Χρηματιστήριο Αθηνών: Μίνι τραπεζικό κραχ - Σχεδόν 7% έχασαν οι μετοχές των τραπεζών

xrima

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 678,83 μονάδες

Σε νέο μινι τραπεζικό κράχ οδήγησαν οι αθρόες ρευστοποιήσεις των τραπεζικών μετοχών, καθώς ενεργοποιήθηκαν οι εντολές stop loss από ξένα χαρτοφυλάκια.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 678,83 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,66%. Είναι 10η αρνητική συνεδρίαση σε σύνολο έντεκα, εξέλιξη που δείχνει ότι οι ξένοι επενδυτές φοβούνται για αρνητικές εξελίξεις στις τράπεζες (αυξήσεις) τις οποίες ούτε ο επόπτης ζητά, ούτε τα στοιχεί α το δείχνουν.

Οι ξένοι δεν θέλουν να αναλάβουν ελληνικό ρίσκο και αυτό συμβαίνει οκτώ εβδομάδες πριν τελειώσει χρηματιστηριακά η χρονιά. Όμως, πέραν της αμφισβήτησης της ικανότητας των τραπεζών να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και των δυσκολιών στην οικονομία, η πραγματικότητα είναι ότι οι πωλήσεις είναι ως ένα βαθμό υπερβολικές και αποτελούν παραλογισμό. Πλέον πωλούνται τράπεζες με τιμή 0,16 φορές την λογιστική αξία, κάτι που δεν υπάρχει σ όλη την Ευρώπη.

Η ενεργοποίηση των εντολών stop loss προκάλεσε πολλαπλές και άτσαλες ρευστοποιήσεις φέρνοντας νέα ιστορικά χαμηλά στις τραπεζικές μετοχές.

Βουτιά 6,91% για την μετοχή της Alpha bank στα 1,225 ευρώ, νέο χαμηλό 52 εβδομάδων. Πτώση 5,89% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,742 ευρώ. Με βουτιά 7,03% η μετοχή της Eurobank στα 0,595 ευρώ. Βουτιά 6,47% για την Τράπεζα Πειραιώς. Βουτιά 3,22% για τα Ελ.πε στα 7,.22 ευρώ. Ρευστοποιήσεις στην Ιντραλοτ με πτώση 10,71%. Ο τζίρος αυξήθηκε στα 67,7 εκατ. ευρώ με πακέτα 12,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Πολυχρόνης Μανουσόπουλος

Ήρθε η ώρα να κλείσουν τα σαπάκια ή να πωληθούν για ΕΝΑ (1) ΕΥΡΩ σε ξένους τραπεζικούς ομίλους. Γιατί δεν γίνετε αυτό; Για δύο λόγους : πρώτον για να μην ζητηθούν τα θαλασσοδάνεια από τους νταβατζήδες και τις δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και φυσικά πρόσωπα που έγιναν καταθέσεις στο εξωτερικό και πολυτελείς μαιζονέτες και δεύτερον γιατί στις χρεοκοπημένες τράπεζες σιτίζονται 45 χιλιάδες κοπρόσκυλα του κομματικού πελατειακού συστήματος.

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Γιαβρόγλου : και το χρηματιστήριο να ανοίγει από τις 4.00 το απόγευμα και μετά. Έτσι για καμιά ωρίτσα να λειτουργεί.

Έτσι έριξαν και το Σαμαρά

Άρχισαν τα όργανα για τον Τσίπρα. Ξέρουν οι ξένοι τι γίνεται .

Το χρηματιστηριο

Ειναι ο καθρεφτης της οικονομιας,οπως ειχε πει κι ενας παλιος γνωστος...

αιντε

ΤΙ ΚΕΡΔΗ ????? 12.30 ...-0.70...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

d9e536e6c7dd49dba4e6acb0c1c4bfba

 H Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) απέρριψε τις πρόσθετες επενδύσεις που προβλέπονταν στο master plan και ενέκρινε μόνο τις υποχρεωτικές επενδύσεις του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και αυτές υπό όρους! - Προσφυγή στη Διαιτησία μελετά η διοίκηση της Cosco