Σημαντικές αυξήσεις στα κέρδη τους παρουσιάζουν οι ρωσικές τράπεζες

w19-202735centralbankofrussia

Ανήλθαν στο εντεκάμηνο στα 1,28 τρισεκατομμύρια ρούβλια σύμφωνα με την Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

Τα συνολικά κέρδη των ρωσικών τραπεζών στο διάστημα Ιανουαρίου- Νοεμβρίου του 2018 ανήλθαν στα 1,28 τρισεκατομμύρια ρούβλια, υπερβαίνονταν κατά μιάμιση φορά τα κέρδη τους σε σχέση με την ανάλογη περίοδο του προηγούμενου έτους, αναφέρει η Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας επισημαίνει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του τραπεζικού τομέα επηρέασαν οι δείκτες των τραπεζών που υπέστησαν εκκαθαρίσεις. Χωρίς τις εκκαθαρίσεις τα κέρδη των τραπεζών θα ανήρχοντο στα 1,7 τρισεκατομμύρια ρούβλια.

Η πλειονότητα των ρωσικών τραπεζών, 356 τράπεζες, είναι κερδοφόρες. Ζημιογόνες με απώλειες της τάξεως των 504 δισεκατομμυρίων καταγράφηκαν 123 τράπεζες.

Τα κέρδη των ρωσικών τραπεζών μειώθηκαν σε διάστημα οκτώ μηνών σχεδόν κατά 10% . Το πιστωτικό χαρτοφυλάκιο των τραπεζών στο διάστημα των 11 μηνών αυξήθηκε κατά 6%, ενώ η αύξηση των χορηγούμενων δανείων ανήλθε στο 21,4%. Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 2,5% και των φυσικών προσώπων κατά 2,4%.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorikakos

«Η σημερινή κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει αυτή την κατάσταση και είναι ξεκάθαρος στις δεσμεύσεις του. Το κεντρικό μας μήνυμα είναι δουλειές. Δουλειές μπορεί να γίνουν αν δημιουργηθούν επενδύσεις και επενδύσεις θα γίνουν αν μειωθεί η φορολογία. Η βασική δέσμευση της ΝΔ είναι η μείωση της φορολογίας και μείωση του ΕΝΦΙΑ» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος

8