Χρηματιστήριο: Απουσία επενδυτών και οριακά κέρδη τη μέρα της «καθαρής» εξόδου

Χρηματιστήριο: Απουσία επενδυτών και οριακά κέρδη τη μέρα της «καθαρής» εξόδου

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,32%, στις 712,61 μονάδες

xri_09
Η πραγματικότητα είναι, μεταξύ άλλων, και το χρηματιστηριακό ταμπλό. Η Ελλάδα βγαίνει τυπικά απο το Μνημόνιο, αλλά δεν το καταλαβαίνει κανείς διότι απλώς αποτελεί μια ψευδαίσθηση η οποία ενδιαφέρει μόνο την σημερινή διακυβέρνηση.

Η αγορά σήμερα κινήθηκε ανοδικά με κέρδη πάνω απο 1%, αλλά στο τέλος, ως συνήθως, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,32% στις 712,61 μονάδες.
Παρά την αύξηση του τζίρου την περασμένη εβδομάδα, το ελληνικό χρηματιστήριο επέστρεψε στους χαμηλούς τζίρους- την ημέρα μάλιστα που φεύγει τυπικά απο το Μνημόνιο των δανειστών.

Μετά το Μνημόνιο, η Ελλάδα δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα εκτός απο το κεφαλαιακό απόθεμα των 24 δισ. ευρώ, αλλά και τα επιτόκια του 4,2-4,35 τα οποία είναι απαγορευτικά για την έξοδο στις αγορές. Επι της ουσίας, όμως, η Ελλάδα βγαίνει απο τα Μνημόνια και οι ξένοι επενδυτές με την απουσία τους στο χρηματιστήριο μας λένε ότι η χώρα δεν είναι επενδύσιμη ακόμη.

Η μετοχή της Alpha bank έκλεισε με άνοδο 1,09% στα 1,579 ευρώ. Κέρδη 2,35% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,235 ευρώ. Άνοδος 1,48% για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 2,324 ευρώ.

Με κέρδη 2,09% ο ΟΠΑΠ στα 9,295 ευρώ. Άνοδος 1,22% για τον ΟΤΕ στα 10,78 ευρώ. Κέρδη 6,69% για την Σαράντης στα 7,34 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 25,9 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης