Συνταξιούχοι: Δικαστική οδός για αναδρομικά και από επικουρικές

anadromika-suntaksiouxwn-grifoi-pagides-kai-gkrizes-zwnes_w_l

Νέες αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους του ΗΣΑΠ και της Αγροτικής Τράπεζας για το επικουρικό

Τον δρόμο για τη διεκδίκηση των αναδρομικών ποσών που περικόπηκαν από τις επικουρικές συντάξεις που ελάμβαναν πριν από την εφαρμογή των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 από την ημερομηνία έκδοσης της, ανοίγει για τους συνταξιούχους του πρώην ΗΣΑΠ η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Με την απόφαση του δικαστηρίου για τους τρεις ενάγοντες, οι οποίοι βρίσκονται εν ζωή, δεδομένου ότι ο τέταρτος απεβίωσε, το Επικουρικό Ταμείο ΕΤΕΑΕΠ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», υποχρεώνεται να καταβάλει τα ποσά που τους αναλογούν για το διάστημα, από την 1η 1 2012 έως και τις 31 03 2014 και μάλιστα με τον προβλεπόμενο τόκο 6%. Συγκεκριμένα επιδικάζει ποσό ύψους 4.585,75 ευρώ στον πρώτο 6.000 στον τρίτο και 4.776,50 ευρώ στον τέταρτο συνταξιούχο μέχρι την εξόφληση. Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό 18222 που εκδόθηκε την 1η Νοεμβρίου και είχε δημοσιευτεί στο ακροατήριο του δικαστηρίου κατά τη δημόσια συνεδρίαση στις 18 Οκτωβρίου.

Αυτή ήταν η πρώτη πιλοτική αγωγή συνταξιούχων του κλάδου. Πλέον μένει να φανεί εάν το Ταμείο προχωρήσει σε έφεση κατά της απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xreos_photo

Σοκ και... χρέος – Αυξήθηκε κατά κατά 21,5 δισ. ευρώ  έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2017 - Σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην Ε.Ε. ως ποσοστό του ΑΕΠ - Την ανηφόρα πήραν φόροι και δαπάνες το προτελευταίο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς

13
daneistes-troika-ena

Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η αλλαγή του νόμου για τις διοικήσεις των τραπεζών, η επίσπευση δικαστικών αποφάσεων και η προστασία της πρώτης κατοικίας θα συζητηθούν με την κυβέρνηση