρυξελλιωτης

Δυστυχώς δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο. Από Γενάρη ξεκίνησε και στο Βέλγιο το ίδιο. Είναι γεγονός ότι με τα επιτόκια στον πάτο η ρευστότητα των τραπεζών δεν είναι όπως είχαν συνηθίσει τα καλόπαιδα και ψάχνουν για λύσεις. Εδώ εάν σηκώσεις από άλλη τράπεζα ή όταν είσαι διακοπές σε άλλη χώρα (ενώ πριν τον Γενάρη ήταν δωρεάν) έγινε 0,50 ευρώ ανα ανάληψη. Μακάρι να σταματήσει εκει και να μην χρειαστούν οι τράπεζες και αλλά μέτρα...

Βασιλης

Δεν χρειάζεται να κάνετε αναλήψεις ! Να πληρώνετε με τις κάρτες σας!

Γρηγόρης

Καλός Νεοταξίτης και εσύ. Άσε την προπαγάνδα. Για την κλοπή εκατομμυρίων που θα επέλθει, έχεις να πείς τίποτα;...

Dolly the dog

Πολύ σωστά.....καρτουλα.... και είσαι οκ.....

Εγώ πάλι λέω

Ανάληψη όλων σε μετρητά. Και ένσταση δικαστική στην εφορία για το υποχρεωτικό όριο αφορολογήτου με κάρτα και εν γένη των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών. Νομικά καταργούν το νόμισμα για να πιάσουν την φοροδιαφυγή. Η εφορία έχει τρόπους για την φοροδιαφυγή εκτός τραπεζών αλλά δεν θέλει για θα πιάνονται όλοι. Τρία νούμερα στην δήλωση κάθε χρόνο Πόσα είχες, πόσα έβγαλες, πόσα ξόδεψες. Σε ελάχιστα χρόνια αν κρύβεις εισοδήματα δεν θα μπορείς να αγοράσεις η να μεταφέρεις λεφτά από ανύπαρκτο υπόλοιπο.

????

OYTE ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ!!!!!!!!!!!!!!

Μας έκαναν τραπεζουπάλληλους

Κρατάω αρχείο συναλλαγών για κάρτες και αγορές. Η μεγαλύτερη εμπλοκή γίνετε με τον αντιλογισμό POS που γίνετε όποτε γουστάρει ο ιδιοκτήτης του και όχι άμεσα. Αποτέλεσμα να αγοράζεις σήμερα και η χρέωση να βγαίνει με ημερομηνία μετά από δέκα μέρες. Μέχρι τώρα έχω εντοπίσει μια διπλό χρέωση στην ίδια αγορά και ζήτησα να ακυρωθεί η μία. Και μία που χάθηκε η χρέωση ενώ έχω την καταγραφή. Μέχρι το εξάμηνο δεν έχει εμφανιστεί και αδιαφόρησα. Από τα ανωτέρω το νέο σύστημα δεν είναι και το καλύτερο, γιατί πάντα μπαίνει το ανθρώπινο λάθος.

Συνταξιουχος

Όλες οι κυβερνήσεις θεατές σε ένα μονόπρακτο με πρωταγωνιστές τις τράπεζες.Αλλο ένα νταβατζιλιδικο χαράτσι από τις νόμιμες συμμορίες των τοκογλυφων

ρε συνταξιούχε

εσύ τί παραπονιέσαι; Έχεις όλο το χρόνο να επισκεφτείς το ΑΤΜ της τράπεζας σου και να μην πληρώσεις αυτό το χαράτσι. Ακόμα και να μην χρησιμοποιήσεις το ΑΤΜ καθόλου και να πας μέσα στο υποκατάστημα στην ουρά. Αλίμονο από ένας τους άλλους που δουλεύουνε 60 ώρες τη βδομάδα.

Προμήθεια μαύρη και ατιμολόγητη

Η προμήθεια δεν τιμολογείται στην κάρτα σαν έξοδο παροχής. Είναι μαϊμού λεφτά που τσεπώνουν οι τράπεζες. Μπείτε στον λογαριασμό σας στα έξοδα δεν υπολογίζετε η προμήθεια. Μόνο για την ΔΕΗ βγάζει 12 μήνες μόνο το ποσό πληρωμής χωρίς τα 0,30 της προμήθειας. Από εξόφληση 12 μηνών χ0,30 προμήθεια =3,60 τον χρόνο μαύρα χωρίς ΦΠΑ παροχής υπηρεσιών και χωρίς παραστατικό από την τράπεζα. Το εντόπισα μετά από υπολογισμό του αφορολόγητου που μου έβαλε πρόστιμο η εφορία για είκοσι ευρώ λιγότερα σε αποδείξεις παρότι το συνολικό ποσό με την προμήθεια κάλυπτε το όριο του αφορολογήτου. Από 6.000.000 λογαριασμούς μόνο της ΔΕΗ οι τράπεζες εισπράττουν 1.800.000 προμήθεια μαύρη και ατιμολόγητη.

isonomia-isopolitia

Κατ' αρχήν είναι παράλογο να ζητάς να συνυπολογισθεί στο αφορόλογητο η προμήθεια που δίνεις στην τράπεζα. Το αφορολόγητο αφορά ΜΟΝΟ τη δαπάνη αυτή καθ΄αυτή. Δηλ. καθαρή αξία+ΦΠΑ. Μ' αυτά που γράφονται από άσχετους, είναι σαν αφήνεις tips σε εστιατόρια μέσω POS, να κόβεις τιμολόγιο για να το περάσεις στα έξοδα της επιχείρησής σου και να αξιώνεις να θεωρηθούν έξοδα και τα φιλοδωρήματα! Η προμήθεια των τράπεζας φαίνεται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ τόσο στο παραστατικό της συναλλαγής όσο και στην ηλεκτρονική της πλατφόρμα. Οπότε αυτά περί "μαύρων" είναι ανοησίες!! Όταν πληρώνεις ΔΕΗ και την περνάς στα έξοδά σου, περνάς και το 0,5€ της προμήθειας; Έλεος δηλ. με την άγνοια ορισμένων. Από την άλλη, εγώ θα περίμενα το ΠΘ να αναφερθεί στο 5ευρω που πληρώνεις για την επανέκδοση της πλαστικοποιημένης κάρτας είτε λόγω λήξης, είτε λόγω απώλειας. Αυτό ναι, είναι νταβατζιλίκι! Το άλλο είναι εναρμόνιση μ' ένα κοινοτικό πλαίσιο. Σε κάθε περίπτωση οι τράπεζες -μετά την ουσιαστική χρεωκοπία τους- έχουν πλέον τη λογική ...σουβλατζίδικου: καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους! Πρέπει να τιμωρηθούν για όσα έκαναν κι αυτό θα γίνει κλείνοντας 700 καταστήματα και απολύοντας 46.000 υπαλλήλους μέχρι το 2021!! Από την άλλη, επειδή οι περισσότεροι τις βρίζουν, θα πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ! Το ...γυρίζουμε αμέσως σε ανταλλακτική οικονομία!! Γκέγκε;

Κλεομένης

Εγώ καλά σου τα λεγα μα τ άκουγες παράλογα.

Νίκη

Ήδη με την μείωση των Καταστημάτων έχουν επανέλθει ατέλειωτες ουρές σε κάποια ΑΤΜ. Επιπλέον, τα ΑΤΜ δεν δέχονται πλέον κατάθεση παρά μόνο ανάληψη.

Μην κλαις όμως μετα

Μηδενικά επιτόκια καταθέσεων, υψηλές προμήθειες διακίνησης ρευστού, αν δεν γουστάρετε τα λεφτά μας, μπορούμε και κατω απο το στρώμα. Το e-money θελει τον χρόνο του, δεν εχει αποδειχτεί ακόμη οτι ειναι πανάκεια. Άσε που φυλάσσοντας τα μετρητά κατ´οίκον μπορεί να μειώνουμε και καποιο ρίσκο, όλες οι τράπεζες ξοφλημένες ειναι, για κατάρρευση.

Satoshi Nakamoto

Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Κάτσε να έρθουνε τα αρνητικά επιτόκια https://www.realclearmarkets.com/articles/2019/05/28/only_central_bankers_could_dream_up_negative_interest_rates.html

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης