Ο Τσακαλώτος «ονειρεύεται» έξοδο στις αγορές σε τρεις-τέσσερις μήνες

Ο Τσακαλώτος «ονειρεύεται» έξοδο στις αγορές σε τρεις-τέσσερις μήνες

«Λένε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Ας έρθουν σε δύο, τρεις, τέσσερις μήνες να μου το πουν ξανά αυτό» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη - Ο Μητσοτάκης κάνει παροχολογία, όχι εμείς, είπε

4638336
Ο προϋπολογισμός είναι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια επεκτατικός και μειώνει τη λιτότητα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

«Τα 750 εκατ. που ανακοίνωσε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ έγιναν 910 εκατ ευρώ, με την έγκριση των θεσμών. Δεν κάνουμε θαύματα, αλλά έχουμε δημοσιονομικό χώρο 3,5 δισ ευρώ και μπορούμε να μειώνουμε τη λιτότητα κάθε χρόνο τουλάχιστον μέχρι το 2022», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, προανήγγειλε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, καθώς, όπως ανέφερε, με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο: «Λένε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Ας έρθουν σε δύο, τρεις, τέσσερις μήνες να μου το πουν ξανά αυτό».

Κατηγόρησε ακόμη τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για παροχολογία, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του. «Ο Χουλιαράκης, που λέει τις λιγότερες υπερβολές από όλους μας στην κυβέρνηση, κοστολογησε το πρόγραμμα του Μητσοτάκη στα 6 δισ ευρώ. Ποια είναι η παροχολογία; Τα 6 δισ του Μητσοτάκη ή τα δικά μας 910 εκατ ευρώ;», επεσήμανε.


Πηγή: www.voria.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης