Χρηματιστήριο Αθηνών: Μίνι τραπεζικό κραχ - Σχεδόν 7% έχασαν οι μετοχές των τραπεζών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μίνι τραπεζικό κραχ - Σχεδόν 7% έχασαν οι μετοχές των τραπεζών

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 678,83 μονάδες

xrima
Σε νέο μινι τραπεζικό κράχ οδήγησαν οι αθρόες ρευστοποιήσεις των τραπεζικών μετοχών, καθώς ενεργοποιήθηκαν οι εντολές stop loss από ξένα χαρτοφυλάκια.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 678,83 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,66%. Είναι 10η αρνητική συνεδρίαση σε σύνολο έντεκα, εξέλιξη που δείχνει ότι οι ξένοι επενδυτές φοβούνται για αρνητικές εξελίξεις στις τράπεζες (αυξήσεις) τις οποίες ούτε ο επόπτης ζητά, ούτε τα στοιχεί α το δείχνουν.

Οι ξένοι δεν θέλουν να αναλάβουν ελληνικό ρίσκο και αυτό συμβαίνει οκτώ εβδομάδες πριν τελειώσει χρηματιστηριακά η χρονιά. Όμως, πέραν της αμφισβήτησης της ικανότητας των τραπεζών να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και των δυσκολιών στην οικονομία, η πραγματικότητα είναι ότι οι πωλήσεις είναι ως ένα βαθμό υπερβολικές και αποτελούν παραλογισμό. Πλέον πωλούνται τράπεζες με τιμή 0,16 φορές την λογιστική αξία, κάτι που δεν υπάρχει σ όλη την Ευρώπη.

Η ενεργοποίηση των εντολών stop loss προκάλεσε πολλαπλές και άτσαλες ρευστοποιήσεις φέρνοντας νέα ιστορικά χαμηλά στις τραπεζικές μετοχές.

Βουτιά 6,91% για την μετοχή της Alpha bank στα 1,225 ευρώ, νέο χαμηλό 52 εβδομάδων. Πτώση 5,89% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,742 ευρώ. Με βουτιά 7,03% η μετοχή της Eurobank στα 0,595 ευρώ. Βουτιά 6,47% για την Τράπεζα Πειραιώς. Βουτιά 3,22% για τα Ελ.πε στα 7,.22 ευρώ. Ρευστοποιήσεις στην Ιντραλοτ με πτώση 10,71%. Ο τζίρος αυξήθηκε στα 67,7 εκατ. ευρώ με πακέτα 12,5 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης