«Φωτιά» το πετρέλαιο θέρμανσης με τιμή έως και €1,3- «Πάγος» στις παραγγελίες

«Φωτιά» το πετρέλαιο θέρμανσης με τιμή έως και €1,3- «Πάγος» στις παραγγελίες

Δεν έχουμε ούτε μια παραγγελία, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ - Οι πωλήσεις στα πρατήρια μεσοσταθμικά έχουν μειωθεί κατά 53%

petrelaio-thermansis_main01
«Παγωμένη» είναι η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης καθώς όπως δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργος Ασμάτογλου μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ούτε μια παραγγελία από καταναλωτές.

«Δεν υπάρχουν παραγγελίες γιατί η τιμή είναι πολύ υψηλότερη» δήλωσε ο κ. Ασμάτογλου ενώ ένας επιπλέον παράγοντας που επηρεάζει είναι και ο - ακόμα - καλός καιρός σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας. Όπως διευκρίνισε εξάλλου τη Δευτέρα θα εφοδιαστούν τα πρατήρια και από Τρίτη θα μπορούν να εξυπηρετήσουν κάποιον πελάτη.



Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΕΚ «η τιμή θα ξεκινήσε 1,15 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στην ηπειρωτική Ελλάδα ίσως υπερβεί το 1,20 ευρώ και να φτάσει τα 1,22 ευρώ ενώ ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση θα υπάρξει στα νησιά και γι' αυτό ίσως φτάσει και τα 1,30 ευρώ το λίτρο».

Ένας επιπλέον παράγοντας που κρατάει «παγωμένη» την αγορά είναι, σύμφωνα με τον κ. Ασμάτογλου, το ότι «δεν ξέρουν οι καταναλωτές αν θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης. Ακούμε ότι φέτος θα μπει στο κοινωνικό μέρισμα και δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι δικαιούχοι».

Κλείσιμο
Όπως είπε «οι Έλληνες μετά από 8 χρόνια μνημονίων δεν έχουν αγοραστική δύναμη. Γι' αυτό και οι πωλήσεις στα πρατήρια μεσοσταθμικά έχουν μειωθεί κατά 53%. Στη Βόρεια Ελλάδα η πτώση φτάνει έως και το 80% λόγω της δυνατότητας να πάνε οι καταναλωτές σε βαλκανικές χώρες. Παλιά τα πρατήρια ήταν 8.300 και τώρα είναι 6.000 σε όλη τη χώρα».

«Είναι ακριβώς επειδή έχουμε μείωση κύκλου εργασιών στις βενζίνες που ζητάμε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωση για το πετρέλαιο θέρμανσης για να το πάρουν οι πολίτες» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ υπενθυμίζοντας ότι «πέρσι και πρόπερσι με τις ήδη υψηλές τιμές έκαψαν ό,τι καιγόταν, θυμάστε την επιβάρυνση στο περιβάλλον».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης