Ανοδικό κλείσιμο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικό κλείσιμο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Θετική η Αθήνα με τις τραπεζες – Άνοδος 0,21%  εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το νέο νόμο των κόκκινων δανεδίων

chrimatistirio
Θετική παρέμεινει η Αθήνα δίνοντας παράλληλα τις ευκαιρίες για ένα μικρό trading. Για δεύτερη ημέρα, η ελληνική αγορά κατέγραψε κέρδη έχοντας τις τραπεζικές μετοχές ως βασικούς μοχλούς της ανόδου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 713,73 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,21%.

Οι τράπεζες παρέμειναν σε θετικό momentum εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το νέο νόμο των κόκκινων δανεδίων, αλλά και πριν απο την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 2018.

Όμως στην αγορά, παρατηρείται επίσης, ότι απο την αύξηση ποσοστών απο ξένους επενδυτές σε επιλεγμένες εταιρείες το τελευταίο διάστημα διακινούνται πακέτα μετοχών και σε μη τραπεζικές μετοχές με μακροπρόθεσμο στόχο.

Κέρδη 3,35% για την μετοχή της Eurobank στα 0,679 ευρώ με 6,3 εκατ. μετοχές, εκ των οποίων οι 500 χιλ. μετοχές ήταν πακέτο. Άνοδος 3,17% για την Grivalia στα 10,42 ευρώ. Κέρδη 0,41% για την Alpha Bank στα 1,22 ευρώ. Άνοδος 0,45% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,546 ευρώ. Άνοδος 1,34% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,212 ευρώ. Άνοδος 1,13% για τον Μυτιληναίο στα 8,96 ευρώ . Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 42.2 εκατ. ευρώ με πακέτα 5 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης