Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Το επόμενο τρίμηνο οι προσφορές για την μαρίνα Χίου

Chios-marina

Στην τελική ευθεία  ο διαγωνισμός - . Στόχος να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα διεθνή πρότυπα, αλλά και να αποτελέσει σύγχρονο και ποιοτικό παράκτιο χώρο αναψυχής για τους κατοίκους και επισκέπτες της

Στο τελικό στάδιο περνάει ο διαγωνισμός για την μαρίνα της Χίου, όπως προκύπτει από την συνάντηση που είχαν ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρης Ξενόφος και στελέχη του Ταμείου, με τον δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Αντώνη Κέφη.

Ενόψει της αξιοποίησης της μαρίνας Χίου και μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση μιας σειράς πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ανάπτυξή της, εκδόθηκε πρόσφατα και το Προεδρικό Διάταγμα έγκρισης του γενικού σχεδιασμού της μαρίνας Χίου, το οποίο θέτει το χωροταξικό πλαίσιο για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της. Στόχος είναι η μαρίνα Χίου αφενός να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα διεθνή πρότυπα μαρινών και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τομέα του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα και αφετέρου να αποτελέσει ένα σύγχρονο και ποιοτικό παράκτιο χώρο αναψυχής για τους κατοίκους και επισκέπτες της.

Σε ό,τι αφορά στον διαγωνισμό που διεξάγεται από το ΤΑΙΠΕΔ για τη μακροχρόνια παραχώρηση της μαρίνας, αυτός έχει εισέλθει στη β’ φάση με στόχο την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους επενδυτές στην αρχή του επόμενου τριμήνου.

Όπως ανέφερε κ. Ξενόφος, «το Ταμείο, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής προσέγγισης που εφαρμόζει για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αρμονική συνύπαρξη και αλληλεπίδραση της πόλης και των κατοίκων με τον κάθε λιμένα, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Παράλληλα, αφουγκράζεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των φορέων, ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα που αφορούν στην παραχώρηση στους δήμους χερσαίων λιμενικών ζωνών, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται για τη λιμενική δραστηριότητα».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Αισχος !!!!!!!!!!

Ξεπουλιεται η Ελλαδα !!!!

Αλέξης

Προτείνω οι μόλοι να πάρουν ονόματα όπως Αφγανιστάν, Πακιστάν, κτλ ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fgfXL

Ως δείγμα ενθαρρυντικό για το μέλλον και την αναγέννηση της ναυπηγοεπισκευής στην Ελλάδα, εν όψει και της πώλησης των ναυπηγείων της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά, θεωρεί ο Μιχάλης Λάμπρος, από τα εμπειρότερα στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, τη δραστηριοποίηση του Νεωρίου υπό της ΟΝΕΧ.

waaw_XL

Τη μετεξέλιξη του ομίλου SIA εντός της επόμενης τριετίας από εξειδικευμένο παίκτη επεξεργασίας καρτών στην ανάδειξη του σε πανευρωπαϊκό leader στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών και της τεχνολογίας θέτει ο διευθύνων σύμβουλος Νικόλα Κορντόνε με την ενεργοποίηση του μεσοπρόθεσμου πλάνου ανάπτυξης που εγκρίθηκε απ' το ΔΣ.