Σημαντικές αυξήσεις στα κέρδη τους παρουσιάζουν οι ρωσικές τράπεζες

w19-202735centralbankofrussia

Ανήλθαν στο εντεκάμηνο στα 1,28 τρισεκατομμύρια ρούβλια σύμφωνα με την Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

Τα συνολικά κέρδη των ρωσικών τραπεζών στο διάστημα Ιανουαρίου- Νοεμβρίου του 2018 ανήλθαν στα 1,28 τρισεκατομμύρια ρούβλια, υπερβαίνονταν κατά μιάμιση φορά τα κέρδη τους σε σχέση με την ανάλογη περίοδο του προηγούμενου έτους, αναφέρει η Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας επισημαίνει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του τραπεζικού τομέα επηρέασαν οι δείκτες των τραπεζών που υπέστησαν εκκαθαρίσεις. Χωρίς τις εκκαθαρίσεις τα κέρδη των τραπεζών θα ανήρχοντο στα 1,7 τρισεκατομμύρια ρούβλια.

Η πλειονότητα των ρωσικών τραπεζών, 356 τράπεζες, είναι κερδοφόρες. Ζημιογόνες με απώλειες της τάξεως των 504 δισεκατομμυρίων καταγράφηκαν 123 τράπεζες.

Τα κέρδη των ρωσικών τραπεζών μειώθηκαν σε διάστημα οκτώ μηνών σχεδόν κατά 10% . Το πιστωτικό χαρτοφυλάκιο των τραπεζών στο διάστημα των 11 μηνών αυξήθηκε κατά 6%, ενώ η αύξηση των χορηγούμενων δανείων ανήλθε στο 21,4%. Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 2,5% και των φυσικών προσώπων κατά 2,4%.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oiks

Στην «ατζέντα» των διαπραγματεύσεων με το «κουαρτέτο» θα τεθεί και το ζήτημα με τα αναδρομικά που διεκδικούν στα δικαστήρια της χώρας εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι 

oikodomi

Νούμερα που είχε να δει μια... εικοσαετία προβλέπει για φέτος όσον αφορά την αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας στο κομμάτι της κατοικίας η Εθνική Τράπεζα, η οποία κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στην αύξηση των τιμών των κατοικιών, με βάση τα επίσημα νούμερα από τις τράπεζες, το τρίτο τρίμηνο του 2018, στο υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 10 και πλέον ετών.