Χρηματιστήριο: «Βουτιά» στις τραπεζικές μετοχές έφερε απώλειες 1,51% στον γενικό δείκτη

Χρηματιστήριο: «Βουτιά» στις τραπεζικές μετοχές έφερε απώλειες 1,51% στον γενικό δείκτη

Με πτώση -6,07% έκλεισε η Πειραιώς, -5,21% η Alpha bank και -4,19% η Εurobank - Πτώση 1,98% για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας - Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 714,44 μονάδες

xrimatistirio-athinas-ena
Διόρθωσε η ελληνική αγορά ύστερα απο πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Παρά τις ευνοϊκές εκθέσεις για τις τράπεζες, στην αγορά μετά το μεσημέρι επικράτησαν οι ρευστοποιήσεις σε τράπεζες και επιλεγμένες μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 714,44 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,51%.

Η αγορά μετά απο ένα σερί ανόδου οδηγήθηκε σε μια πτώση – η οποία ήταν και πολλοίς αναμενόμενη μετά το τραπεζικό ράλι των τελευταίων μηνών.

Αφού οι τράπεζες έχουν πραγματοποιήσει το ράλι τους, τώρα θα ξεκινήσει μια αντιπαράθεση μεταξύ των αγοραστών και πωλητών, αφού υπάρχουν πλέον τα περιθώρια για να σορταριστούν οι μετοχές.

Οι επενδυτές τόσο οι μακροπρόθεσμοι ( long), όσο και οι βραχυπρόθεσμοι ( short) αναμένεται να αναμετρηθούν μια ημέρα μετά τα αποτελέσματα των τραπέζων στις 29 Μαρτίου, καθώς οι δεύτεροι θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα.

Οι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται μόνο για μια αιφνίδια προκήρυξη εκλογών και περιμένουν τα τέλη Μαρτίου, τις αρχές Απριλίου μήπως υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Κλείσιμο
Βουτιά 5,21% για την Alpha bank στα 1,31 ευρώ. Με πτώση 1,98% έκλεισε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,681 ευρώ. Βουτιά 4,19% για την Εurobank στα 0,64 ευρώ. Βουτιά 6,07% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,315 ευρώ. Βουτιά 4,36% για την Motor Oil στα 20,85 ευρώ. Βουτιά 4,11% για την Grivalia στα 9,80 ευρω. Με πτώση 3,87% η Δεη στα 1,59 ΕΥΡΏ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 41,2 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης