Νέα μεγάλη επένδυση 150 εκατ. της γερμανικής Daimler στην Beat

Νέα μεγάλη επένδυση 150 εκατ. της γερμανικής Daimler στην Beat

Ιδρύει κέντρο καινοτομίας και ανάπτυξης προϊόντων που θα υποστηρίξει την επέκταση της εταιρείας στη Νότια Αμερική - Δημιουργεί 200 νέες θέσεις εργασίας στην Αθήνα

dran
Σε κόμβο έρευνας και καινοτομίας για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών που φιλοδοξούν να κατακτήσουν τις αγορές της Λατινικής Αμερικής μετατρέπει την Beat, ο Γερμανικός κολοσσός της Daimler του ομίλου Μercedes Βenz, υλοποιώντας μια νέα μεγάλη ιδιωτική επένδυση στην καρδιά της Αθήνας, που υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη διετία.

Με το νέο γύρο χρηματοδότησης, οι Γερμανοί θα επενδύσουν μαζί με το τίμημα της εξαγοράς πάνω από 210 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, η οποία αναβαθμίζεται σε κέντρο στρατηγικής ανάπτυξης για τον δαιδαλώδες επιχειρηματικό όμιλο. Αυτός ο σχεδιασμός μεγαλώνει θεαματικά τις ανάγκες της εταιρείας σε προσωπικό, δημιουργώντας την επόμενη χρονιά 200 νέες θέσεις εργασίας.

Το «Τhe Orbit» όπως θα είναι το όνομα των νέων γραφείων της διεθνοποιημένης πλέον ηλεκτρονικής πλατφόρμας κλήσης ταξί, θα στεγαστεί στο κτίριο της Noval του ομίλου Βιοχάλκο στην Λ. Κηφισίας και θα είναι έτοιμο τον προσεχή Μάιο.

Το κέντρο έρευνας και καινοτομίας θα αναπτύξει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, Machine Learning και Big Data, με βασικό στόχο να προσελκύσει έλληνες και ξένους επιστήμονες. «Κάποια ταλέντα από το εξωτερικό για να έρθουν στην Ελλάδα έχουν την απαίτηση να εργαστούν σε ένα περιβάλλον, με προχωρημένες τεχνολογίες και ένα καλό πακέτο αποδοχών. Αυτό πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε». Όπως εξηγεί ο κ. Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής της Βeat και διευθύνων σύμβουλος, ο νέος χώρος θα αξιοποιηθεί παράλληλα και για την διοργάνωση μεγάλων events με την πρόσκληση εκπροσώπων από τον κόσμο της τεχνολογίας, επιστημόνων, επιχειρηματιών, designers.

O κ. Δρανδάκης αποφεύγει να σχολιάσει το ακριβές ποσό της νέας επένδυσης της Daimler, επιβεβαιώνει ωστόσο το πλάνο επέκτασής της και το γεγονός ότι έχει την απόλυτη στήριξη του μετόχου της.

Για την μεγάλη επένδυση δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος χρηματοδότησης πριν συμπληρωθεί η διετία, καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, ανοίγοντας τα φτερά της σε μεγάλες και πολύ απαιτητικές διεθνείς αγορές.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης