Folli Follie: Κατ’ αρχήν συμφωνία με την πλειοψηφία των ομολογιούχων

Folli Follie: Κατ’ αρχήν συμφωνία με την πλειοψηφία των ομολογιούχων

Έπειτα από μία μαραθώνια συνεδρίαση έγιναν δεκτοί οι όροι επί της νέας επικαιροποιημένης προκαταρκτικής συμφωνίας που θα περιληφθεί στο Σχέδιο Εξυγίανσης και στην Συμφωνία Αναδιάρθρωσης – «Κλειδί» τα πέντε δεσμευμένα ακίνητα – Τι αναφέρει η ανακοίνωση της FF 

05s1follifollie10-thumb-large
Σε κατ’ αρχήν συμφωνία φαίνεται ότι καταλήγουν η Folli Follie και η καταστατική πλειοψηφία των κατόχων ευρωομολόγων της εισηγμένης, όπως προέκυψε μετά την αποψινή συνάντηση της διοίκησης της πρώτης με αντιπροσωπεία των Oasis Management Company, Mercier Vanderlinden και Kyma Capital. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις σήμερα, που κράτησαν σχεδόν οκτώ ώρες, έγιναν δεκτοί οι όροι που τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων επί της νέας επικαιροποιημένης προκαταρκτικής συμφωνίας (term sheet), που θα περιληφθεί στο Σχέδιο Εξυγίανσης και στην Συμφωνία Αναδιάρθρωσης.

Κοινός τόπος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η παράμετρος που αφορά την αποδέσμευση των πέντε ακινήτων της εταιρίας, που αποτιμώνται στα 78 εκατ. ευρώ, και αποτελούν το μοναδικό χειροπιαστό περιουσιακό στοιχείο της FF που θα μπορούσε μερικώς να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ομολογιούχων.

Η ανακοίνωση της Folli Follie αναφέρει:

«Κατά την σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ενέκρινε την σύναψη επικαιροποιημένης προκαταρκτικής συμφωνίας (term sheet) με ομάδα ομολογιούχων αναφορικά με την προτεινόμενη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου. Επί τη βάσει της εν λόγω συμφωνίας, η Εταιρεία θα απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους ομολογιούχους δανειστές της για την παροχή συναίνεσης, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας από το απαιτούμενο κατά νόμον ποσοστό των πιστωτών της».

Αστερίσκοι

Η σημερινή κατ’ αρχήν συμφωνία με την καταστατική πλειοψηφία των ομολογιούχων μπορεί - με πολλούς αστερίσκους – να ανοίξει το δρόμο για την κατάθεση αίτησης υπαγωγής της εταιρίας στο άρθρο 106 β ή δ.

Μόνο που οι αστερίσκοι δεν είναι αμελητέοι καθώς η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί απ’ τη ΓΣ των ομολογιούχων, να συγκεντρωθεί η συναίνεση του 60% των ανέγγυων πιστωτών, να εγκριθεί η σχετική αίτηση απ’ το Μονομελές Πρωτοδικείο καθώς και η αποδέσμευση των ακινήτων απ’ την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα. Πρώτα απ’ όλα όμως θα πρέπει η PwC να καταρτίσει και να δημοσιεύσει τις πραγματικές οικονομικές καταστάσεις του ομίλου Folli Follie, που υποτίθεται ότι θα το έκανε πριν από ένα μήνα αλλά αδυνατεί να ολοκληρώσει!

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης