Πετρόπουλος για τις 120 δόσεις: Εξοφλήστε τις εισφορές του 2019 για να ενταχθείτε

petropoulos

Συνάντηση του υφυπουργού Κοινωνικς Ασφάλισης για τις 120 δόσεις με τη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας

Προϋπόθεση για την ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι να έχουν εξοφλήσει τις τρέχουσες εισφορές Ιανουαρίου , Φεβρουαρίου και Μαρτίου ( οι εισφορές Μαρτίου δεν έχουν αναρτηθεί) 2019, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, επανέλαβαν τα προβλήματα των κλάδων και επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, η ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών σε έως 120 δόσεις.

Ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι επιχειρηματίες, ανεξάρτητα εάν είναι ενεργοί ή όχι, δηλαδή εάν έχουν κλείσει ή όχι, την επιχείρησή τους. Μάλιστα, επισήμανε, ότι δεν θα υπάρχει όριο στις οφειλές που μπορεί να έχει κάποιος που έχει κλείσει την επιχείρησή του. Ακόμη σε ρύθμιση οφειλών με κούρεμα στις προσαυξήσεις, θα τεθούν και οι οφειλές των επιχειρήσεων για μη καταβολή των εισφορών των εργαζομένων.

Η ένταξη στη ρύθμιση, θα θέτει σε αναστολή τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και θα απελευθερώνονται αυτόματα οι τραπεζικοί λογαριασμοί, στους οποίους έχει γίνει κατάσχεση.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, είναι σύμφωνο με τις προϋποθέσεις και τους όρους που προβλέπονται στην προωθούμενη ρύθμιση οφειλών, επισημαίνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων της χώρας, βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το φάσμα του πλειστηριασμού κύριας, δευτερεύουσας κατοικίας ή και επαγγελματικής στέγης, για οφειλές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Μανωλης

Ερωτηση: 2 εργοδότες ασφαλισμενοι στον τ.ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ) με το ιδιο εισοδημα απο το 2003 και εως το 2012 , ο ενας πληρωνε κανονικά και ο άλλος όποτε ήθελε και με βάσει το Ν.Κατρουγκαλου η σύνταξη τους δεν θα έχει μεγάλη διαφορά (Αυτός που χρωστά θα πάρει τουλάχιστον την εθνική) δεν είναι αντισυνταγματική διάταξη?

Λογιστής

Πριν γίνει η συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΦΚΑ βλέπαμε τις ετήσιες επιχορηγήσεις ανά ταμείο. Δεν είναι πολλά χρόνια πριν όταν βλέπαμε ότι για επιχορηγήσεις στο ταμείο του ΙΚΑ το κράτος έδινε κοντά στα €6.000 τον χρόνο ανά συνταξιούχο, για το ταμείο συνταξιούχων της ΔΕΗ έδινε περί €750 εκατομμύρια το χρόνο ή κοντά στις €16.000 τον χρόνο ανά συνταξιούχο, ενώ στα ταμεία συντάξεων του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής έδινε ως και άλλα €600 εκατομμύρια τον χρόνο ή €11.000 ανά συνταξιούχο. Στο τότε ΤΕΒΕ και ΟΑΕΕ το κράτος επιχορηγούσε περί τα €800 ανά συνταξιούχο ετησίως. Ακόμα και στη σπατάλη του ελληνικού κράτους οι αυτοαπασχολούμενοι μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες ήταν στην απέξω. Όταν έβρεχε εκατόευρα κρατούσαν ομπρέλα. Αυτά τα €250 δισ. που μοίρασε το κράτος στην εικοσαετία συν τους τόκους αυτών (άλλα €70 δισ. με 3% επιτόκιο) κατέληξαν €320 δισ. από τα €340 δισ. που χρωστάμε ως χώρα.

Τεο

πολιτικη αλητεια,αν ειχαμε το 19 δεν θα χρωστουσαμε τα προηγουμενα χρονια ρε εξυπνε......

Λογιστής

Δυστυχώς οι μικρομεσαίοι έχουν εξοντωθεί ολοκληρωτικά από όλες τις κυβερνήσεις, γιατί οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων είναι "πιασμένοι" από τά κόμματα, και από την επάρατη και δολοπλοκα ΑΔΕΔΥ . Και κοιτάνε μόνο την πάρτη τους, όπως π.χ.ο Μίχαλος !!!

Blind Guardian

Κύριε Πετρόπουλε μας υποσχέθηκες από 18 Δεκεμβρίου 2018, ότι θα λαμβάνουμε τα μηνιαία εκκαθαριστικά των συντάξεων από τον εφκα.Πότε υπολογίζεις να τηρησεις την υπόσχεσή σου;

ουστ!!!!!

χρέωσαν με υπέρογκες εισφορές - φόρους την ιδιωτική οικονομία για την παροχή ανύπαρκτων υπηρεσιών σε υγεία ασφάλεια εκπαίδευση κτλ. και τώρα κάνουν μεγάλη χάρη που θα τα πάρουν εντόκως λίγα λίγα!!!!! Περιορισμός κόστους Δημόσιας Διοίκησης - η μόνη λύση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Euroworking

Ο διάδοχος του Wiser, όχι μόνο δεν κούνησε το δάχτυλο, αλλά έδειξε και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση για να ανοίξει η κουβέντα για τα πρωτογενή πλεονάσματα

euro_ar

Στα επόμενα 4 χρόνια η Κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει 81,47 δισ. τοκοχρεολύσια. Θα είναι αυτό εφικτό χωρίς αρνητικές επιπτώσεις για Οικονομία, δημόσιο χρέος και πολίτες που τελικά πρέπει να τα πληρώσουν;

staikouras_ar

Γερμανικός τύπος: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η έκδοση του ομολόγου - Ποτέ μετά την ένταξή της στην ευρωζώνη η Ελλάδα δεν είχε δανειστεί με τόσο χαμηλό επιτόκιο - Συγκεντρώθηκαν προσφορές 13 δισ. ευρώ

24