Χρηματιστήριο: Απουσία επενδυτών και οριακά κέρδη τη μέρα της «καθαρής» εξόδου

xri_09

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,32%, στις 712,61 μονάδες

Η πραγματικότητα είναι, μεταξύ άλλων, και το χρηματιστηριακό ταμπλό. Η Ελλάδα βγαίνει τυπικά απο το Μνημόνιο, αλλά δεν το καταλαβαίνει κανείς διότι απλώς αποτελεί μια ψευδαίσθηση η οποία ενδιαφέρει μόνο την σημερινή διακυβέρνηση.

Η αγορά σήμερα κινήθηκε ανοδικά με κέρδη πάνω απο 1%, αλλά στο τέλος, ως συνήθως, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,32% στις 712,61 μονάδες.
Παρά την αύξηση του τζίρου την περασμένη εβδομάδα, το ελληνικό χρηματιστήριο επέστρεψε στους χαμηλούς τζίρους- την ημέρα μάλιστα που φεύγει τυπικά απο το Μνημόνιο των δανειστών.

Μετά το Μνημόνιο, η Ελλάδα δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα εκτός απο το κεφαλαιακό απόθεμα των 24 δισ. ευρώ, αλλά και τα επιτόκια του 4,2-4,35 τα οποία είναι απαγορευτικά για την έξοδο στις αγορές. Επι της ουσίας, όμως, η Ελλάδα βγαίνει απο τα Μνημόνια και οι ξένοι επενδυτές με την απουσία τους στο χρηματιστήριο μας λένε ότι η χώρα δεν είναι επενδύσιμη ακόμη.

Η μετοχή της Alpha bank έκλεισε με άνοδο 1,09% στα 1,579 ευρώ. Κέρδη 2,35% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,235 ευρώ. Άνοδος 1,48% για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 2,324 ευρώ.

Με κέρδη 2,09% ο ΟΠΑΠ στα 9,295 ευρώ. Άνοδος 1,22% για τον ΟΤΕ στα 10,78 ευρώ. Κέρδη 6,69% για την Σαράντης στα 7,34 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 25,9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

revit-desfa

Σύμφωνα με τις μελέτες του ΔΕΣΦΑ, μετά την αναβάθμιση η ετήσια δυναμικότητα του σταθμού θα αυξηθεί στα 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο από τα οποία - σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις - τα 5 δισ. μπορούν να προωθηθούν για εξαγωγές, στις χώρες των Βαλκανίων

afthereta-new-il

Τον μηχανισμό του δειγματοληπτικού ελέγχου των αυθαιρέτων για χιλιάδες νομιμοποιημένα κτίσματα σε όλη τη χώρα ενεργοποιεί από τις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση

3